Ponta nu crede ca PNL va depune motiune - ce spune despre relatia cu Iohannis

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 20:29
5256 citiri
Ponta nu crede ca PNL va depune motiune - ce spune despre relatia cu Iohannis
Fotomontaj Ziare.com

Premierul Victor Ponta a vorbit, marti seara, despre relatia institutionala foarte buna pe care o are cu presedintele Klaus Iohannis, spre deosebire de colaborarea dezastruoasa cu Traian Basescu, adaugand ca nu crede ca PNL va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului.

Victor Ponta a comentat, intr-o interventie telefonica la Romania TV, faptul ca, pe de o parte, colaborarea dintre el si Iohannis este foarte buna, dar, pe de alta parte, PNL a anuntat ca va depune o motiune de cenzura in urmatoare sesiune parlamentara.

PNL vrea la guvernare: Iata primii pasi pentru schimbarea Guvernului Ponta

"Sa intelegem sa sunt doua lucruri normale. Pe de o parte, am spus-o de mii de ori, ca sa ai succes in mari proiecte, presedintele si Guvernul trebuie sa lucreze impreuna, nu cum ne-am aflat in situatia iresponsabila din ultimii doi ani: la orice proiect, daca premierul zicea stanga, pesedintele zicea dreapta. O colaborare institutionala eficienta o sa vedeti ca da rezultate bune si deblocheaza proiecte.

Doi - in Parlament, care e cu totul altceva, intotdeauna sunt coalitia de guvernare si Opozitia. Ca Opozitia face motiune de cenzura e democratic, ca vrea sa schimbe Guvernul e democratic, doar ca, dincolo de aceste declaratii, trebuie sa te gandesti si la partea practica, adica alegeri anticipate, o noua majoritate, o noua guvernare", a spus premierul, adaugand ca numeroase aspecte ar trebui analizate serios in acest caz, printre care modificarea Constitutiei, legea electorala, legea finantarii partidelor si altele.

Ponta, reactie la motiunea de cenzura anuntata de liberali: Isi asuma PNL aceasta situatie? (Video)

"Declaratiile de ieri (luni - n.red.) au fost doar declaratii politice, nimic altceva", a tras concluzia prim-ministrul.

Referitor la o posibila schimbare a majoritatii parlamentare, care ar incuraja PNL sa depuna motiune de cenzura, Ponta a precizat ca nu-si face griji.

"Din cate stiu eu, in istoria Parlamentului s-au depus zeci de motiuni de cenzura si de trecut au trecut doua - una impotriva lui Boc si una impotriva lui Ungureanu. Se fac chiar si atunci cand stii ca n-ai sanse, e un gest politic.

Eu am cerut un vot de incredere Parlamentului pe 15 decembrie... nu stiu nici macar un singur parlamentar care sa fi spus ca si-a schimbat parerea in cele 25 de zile. Privind majoritatea parlamentara sunt foarte bine informat", a precizat el.

Intalniri saptamanale intre Ponta si Iohannis

Legat de consultarile pe care le va avea la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, premierul a precizat ca sunt toate sansele ca acestea sa ajute la finalizarea unor proiecte imporante pentru tara.

Iohannis si Ponta, umar la umar pentru majorarea bugetului Armatei: Securitatea nu e pe gratis (Video)

"Eu intentionez - si cred ca si presedintele, desi nu pot vorbi in numele lui - sa avem acea intalnire saptamanala intre prim-ministru si presedinte, pentru ca este extrem de utila, inclusiv atunci cand nu suntem de acord, dar ca discutam inainte e extrem de util. Faptul ca, la o ora dupa, nu-l vad la televizor spunand invers decat in discutii este un lucru util", a mentionat Ponta, facand referire la practicile lui Traian Basescu.

"Voi avea in fiecare saptamana o intalnire institutionala cu presedintele tarii, pentru ca e un lucru foarte util pentru dvs., pentru toti cetatenii tarii, sa stiti ca doi oameni de care depinde viata tuturor stau de vorba, isi spun parerile, isi aduc argumente, nu cum s-a intamplat din 2005 pana in decembrie anul trecut, cand nu vedeam decat presedintele care face scandal si ii acuza pe toti la televizor", a continuat premierul.

Ponta isi anunta sprijinul pentru Iohannis: Cred ca este o idee corecta

Victor Ponta spera ca aceasta colaborare fructuoasa va dura cat mai mult, desi, sustine el, la un moment dat ar putea exista presiuni din partea unor oameni politici "care au trait zece ani in scandal".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta Iohannis relatie, #Ponta Iohannis colaborare, #Ponta motiune PNL , #Klaus Iohannis