Ponta dezvaluie cum se intelege cu Iohannis: Nu-l vad cautand o solutie imorala ca sa schimbe Guvernul

Duminica, 18 Ianuarie 2015, ora 08:48
7009 citiri
Ponta dezvaluie cum se intelege cu Iohannis: Nu-l vad cautand o solutie imorala ca sa schimbe Guvernul
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta a vorbit despre relatia sa cu Cotroceniul dupa ce acolo a ajuns Klaus Iohannis.

Seful Guvernului a dezvaluit ca l-a sunat pe presedinte si si-a cerut scuze pentru cele spuse sau facute in campania electorala si ca nu-l vede pe Iohannis apeland la "solutii imorale" pentru a scapa de el din fruntea Executivului.

Ponta: Nu a fost un soc ca am pierdut alegerile. Cand am vazut prezenta la vot am stiut ca am pierdut

"Mi-am cerut scuze pentru campanie si am zis haideti sa lucram impreuna. Acum stiu ca e tema numarul unu ca de ce nu ne certam. Eu cred ca e foarte bine si nu putem sa fim mereu de acord, dar sa putem sa punem impreuna energii si oameni eu cred ca e un lucru bun.

E prima data in Romania cand, printr-o conjunctura, 6 milioane care l-au votat pe Iohannis sunt reprezentati de el ca presedinte si cei care m-au votat pe mine sunt reprezentati de mine ca prim-ministru", a punctat Victor Ponta, intr-un interviu inregistrat si difuzat sambata seara de B1 Tv.

Ponta: Conflictul cu Geoana a fost ca nu l-am numit pe el ministru de Externe, ci pe Aurescu

El s-a aratat convins si de faptul ca o eventuala motiune de cenzura impotriva Guvernului sau nu va avea sanse de reusita si majoritatea de care se bucura in Parlament va rezista pana in 2016.

"Cred ca va rezista chiar fara mari probleme aceasta majoritate chiar pana la alegerile din 2016. Nu ca le dau sfaturi celor din Opozitie, dar pentru ei ar fi bine sa nu vina nepregatiti la guvernare. (...) Motiunea de cenzura e o chestiune serioasa, dar sansele sunt foarte mici sa treaca, daca nu cumva inexistente", a mai spus premierul.

Mai mult, Ponta nu il vede pe Iohannis actionand ca fostul presedinte pentru schimbarea Guverului.

Ponta, despre renuntarea la titlul de doctor: Eu am scris lucrarea, nu mi-a scris-o altcineva

"Nu, avem categoric in aceste prime 20-25 de zile o colaborare asa cum ar fi normal intotdeauna sa existe intre presedintele tarii, oricum il cheama, si premierul tarii, oricum il cheama. Nu-l vad pe Iohannis cautand o solutie imorala ca sa schimbe Guvernul", a declarat premierul.

Cat despre relatiile cu fostul presedinte Traian Basescu, mai ales in ce priveste alocarea unei case pentru fostul sef de stat, Ponta spune ca acesta este "un client foarte cusurgiu". Intrebat daca este un om razbunator Ponta a spus ca nu, dar pentru fiecare lucru exista "exceptia care confirma regula".

"Basescu e un client foarte cusurgiu. Ultima oara cand am intrebat, ca nu ma ocup personal, nu sunt agent imobiliar, i-au fost transmise 7. Chiar era o lista cu 7 posibile locuinte. Pana la urma o sa-si aleaga una.

Cred ca am facut f bine inchiriind Vila Dante si luand 20 de mii de euro pe luna. Nu am dorinta de a ma razbuna. (Nici macar pe Traian Basescu - intrebare) Exceptiile confirma regula", a conchis Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Ponta declaratii Iohannis, #Ponta relatie Iohannis, #Ponta Traian Basescu, #Ponta motiune cenzura , #Klaus Iohannis