Ponta il ataca pe Dragnea: Se teme ca scapa puterea. Mesajul americanilor era pentru el, personal. PSD a ajuns ca PRM

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 22:55
9929 citiri
Ponta il ataca pe Dragnea: Se teme ca scapa puterea. Mesajul americanilor era pentru el, personal. PSD a ajuns ca PRM
Foto: site PSD (Arhiva)

Victor Ponta crede ca mesajul de luni al Departamentului de Stat al SUA era adresat lui Liviu Dragnea personal si sustine ca el i-ar fi fost transmis si in privat liderului PSD. Ponta mai spune ca presedintele PSD nu se mai poate duce nici la Bruxelles dupa ce a fost acuzat ca a furat bani europeni, aceasta fiind o "crima capitala" pentru liderii UE.

Invitat la Digi24, Victor Ponta a declarat ca acel comunicat al Departamentului de Stat care a starnit atatea reactii in Romania este, de fapt, "un mesaj public care in mod sigur a fost dat si in privat", dar el nu intelege daca Liviu Dragnea, ori "n-a stiut" cum sa il descifreze, ori "n-a vrut sa il accepte".

Ponta a sustinut ca presedintele PSD credea ca "daca noi cumparam rachete Patriot sau daca el face o poza in SUA", atunci americanii "inchid ochii" la celelalte lucruri importante pentru ei, cum ar fi "economia si statul de drept".

"Dragnea a considerat gresit, pe stil balcanic: le dam bani multi, dupa care o sa taca din gura", a mai spus Ponta, afirmand inca o data ca mesajul Departamentul de Stat "a fost un mesaj public pentru Liviu Dragnea, nu pentru dvs., nu pentru mine".

Intrebat despre raspunsul dat de Dragnea si Tariceanu in numele Parlamentului Romaniei, Victor Ponta a spus ca nu crede ca mesajul american "cerea un raspuns".

"Sigur ca a fost o greseala sa vorbeasca in numele Parlamentului. Si eu sunt deputat, dar nu m-a consultat nimeni, poate eram sau nu de acord, dar nu poti sa vorbesti in numele meu", a explicat el.

In context, Victor Ponta a criticat faptul ca liderii PSD-ALDE s-au "ratoit" la partenerii de peste ocean.

"Te ratoiesti, te lauda trei jurnalisti 'patrihoti' la televizor, dar pana la urma ce vrea Romania? Ne certam cu SUA, ne certam cu UE si noi cu cine suntem? (...) Romania are nevoie de aliati, ne facuseram niste aliati, aveam o relatie si ne-o strica Dragnea? Nu cred, dar cred ca e ridicol sa te ratoiesti la americani (...) Nu e Fidel Castro, care a luptat in munti, Dragnea e cel care in ianuarie a dat bani sa isi faca poza cu Trump la restaurant", a afirmat Victor Ponta.

Mai mult, el a dezvaluit ca Liviu Dragnea nu ar mai avea viza pentru Statele Unite.

"Dragnea nu are viza, stiu asta. Cum sa fii seful unui partid si sa nu ai viza?!", a intrebat el retoric.

Pe de alta parte, fostul presedinte al PSD a sugerat ca Liviu Dragnea ar trebui sa plece din fruntea partidului din cauza problemelor in justitie.

"Dupa ce mi s-a deschis dosar penal, primul lucru pe care l-am facut - le-am spus ca nu pot sa raman presedinte la PSD cu dosar penal. Nu merg cu partidul dupa mine la Inalta Curte (...) Cand il vad la ICCJ, la DNA... Si eu merg la Inalta Curte, dar sunt persoana fizica Victor Ponta. Dragnea e presedintele PSD. Asta nu se poate!", a sustinut fostul lider al social-democratilor.

El a mai spus ca daca esti presedinte de partid si te comporti astfel, atunci "mi se pare ca nu dai doi bani pe echipa din care faci parte si esti dispus sa ii sacrifici pe toti pentru interesul tau".

