IPP se ofera sa medieze negocierile intre PSD si ACL, pe problema dezbaterilor electorale

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 21:22
2098 citiri
IPP se ofera sa medieze negocierile intre PSD si ACL, pe problema dezbaterilor electorale
Foto: obiectiv.info

Institutul pentru Politici Publice a anuntat vineri ca se ofera sa medieze discutiile celor doua echipe de campanie ale candidatilor la presedintie, astfel incat cei doi candidati Victor Ponta si Klaus Iohannis sa participe la o dezbatere electorala.

"In cursul serii de ieri si diminetii de astazi, intre directorul IPP si cele doua echipe de campanie (persoane prezente si astazi la negocierile PSD-UNPR-PC cu ACL) au avut loc mai multe schimburi de mesaje si ne exprimam in continuare disponibilitatea de a le continua", informeaza IPP intr-un comunicat remis Ziare.com.

Negocierile pentru dezbaterile Ponta-Iohannis au esuat

In acelasi timp, sursa citata precizeaza ca, "dupa impasul in care au ajuns cele doua echipe de campanie, IPP a si lansat celor doua echipe o noua invitatie pentru noi runde de discutii in aceasta seara".

IPP a transmis doua solicitari catre echipele de campanie ale PSD si ACL.

Prima solicitare este aceea "sa respecte principiul esential intr-un asemenea proces, anume concentrarea ambelor parti pe scopul final - participarea ambilor candidati la cel putin o dezbatere". A doua cerinta este ca "sa accepte ca o negociere va fi eficienta daca la masa discutiilor se afla si un mediator".

Raspunsul IPP la ironiile lui Liviu Dragnea

Echipele de campanie ale lui Victor Ponta si Klaus Iohannis s-au intalnit, vineri, pentru a negocia posibile dezbateri publice intre cei doi candidati, insa nu au ajuns la niciun rezultat concret.

Dezbatere Ponta-Iohannis la Drept? Universitatea habar n-are si nici nu o va organiza

Intrebat ulterior daca PSD-ul are ceva impotriva ca Institutul de Politici Publice sa modereze o posibila intalnire intre Victor Ponta si Klaus Iohannis, seful de campanie al PSD Liviu Dragnea a raspus: "Eu am auzit si de o oferta foarte serioasa a lui Dan Diaconescu sa fie moderator".

In replica, IPP a anuntat ca "isi rezerva dreptul de a nu comenta reactiile domnului Liviu Dragnea".

Ironii ACL despre dezbatere: Mediul universiar se pare ca nu prieste PSD-ului

In ultimele zile, cei doi candidati pentru Cotroceni s-au acuzat reciproc ca evita o confruntare directa, inainte de scrutinul din 16 noiembrie.

Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC pentru Cotroceni, a obtinut 40,44% dintre voturi la scrutinul de duminica, pe locul doi fiind clasat candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 30,37%.

G.F.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#IPP mediere dezbatere alegeri, #dezbatere Ponta Iohannis , #Klaus Iohannis