Guvernul Ponta 4: Constantin nu mai e vice? Ce ministere ar primi PC si Tariceanu - surse

Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 10:18
3734 citiri
Guvernul Ponta 4: Constantin nu mai e vice? Ce ministere ar primi PC si Tariceanu - surse
Foto: Facebook/Calin Popescu Tariceanu

Noi detalii referitoare la structura viitorului Guvern au aparut duminica dimineata, dupa demisii in lant, anuntate sambata, din Executivul condus de Victor Ponta.

Astfel, potrivit unor surse citate de B1, liderul PC Daniel Constantin ar urma sa renunte la functia de vicepremier, in timp ce partidul lui ar putea primi doua portofolii, dupa cum a anuntat in prealabil premierul, respectiv Agricultura si Educatia. Acesta din urma va fi comasat cu Ministerul pentru Invatamant Superior si Cercetare.

De asemenea, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu, PLR, are mari sanse sa primeasca Ministerul Economiei si Ministerul Mediului. De altfel, liberalul a insistat saptamana trecuta, cand au avut loc ample negocieri cu Victor Ponta, ca isi doreste portofoliile economice.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa anunte duminica dupa-amiaza componenta noului Guvern, dupa incheierea sedintelor Birourilor Politice ale partidelor din coalitie, care vor incepe la ora 18:00 si in care vor fi validati noii ministri. Ponta anunta saptamana trecuta ca PC, UNPR si PLR vor primi fiecare cate doua portofolii.

Ziua de sambata a fost una a demisiilor din Guvern, in conditiile in care patru ministri au anuntat pe Facebook ca, in urma unor discutii cu premierul, renunta la functia pe care o detin.

Demisii pe banda rulanta din Guvern: Al patrulea ministru confirma ca pleaca din Guvernul Ponta

Este vorba despre ministrul Energiei, Razvan Nicolescu, ministrul pentru IMM-uri, Florin Jianu, ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristean, si ministrul delegat pentru Romanii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici.

Guvernul Ponta 4

Anunturile celor patru ministri au fost facute in contextul in care UDMR a anuntat ca iese de la guvernare, dupa ce Consiliul Reprezentantilor Unionali (CRU) a votat in acest sens cu majoritate de voturi.

In viitorul Cabinet Ponta va fi, insa, cuprins si PLR, partidul condus de Calin Popescu Tariceanu. De altfel, Tariceanu a purtat mai multe discutii cu Victor Ponta in ultima saptamana, in spatele usilor inchise. Tariceanu a mentionat in mai multe randuri ca vizeaza ministere economice, dar joi si-a anuntat pozitia. "Nu neaparat economice, politici economice se pot face in orice minister", a spus presedintele Senatului.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca nu este de acord ca PLR sa primeasca un post de vicepremier in Guvernul Ponta 4. In replica, presedintele Senatului a declarat ca functia de vicepremier este "o functie de reprezentare" si ca il intereseaza mai mult prioritatile viitorului Executiv.

Dragnea nu vrea sa dea PLR un post de vicepremier. Ce ii raspunde Tariceanu

Presa a scris in ultimele zile despre o posibila restrangere a Guvernului. Astfel, ar urma ca ministerul Bugetului sa fie unit cu cel de Finante, ministerul Educatiei Nationale cu cel pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, iar Ministerul pentru Ape, Paduri si Piscicultura cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice.

Premierul urmeaza sa ceara luni votul parlamentarilor pentru un nou guvern, al patrulea cabinet pe care-l conduce.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ministere PC, #ministere Tariceanu, #nou Guvern , #Guvernul Ponta 4