Inculpatul si condamnatul. Revolutia penala antiDNA

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 04 Mai 2016, ora 07:14
19286 citiri
Inculpatul si condamnatul. Revolutia penala antiDNA

"Eu, sufleteste si pragmatic, mi-as dori ca Victor Ponta sa devina presedintele Camerei Deputatilor si sa mergem impreuna in campania electorala, cum am fost atatia ani de zile. (...) avem nevoie de el, el are nevoie de noi si Romania are nevoie de refacerea echipei dintre noi doi", spune Liviu Dragnea.

Spune, adica, infractorul condamnat definitiv pentru fapte asimilate celor de coruptie concretizate in frauda electorala despre inculpatul eliminat din functia de premier de furia strazii dupa una dintre cele mai mari tragedii din istoria Romaniei.

Pentru ca nu l-ati mai vrut pe inculpat al patrulea om in stat, noi, PSD, consideram ca Romania are nevoie ca inculpatul sa devina al treilea om in stat, spune condamnatul.

Aici suntem la 6 luni de la Colectiv! Aici suntem la 6 luni dupa ce in strada s-a strigat "coruptia ucide!"

Nu cred ca infractorul condamnat definitiv moare de grija inculpatului si nici nu suspina noaptea in pat de dorul echipei, care presupune sa imparta puterea. Dar mai bine impartita decat deloc, nu-i asa? Pentru ca in spatele lui Ponta sta un cor de puscariabili tot mai nervosi, tot mai vocali in ochii carora sclipeste lumina revolutiei. Revolutia penalilor.

Acesta este, in opinia mea, pericolul cel mare care pandeste Romania la numai 6 luni dupa Colectiv, in timp ce nota de plata a lantului de ticalosii care a dus la acea nenorocire si la bilantul ei inca nici macar nu fost epuizata. Infectii nosocomiale, dezinfectante diluate si toate celelalte sunt deconturi vechi, care acum doar ies la suprafata.

PSD are o sansa buna sa castige alegerile din acest an. Si pe cele locale si pe cele generale. Are o buna sansa acest PSD, condus de un condamnat care il asteapta cu bratele deschise pe inculpat intr-o echipa de care "Romania are nevoie", si in spatele careia sta o armata de penali de diferite calibre.

Daca el isi va consolida puterea printr-o asemenea victorie, rezultatul mi se pare absolut previzibil.

Intarita de vot, armata penalilor va purcede, nu am nicio indoiala, la masacrarea legilor penale si la dezmembrarea institutiilor anticoruptie. Deja se vorbeste pe fata despre aceste lucruri. Proiectele de lege sunt in Parlament, acelea pe care mazilitul Valeriu Zgonea a fost adesea acuzat ca le tine la sertar.

Sunt sigura ca inculpatul Ponta nu s-ar expune unor asemenea acuzatii.

Ce sa-i impiedice? Frica de sanctiunea europeana, criticile ambasadelor? Oameni buni, ei lupta pentru libertatea lor, pentru prada lor, pentru viata lor! Nu exista miza mai importanta. Si cutitul le-a ajuns la os.

In Parlament, tandemul Ponta-Tariceanu va fi binomul perfect antiDNA. Lipseste doar Gabriel Oprea. Eu zic sa vina inapoi, ce cusur are?

Din pacate, despre asta e vorba in acest an acest electoral, nu despre proiecte si viziune, ci despre supravietuirea Justitiei in fata unei armate penale pregatite sa o sufoce cu orice pret sub conducerea unei echipe condamnat-inculpat.

Inteleg ca dl Ponta, din nou in forma, din nou agresiv, a promis deja in partid ca va veni de hac Codului Penal.

Nu cred ca poate exista sfidare mai teribila pentru victimele Colectiv, anulare mai dureroasa a furiei din toamna anului trecut, decat votul pus in urna pentru confirmarea acestei toxice echipe. In opinia mea, fiecare vot pentru PSD devine un vot impotriva Colectiv. Si nu cred ca exista dezmagire, nemultumire, lehamite care sa justifice o asemenea batjocura.

Aceasta optiune trebuie sa fie macar asumata. Adica fiecare om care introduce in urna un bilet cu sigla PSD pe el ar fi bine sa fie constient ca da un vot antiJustitie, antiDNA, antiColectiv. Un vot pentru partidul condus de un dream team penal - condamnatul si inculpatul.

Toate partidele au bubele lor, tot politicul este infectat, dar o asemenea toxicitate nu vad niciunde altundeva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ponta inculpat DNA, #Dragnea condamnat penal , #Liviu Dragnea