Ponta, atac la Iohannis dupa accidentul de tren din Germania

Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 11:07
7910 citiri
Ponta, atac la Iohannis dupa accidentul de tren din Germania
Foto: Ziare.com

Fostul prim-ministru Victor Ponta a transmis condoleante dupa accidentul feroviar din Germania si l-a atacat voalat pe presedintele Klaus Iohannis, precizand ca nimeni nu a cerut demisia cancelarului Angela Merkel, dupa tragedia din Bavaria.

"Condoleante si respect fata de victimele nevinovate ale tragediei din Germania, familiile si cei apropiati acestora!

Sunt momente de solidaritate si de retinere. Cu siguranta cauzele vor fi identificate si inlaturate pentru viitor, acum insa este doar suferinta si decenta", a scris pe Facebook Victor Ponta.

"Vreau sa apreciez faptul ca Germania in acest moment greu da un exemplu de civilizatie, decenta si normalitate - niciun om politic nu a speculat tragedia pentru a o ataca pe doamna Cancelar Merkel, nimeni nu incearca sa obtina capital politic pe baza victimelor, nimeni nu mimeaza compasiune ipocrita pentru victime dupa care isi face poze cu nuntasii veseli, nimeni nu va indrazni sa spuna 'a fost nevoie sa moara oameni ca sa...' (!!!) ", a mai sustinut fostul premier, cu trimitere catre reactia lui Klaus Iohannis dupa demisia sa, ca urmare a tragediei din clubul Colectiv.

Iohannis, prima reactie dupa demisia lui Ponta: Schimbarea Guvernului nu e de ajuns. Urmeaza prima runda de consultari

Ponta continua, referindu-se la tara noastra drept "teritorii barbare" si "colonii inca necivilizate".

"In Germania asa ceva ar fi imposibil, o lipsa de minima morala sanctionata radical! Asemenea manipulari cinice se intampla doar in 'teritorii barbare' sau in 'colonii' inca necivilizate, (care, din pacate, mai exista si in Europa de azi)! ", a mai scris fostul premier.

Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, pe 4 noiembrie, la cateva ore dupa ce Ponta si-a anuntat demisia din fruntea Guvernului.

"Tarziu, foarte tarziu, Guvernul a demisionat. A fost nevoie sa moara oameni ca aceasta demisie sa se produca. Daca s-ar fi respectat si impus respectarea legilor, nici unul n-ar fi trebuit sa moara", a spus atunci Klaus Iohannis.

Accident de tren in Germania: Peste 100 de victime, inclusiv morti (Foto&video)

Un accident feroviar a avut loc, marti dimineata, in Germania, dupa ce doua trenuri de pasageri s-au ciocnit. In urma impactului puternic, 11 oameni au murit, iar aproximativ 80 au fost raniti.

Accidentul a avut loc in orasul Bad Aibling din districtul Rosenheim, sudul Bavariei. Cele doua trenuri s-au ciocnit in jurul orei locale 7:00, in dreptul statiei de epurare a apelor uzate din Bad Aibling, iar unul dintre ele a deraiat si s-a rasturnat.

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta condoleante Germania, #Ponta atac Iohannis Germania , #Klaus Iohannis