Victor Ponta lanseaza un atac dur la adresa lui Dragnea: PSD este condus in stil mafiot de un grup infractional - Cartelul de la Teleorman

Duminica, 14 Ianuarie 2018, ora 18:37
11182 citiri
Victor Ponta lanseaza un atac dur la adresa lui Dragnea: PSD este condus in stil mafiot de un grup infractional - Cartelul de la Teleorman
Foto: Facebook/Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta a comentat, duminica, situatia tensionata din PSD. El a precizat ca un premier care nu isi poate schimba un ministru este o marioneta, dar a criticat si stilul de leadership al lui Liviu Dragnea, precizand ca e unul mafiot.

"Guvernul e al Romaniei, nu al PSD si trebuie sa guvernezi pentru toata tara. Si pentru cei care voteaza PSD, si pentru cei care nu voteaza PSD. Conform Constitutiei Romaniei si legii de organizare a Guvernului, schimbarea unui ministru presupune doua persoane: prim-ministrul, care propune schimbarea, si presedintele, care o aproba. Problema e urmatoarea: Guvernul e al tarii sau al PSD? Acest lucru se poate stabili luni. Si va spun eu care e de fapt intrebarea luni: ramane Carmen Dan ministru sau nu? Pentru ca un prim-ministru care nu isi poate schimba un ministru este o marioneta", a sustinut Ponta, transmite Romania TV.

El a adaugat ca la CExN de luni sunt doar doua variante. "Ori pleaca doamna Carmen Dan si, intr-adevar, Dragnea isi pierde cel mai important om, Cartelul de la Teleorman pierde, ori ramane Carmen Dan si atunci Tudose nu mai e premier", a mai spus Ponta.

In context, fostul premier s-a intrebat retoric daca la sedinta de luni "cineva va pune problema retragerii lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD, sa faca un pas in spate, sa lase acea conducere colectiva".

El a precizat ca ar vrea ca partidul sa se elibereze de liderul sau, iar premierul Mihai Tudose sa nu mai accepte sa fie folosit ca un instrument pentru "un grup infractional care conduce PSD".

Victor Ponta a adaugat ca Liviu Dragnea s-a razbunat pe el jignindu-i inteligenta.

"S-a razbunat pe mine. S-a razbunat mintindu-ma. Exista minciuni si minciuni. M-a mintit jignindu-mi bunul simt si inteligenta, iar asta nu pot sa iert. Vorbim despre ce se intampla acum in Romania. Stilul lui de conducere este un stil mafiot, unde toti trebuie sa fie din regiunea ta. E un stil, care din pacate a functionat in Teleorman, dar care nu poate sa functioneze mult timp in Romania", a mai spus Victor Ponta.

Reamintim ca sedinta CEx a PSD de luni a fost amanata cu doua ore, ca sa ajunga in Bucuresti cat mai multi lideri locali si, in plus, sa poata sa participe si premierul Mihai Tudose.

Membrii au primit un SMS oficial de convocare pentru ora 16:00, arata surse citate de Digi 24, potrivit carora 19 organizatii judetene vor sustine decizia lui Liviu Dragnea, oricare ar fi aceasta, in timp ce 8 ar fi de partea premierului Mihai Tudose.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Victor Ponta critici PSD, #victor ponta liviu dragnea , #Liviu Dragnea