Ponta asteapta raspuns de la Blaga si Gorghiu: Nu e o actiune contra lui Iohannis, ci dimpotriva

Luni, 19 Ianuarie 2015, ora 14:45
3510 citiri
Ponta asteapta raspuns de la Blaga si Gorghiu: Nu e o actiune contra lui Iohannis, ci dimpotriva
Foto: Digi 24

Premierul Victor Ponta a explicat luni, pe larg, ce doreste sa obtina in urma discutiilor cu PNL, dar si cu celelalte partide care au grupuri parlamentare, pe temele cele mai importante care ocupa agenda publica in aceasta perioada. Mai mult, Ponta a dezvaluit ca a vorbit si cu presedintele Klaus Iohannis despre aceste lucruri.

Liderul PSD a declarat ca daca nu se ajunge la un consens pe temele majore - modificarea Constitutiei, sistemul electoral, masterplanul pe transport, siguranta nationala si legislatia bancara - nu se va putea ajunge la acele schimbari si modernizari pe care cu totii le-au promis de-a lungul timpului.

Ponta vrea consultari cu toata Opozitia - teme cruciale pentru Romania

"Orice decizie pe care o ia doar o majoritate, daca nu e asumata de toata lumea, nu va avea succes. (...) Daca dna Gorghiu si dl. Blaga vor accepta acest dialog, sigur, nu trebuie sa fie vorba doar de aceste cinci puncte. Daca exista si alte puncte pe care le vor dezbatute, sunt foarte deschis. Dar daca nu le luam anul acesta, in 2016 vor fi imposibil de adoptat.

Daca incepem sa discutam in presa fiecare cum vrem, nu o sa ne intelegem niciodata. Asa ca intai trebuie sa ne intalnim, nu sa conversam prin presa. Sigur ca am discutat in interiorul PSD ce variante am sustine (legat de schimbarea sistemului electoral, n.red.), dar daca venim si spunem 'ori faceti ca noi, ori nu' eu cred ca va fi un esec.

Cu impunere nu are nimeni de castigat si ne blocam si ramanem cu legile actuale. Nu anuntam acum ce vrem noi sa facem pentru ca altfel nu ne mai intalnim, se uita la televizor dl. Blaga si dna. Gorghiu si vad la televizor ce vrem noi sa facem", a spus Ponta, in conferinta de presa de dupa incheierea sedintei Biroului Politic National al PSD.

Ponta vrea pact politic si pentru autostrazi: Daca nu, nu are rost sa ne apucam de treaba (Video)

Intrebat daca va discuta si cu presedintele Klaus Iohannis, Ponta a spus ca deja a facut acest lucru si ca in final oricum seful statului este cel care decide daca promulga sau nu legile Parlamentului.

"Am si discutat acest lucru cu dl. presedinte Iohannis si anume ca in cadrul Parlamentului ne dorim sa punem in practica toate angajamentele pe care le-am avut cu totii. In final oricum domnia sa este cel care trebuie sa promulge, nu e o actiune a Parlamentului contra presedintelui, ci dimpotriva", a explicat Ponta.

Victor Ponta, ziua si acordul politic: Ce pact mai vrea premierul, dupa Aparare si autostrazi

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, la inceputul sedintei Biroului Politic National al PSD, ca isi doreste consultari atat cu partidele din coalitia de guvernamant, dar si cu cele din Opozitie pe principalele teme care se afla in aceasta perioada pe agenda publica. In acest sens, Ponta a anuntat ca va trimite o scrisoare in primul rand conducerii PNL pentru a initia aceste discutii.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Victor Ponta consultari PNL, #Ponta consultari Iohannis legi , #Klaus Iohannis