"Poti sa te duci la Bruxelles, cand tu esti acuzat ca ai furat bani europeni? Nu sunt sfinti la Bruxelles, au destule probleme, dar ai fost acuzat ca ai furat bani europeni! La Bruxelles e crima capitala. De ce nu faci un pas in spate?", l-a intrebat el pe Liviu Dragnea, precizand ca in PSD sunt destui oameni care ar putea prelua conducerea.

Victor Ponta a venit si cu o explicatie pentru felul in care Dragnea tine cu dintii de sefia PSD spunand ca "E un gen de teama ca scapa puterea, or puterea nu trebuie sa o folosesti pentru tine".

Intrebat daca partidul accepta acest comportament al liderului, Victor Ponta a spus ca "Da, si va accepta in continuare", explicand ca Liviu Dragnea "e foarte eficient prin doua instrumente".

"Fie recompenseaza (toti colegii din teritoriu au primit cate ceva), fie sanctioneaza. Uite, dl Grindeanu, cand n-a fost cuminte, l-am dat afara, cand a fost, l-am pus inapoi", a explicat el.

Victor Ponta si-a exprimat regretul ca PSD a involuat sub conducerea lui Liviu Dragnea.

"Discursul e identic cu al PRM din anii '90. Nu stiu ce lipseste - de vina sunt strainii, americanii, bancile (...) Si figurile sunt tot ale unor locotenenti ai lui Vadim", a declarat el, aluzie la Codrin Stefanescu si Lia Olguta Vasilescu, fosti lideri ai partidului extremist condus de Corneliu Vadim Tudor.

Un haos din care avem toti de pierdut

Pe de alta parte, Victor Ponta a comentat si incidentul neobisnuit de miercuri seara, cand ministrul de Interne, Carmen Dan, a sustinut ca a gasit microfoane in casa.

"Daca n-ar fi de plans ar fi de ras, eu n-am inteles ce cauta doamna la Ministerul de Interne, n-a inteles nimeni. A fost mana dreapta a lui Liviu Dragnea la Teleorman, dar Ministerul de Interne, Ministerul de Finante, sunt ministere grele, unde trebuie sa aduci profesionisti, nu poti sa iti pui soferul, secretara, prietenul de la bere... Doamna cred ca e la nivelul de a cauta microfoane prin casa, asta e nivelul", a ridiculizat-o Ponta pe Carmen Dan.

Vezi ce sustine Carmen Dan: "Am descoperit un dispozitiv de inregistrare in priza"

In context, Victor Ponta s-a referit si la alte masuri luate de actuala Putere, dar si la "statul paralel", atat de des invocat de liderii ei.

"Ducem la comisia SRI tot felul de banditi, de interlopi pe care normal ar fi sa ii ducem la puscarie (...) Nu ii intreaba nimeni 'Dar de unde stiti lucrurile astea?'? E un gen de haos din care avem toti de pierdut", a comentat el.

Intrebat ce crede despre statul paralel, Victor Ponta a spus ca raspunsul premierului Tudose i s-a parut "cel mai semnificativ".

"Pesedistii toti gandesc ca dl Tudose: Nu stiu care e statul paralel, sa ne ocupam de lucruri serioase", a adaugat el, afirmand ca Liviu Dragnea foloseste institutiile statului pentru propriile interese.

Victor Ponta a afirmat ca nu se mai intoarce in PSD.

"Nu, pentru ca problema nu e doar dl Dragnea, eu as vrea ca PSD sa revina la un partid modern de centru-stanga", a explicat el.

Intrebat ce crede ca urmeaza, fostul premier si lider al PSD a spus ca "din cauza greselilor si a haosului institutional, ne indreptam spre o criza economica si sociala asemanatoare cu cea din 2010".

Mai mult, el a sustinut ca "e mai rau ca in 2012" si ca degeaba spuneau unii ca nu poate fi mai rau ca pe vremea lui Traian Basescu si a USL. "Se poate mult mai rau", a sustinut Victor Ponta.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta Dragnea departament SUA, #Ponta Dragnea viza, #Ponta Dragnea procese , #Liviu Dragnea