Restauratia lui Ponta

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 06 Mai 2016, ora 11:00
12116 citiri
Restauratia lui Ponta

Ca Victor Ponta are un tupeu absolut remarcabil, nu e o surpriza. Dar ceea ce face acum cu vantul condamnarii lui Liviu Dragnea in panze mi se pare dincolo de orice imaginatie.

Revenirea in forta a premierului alungat de furia strazii dupa drama fara precedent de la Colectiv mi se pare cea mai sinistra batjocorire cu putinta a unei drame nationale, mi se pare un cinism socant indiferent cate am vazut pana acum.

La numai sase luni dupa Colectiv, acest cinism ii mai arde o data pana la os pe toti cei care au crezut in sansa unei innoriri.

Da, Guvernul Ciolos nu este la inaltimea asteptarilor. Si pentru ca au fost in buna masura nerealiste, avand in vedere durata mandatului acestui Guvern, dar si din cauza ca este nevoit sa functioneze cu administratia corupta si incompetenta cu care Guvernul Ponta a impanat toate institutiile publice din tara asta. Si din cauza bombelor cu ceas lasate in toate ministerele, in buget, peste tot.

Guvernul Ciolos nu face decat sa deconteze ceea ce a fost stricat de masurile populiste ale lui Victor Ponta. Pe ce sa se bazeze guvernarea Ciolos cand Victor Ponta a scazut veniturile, a crescut toate cheltuielile si a blocat toate investitiile care puteau sa produca ceva?

Iata ce scrie dl Ponta pe Facebook: "Apel catre Dl. Iohannis: va rog sa il sustineti in continuare pe Dl. Achimas Cadariu ca Ministru al Sanatatii in 'Guvernul Meu'! Va reprezinta perfect modul de gandire si de actiune!

Asta ca sa dovediti ca daca mor bebelusi fara sa stim nici acum de ce, daca nu reusim sa aflam cum a cumparat dezinfectantii inutili la institutia de la Cluj pe care o conducea, daca nu mai sunt bani la Casele de Asigurari pentru decontarea analizelor pentru copii - toate acestea nu conteaza, pur si simplu nu va pasa! Asa cum de fapt nu v-a pasat deloc de moartea oamenilor de la 'Colectiv' in afara de folosirea lor pentru un scop politic! Ghinionul lor, norocul dvs.!".

Serios? Dezinfectantii testati de Catalin Tolontan au fost cumparati in baza contractelor incheiate in timpul guvernarii Ponta, ancheta jurnalistica incepand in decembrie 2015.

Hexi Pharma a livrat dezinfectantii pentru spitalele in care au ajuns ranitii de la Colectiv in timpul guvernarii Ponta. Daca au fost incasate spagi si au fost trucate licitatii, in guvernarea Ponta s-a intamplat asta. Recente dezvaluiri arata ca originea acestei firme trebuie cautata sub pulpana lui Sorin Oprescu pe vremea cand acesta era membru PSD.

Cat despre bebelusi, poate aflam mai repede cauza imbolnavirii lor daca DSV-ul, acela instalat de guvernarea Ponta si nu altul, isi facea datoria de la inceput. Nu ministrul Cadariu, ci oamenii pastrati din Guvernul Ponta si aparati cu pieptul gol de PSD ar fi trebuit sa afle ce era de aflat.

Despre datoriile acumulate de Casa de Sanatate in timpul guvernarii Ponta din cauza total dezastruoasei implementari a cardului de sanatate nu suflam o vorba? O sa suflam in curand dupa ce milioanele, mascate in false economii, vor fi revendicate in instante de spitale publice si private.

Victor Ponta ne da cu tifla pasand dezastrul propriei guvernari in curtea lui Dacian Ciolos. Dupa ce dai foc, te intrebi de ce fumega?

Sa-l asezi pe inculpatul Ponta de-a dreapta condamnatului Dragnea, pe post de locomotiva electorala, sa-l instalezi al treilea om in stat probabil cu misiunea de a masacra legile penale intru salvarea penalilor, inseamna ca in mod evident nu ai inteles nimic din revolta de acum 6 luni.

Inseamna ca perfid ai asteptat doar sa treaca valul si bombele de populism, coruptie si incompetentate lasate in urma sa explodeze si acum treci la o agresiva restauratie care chiar sa depaseasca raul initial. Iar acum esti gata de orice.

Nu am nicio indoiala ca echipa penala a PSD este dispusa la orice pentru a-si duce la bun sfarsit planurile.

Dar noi de ce suntem in stare? Noi cei care am suferit pentru Colectiv, care am cerut schimbare, care am refuzat sa mai fim condusi de penali? Pentru ca de noi depinde. Pana la urma de noi depinde. Daca vom suporta cinismul PSD, ne meritam soarta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Dragnea PSD , #Liviu Dragnea