Ponta, atac la Iohannis: E prieten cu liderul PPE care a cerut amprentarea romanilor

Duminica, 19 Octombrie 2014, ora 11:07
3255 citiri
Ponta, atac la Iohannis: E prieten cu liderul PPE care a cerut amprentarea romanilor
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Premierul Victor Ponta, care se afla in cursa pentru alegerile din noiembrie din partea aliantei PSD-PC-UNPR, a criticat intalnirea candidatului ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, cu un lider PPE, eurodeputatul german Elmar Brok, amintind ca acesta a cerut amprentarea imigrantilor romani.

"Dl Brok stiu ca este unul dintre liderii PPE care si in 2012 si dupa aceea s-a exprimat extrem de dur la adresa Romaniei si a romanilor, domnia sa a fost si cel care a avut ideea aceea cu amprentarea, la care bine ca a renuntat. Eu nu stiu daca dl Iohannis este de acord ca romanii sa fie amprentati sau daca este de acord cu faptul ca in Romania s-a dat o lovitura de stat in 2012, ca asta spunea dl Brok.

Si vreau sa stiu daca dl Iohannis spune ca s-a dat o lovitura de stat in 2012. In general, dl Iohannis nu prea stie ce se intampla pe plan european, nu-i cunoaste pe liderii europeni, iar acesti lideri PPE au fost adusi de PNL si dansul necunoscand PPE-ul, PDL-ul, face gafe. Nu cred ca e bine sa anunti ca esti prieten cu cel care zicea sa fie amprentati romanii", a declarat Victor Ponta, citat de Romania Tv.

Iohannis, suparat ca il vede pe Ponta pe fiecare gard si copac: De unde are atatia bani?

Klaus Iohannis a tinut o conferinta de presa, vineri, la Sibiu, alaturi de Elmar Brok, membru al Uniunii Crestin Democrate (CDU), care este presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (PE) si unul dintre liderii Partidului Popular European (PPE).

Germanul a declarat ca si-l imagineaza "foarte bine" pe Iohannis ca fiind viitorul presedinte al Romaniei.

"Pot sa va confirm ca se bucura de un sprijin extraordinar de larg in interiorul PPE, in interiorul grupului PPE din PE, din partea reprezentantilor tuturor natiunilor reprezentate acolo", a adaugat Elmar Brok.

Alegeri prezidentiale 2014 Un lider din PE il sustine pe Iohannis: L-a comparat cu Konrad Adenauer

La inceputul anului, dupa ridicarea restrictiilor de munca pentru romani si bulgari in UE, Elmar Brok a avut o luare de pozitie dura in legatura cu imigrantii care vin in Germania doar pentru ajutorul de somaj.

"Imigantii care vin in Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de somaj), alocatia pentru copii si asigurarea de sanatate trebuie trimisi rapid inapoi in tarile lor de origine. Pentru a preveni intrarile multiple, ar trebui sa ne gandim la luarea de amprente", a spus atunci Brok.

Declaratia lui nu a ramas fara ecou la Bucuresti, premierul Victor Ponta transmitandu-i ca este "iresponsabil si demagog".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta intalnire Iohannis Brok, #Ponta atac Iohannis Brok , #Klaus Iohannis