Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Diferenta dintre Ponta si Iohannis ar ajunge la 13% in primul tur - sondaj Sociopol

Joi, 23 Octombrie 2014, ora 10:36
8294 citiri
Diferenta dintre Ponta si Iohannis ar ajunge la 13% in primul tur - sondaj Sociopol
Foto: Antena 3

Seful PSD, Victor Ponta, ar obtine peste 40% in primul tur al alegerilor prezidentiale, in timp ce liderul PNL, Klaus Iohannis, scade sub 30%, reiese dintr-un sondaj realizat de firma fostului purtator de cuvant al Guvernului, Mirel Palada, actual consilier al premierului.

Cu o prezenta la vot de 55%, candidatul PSD ar castiga 41% la scrutinul din 2 noiembrie, cu 13 procente in fata candidatului ACL, arata un sondaj Sociopol, prezentat de Antena 3.

Cate procente ii despart pe Ponta si Iohannis - sondaj IRES

Pe Ponta si Iohannis ii despart 10% in turul I. Ce se intampla in turul II? - sondaj INSCOP

Ca si in cazul altor cercetari prezentate in ultima luna, pe locul trei ramane Calin Popescu Tariceanu, la mare distanta de primii doi clasati, cu doar 7% din optiunile electoratului. Fostul premier este urmat de Elena Udrea, cu 6%. Monica Macovei, Dan Diaconescu si Kelemen Hunor ar obtine cate 4% fiecare, in timp ce Corneliu Vadim Tudor este cotat cu 3%, iar Teodor Melescanu cu 2% din voturi.

In cel de-al doilea tur de scrutin, Victor Ponta ar urma sa castige detasat, cu 55% dintre voturile celor care vor fi prezenti la urne.

Alegeri prezidentiale 2014: Cine face sondajele de opinie

Intrebati cine cred ca va castiga alegerile prezidentiale, 53% dintre cei chestionati l-au indicat pe candidatul PSD, in timp ce Klaus Iohannis este perceput ca si castigator de doar 13%.

Tariceanu il depaseste pe Iohannis, intr-un top al increderii

Medicul Raed Arafat se afla pe primul loc intr-un top al increderii in persoanele publice, cu 60%, depasindu-l cu mult si pe Mugur Isarescu, 39%.

Dintre candidatii la prezidentiale, Victor Ponta este cotat cu 36 de procente in acelasi top, fiind urmat de Calin Popescu Tariceanu, cu 30%. In schimb, Klaus Iohannis ar intruni doar la 28% la capitolul incredere, mai arata datele aceluiasi sondaj.

Cu ce sanse intra candidatii in campania electorala pentru Cotroceni

Sondajul Sociopol a fost realizat in perioada 18-20 octombrie, pe un esantion reprezentat de 1.008 persoane. Marja de eroare este de +/- 3,2%.

Centrul de Cercetare Consultanta Sociologica "Sociopol" are un unic actionar pe sociologul Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului Ponta.

Conform jurnalistilor de la Romania Curata, Sociopol a fost creat de Mirel Palada dupa plecarea de la CCSB.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#sondaje alegeri prezidentiale 2014, #Ponta Iohannis sondaj SOCIOPOL octombrie, #castigator alegeri prezidentiale sondaj , #Alegeri Prezidentiale 2014