Iohannis ataca la CCR modificarile la Codul Penal, Ponta reactioneaza: O propaganda securista

Duminica, 17 Mai 2015, ora 19:53
12824 citiri
Iohannis ataca la CCR modificarile la Codul Penal, Ponta reactioneaza: O propaganda securista
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a reactionat, duminica, dupa ce Klaus Iohannis a anuntat, intr-un interviu pentru presa germana, ca se gandeste sa atace la CCR o modificare a parlamentarilor la Codul Penal.

Liderul PSD a sustinut, intr-o interventie la Romania TV, ca tot este "o propaganda securista".

Iohannis: E o idiotenie totala ideea ca as face lobby pentru o firma austriaca. N-are nimic de-a face cu realitatea

"Sa nu ne aflam intr-o confuzie care tine tot de propaganda. Probabil se refera la un proiect de modificare a Codului Penal care e trecut de Senat cu 90 la 20 de voturi.

Eu va anunt ca PSD nu are 90 de senatori, deci 90 de senatori din toate grupurile parlamentare, la 90 la 20 povestea asta ca vrea PSD... noi nu putem sa schimbam o lege si nu avem in niciun caz 90 de senatori. Faptul ca de fiecare data eu vorbesc de guvernare, dar PNL nu prea exista, e propaganda securista, cum putem noi sa strangem 90 de voturi? Hai sa fim seriosi, nu asta e situatia", a declarat Victor Ponta.

Ponta a fost intrebat daca, in calitate de presedinte PSD, le poate cere parlamentarilor sai sa respinga proiectul.

"Va inselati amarnic, in sensul in care eu ma duc si cer sprijinul Parlamentului pentru masurile guvernamentale, dar eu nu dau ordine la Parlament, dimpotriva. Daca credeti ca mai suntem ca pe vremea lui Basescu, care avea un partid dresat ca animalele de la circ, va inselati. Daca eu puteam sa le zic celor 90 de senatori sa voteze impotriva, ma supraestimati", a replicat Ponta.

Senatul a votat modificarea Codurilor Penale - PNL: Pentru PSD justitia e ciuma si Sova e muma

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va ataca la Curtea Constitutionala modificarile la Codul Penal, in cazul in care vor fi adoptate.

"Tentativele de modificare a legilor nu sunt deloc bune. Voi incerca sa ma exprim si public impotriva unor astfel de initiative. Sunt multe instrumente la indemana presedintelui pentru a pune capat unor astfel de actiuni sau de a le amana.

Senatul a votat modificarea Codului de procedura penala: DNA ar putea obtine arestari mai greu

Orice lege poate fi retrimisa de presedinte in Parlament pentru rediscutare, iar Parlamentul o poate discuta din nou, iar, daca acest pas nu functioneaza, am si posibilitatea de a ataca la Curtea Constitutionala. Ma gandesc foarte serios la aceasta posibilitate pentru ca nu vreau ca astfel de legi sa fie modificate in aceasta faza intensiva a luptei impotriva coruptiei", a declarat Klaus Iohannis, intr-un interviu pentru postul national de televiziune german, ARD.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta reactie Iohannis, #Ponta cod penal Iohannis , #Klaus Iohannis
Comentarii
Poza cop4you
cop4you
rank 5
ponta, mai securist ca tine si socrul sarbu,
Poza Gusper
Gusper
rank 3