Ponta: Viktor Orban nu si-ar permite sa ne jigneasca la noi acasa daca nu am fi condusi de o gasca de hoti analfabeti

Sambata, 28 Iulie 2018, ora 21:44
14831 citiri
Ponta: Viktor Orban nu si-ar permite sa ne jigneasca la noi acasa daca nu am fi condusi de o gasca de hoti analfabeti
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta sustine ca premierul ungar Viktor Orban "ar fi trebuit sa taca" atunci cand a spus ca pentru maghiari, Anul Centenarului nu este un moment festiv, afirmand ca, daca am fi avut astazi "conducatori care sa inspire respect", acesta nu si-ar permite sa jigneasca.

Ponta sustine ca Viktor Orban stie ca omologii sai de la Bucuresti "il vad azi ca pe un model si sunt dispusi sa vanda pentru bani si interes personal tot ceea ce s-a obtinut intr-o suta de ani".

"Pentru romani Centenarul Marii Uniri este un moment festiv, un an de mandrie si bucurie, iar premierul Viktor Orban ar fi trebuit sa taca (daca nu putea sa se exprime respectuos si politicos), dar si un moment in care trebuie sa vedem diferenta uriasa intre liderii politici nationali pe care poporul roman ii avea in 1918 si gasca de hoti analfabeti care ne conduce in 2018!", a scris Victor Ponta pe contul sau de Facebook.

Ponta sustine ca, daca am fi avut astazi "conducatori care sa inspire respect", premierul ungar nu si-ar permite sa ne jigneasca.

"Daca Romania ar avea azi conducatori care sa inspire respect, cu siguranta ca Viktor Orban nu si-ar permite sa ne jigneasca la noi acasa. Stie insa ca omologii sai de la Bucuresti il vad azi ca pe un model si ca sunt dispusi sa vanda pentru bani si interes personal tot ceea ce s-a obtinut intr-o suta de ani!" a mai adaugat acesta.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sambata, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, judetul Harghita, ca Romania a intrat acum 100 de ani in epoca moderna, dar pentru maghiari asta nu reprezinta "un moment festiv" si ca de 100 de ani Romania nu stie ce sa faca in privinta celor 1,5 milioane de maghiari, iar Bucurestiul sustine ca Tinutul Secuiesc nici nu exista.

Acum o suta de ani, Romania a intrat in epoca moderna. (...) Intelegem ca, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar sa inteleaga si ei ca pentru noi nu e un moment festiv", a afirmat Orban.

El a adaugat ca "de o suta de ani, Romania moderna nu stie ce sa faca in privinta starii de fapt ca aici traiesc 1,5 milioane de maghiari, iar Bucurestiul sustine ca Tinutul Secuiesc nici nu exista, conform MTI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Victor Ponta Viktor Orban jignire Centenar , #Liviu Dragnea