De ce vrea Ponta sa scape de Geoana - tot Basescu e la mijloc

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 23:04
6220 citiri
De ce vrea Ponta sa scape de Geoana - tot Basescu e la mijloc
Foto: RTV

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a declarat deranjat de sugestiile presedintelui Senatului, Mircea Geoana, potrivit caruia ar fi incheiat acordul cu liderul PNL, Crin Antonescu, doar pentru a-i "da teapa" dupa ce va fi obtinut functia de premier.

"Cand am semnat intelegerea cu domnul Antonescu, nu am semnat-o cum au facut-o PDL si PNL in trecut. Eu am incredere deplina in Antonescu si el in mine. Daca va sta prost in sondaje, tot Crin sau PNL vor propune pe cineva pentru functia de presedinte", a declarat Victor Ponta, luni seara, la RTV.

De asemenea, liderul PSD a insinuat faptul ca presedintele Senatului raspunde altor partide, nu PSD-ului.

"Azi, noi am luat o decizie - din 21 de oameni din BPN, au fost 21 de voturi. Eu i-am propus domnului Geoana sa ne sprijine pentru functia de presedinte al Senatului sa numim un alt senator. Azi, domnul Geoana a zis ca pe mine ma intereseaza sa raman presedinte al Senatului, nu conteaza daca e dat afara din PSD", a explicat Ponta.

Pe de alta parte, presedintele PSD a precizat si motivul mai ascuns al deciziei de a-l inlocui pe Mirea Geoana din functia de presedinte al Senatului: o posibila suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Motive de suspendare a lui Basescu nu lipsesc, ne lipsesc voturile. Si mai lipseste ceva: omul care ar trebui sa-i ia locul lui Basescu este presedintele Senatului. De aceea, avem nevoie de un om de incredere", a confirmat Ponta.

Presedintele PSD a recunoscut faptul ca partidul sau ar putea pierde functia de presedinte al Senatului si ca este gata sa-si asume acest lucru, deoarece, in prezent, macar stie sigur pe cine se va putea baza in batalia politica din timpul campaniei din 2012.

"Cred intr-o ordine a partidului, pentru ca ne vom bate la anul intr-un razboi cumplit. La anul avem un lucru foarte clar de facut", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta, #Mircea Geoana, #Geona presedinte Senat , #Mircea Geoana