Ponta, despre excluderea lui Geoana: A fost o decizie grea, ma bucur ca am pus punct

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 20:21
3100 citiri
Ponta, despre excluderea lui Geoana: A fost o decizie grea, ma bucur ca am pus punct
Foto: TVR Info

Victor Ponta a declarat marti seara ca scorul cu care a fost exclus Mircea Geoana din partid de catre Comitetul Executiv, 50 pentru si doar 5 impotriva, este edificator pentru sustinerea pe care seful Senatului a avut-o in PSD. "A fost o decizie grea, ma bucur ca i-am pus punct", a spus Ponta.

Liderul PSD a mai afirmat ca a fost o sedinta lunga in care fiecare a spus ceea ce gandeste.

"Ne despartim pentru moment de domnul Geoana si de cei care nu pot fi o echipa. Sper sa iesim mai hotarati si mai intariti", a declarat Ponta, subliniind ca adversarul PSD nu este nici pe departe Mircea Geoana, ci Traian Basescu si PDL.

Victor Ponta a mai dezvaluit ca, daca Mircea Geoana ar fi admis macar solicitarea de a preda atributiile de la Senatul lui Ioan Chelaru, atunci nu ar fi supus la vot excluderea sa.

"In aceasta situatie, da, probabil ca n-as mai fi supus la vot excluderea domniei sale, pentru ca era pana la urma o conformare la o solicitare a partidului. Din pacate, domnul Geoana a refuzat si a trebuit sa ajungem la aceasta sanctiune extrema", a explicat Ponta.

"O armata trebuie sa fie foarte unita!", a mai remarcat el, refuzand sa comenteze acuzatiile pe care i le-a adus Geoana, precum si cele la adresa lui Ion Iliescu si Adrian Nastase.

Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca s-a gresit atunci cand nu a fost audiat in Comisia de Integritate, dar a precizat ca de aceasta data Mircea Geoana a putut sa isi expuna toate argumentele in fata conducerii PSD.

De asemenea, liderul PSD a tinut sa atraga atentia asupra scorurilor foarte mari cu care s-a votat in favoarea sanctionarii lui Geoana si in BPN, si in grupul de la Senat si la Comisia de Integritate, dar si in aceasta seara.

"Astazi s-a votat cu 50 la 5. Suntem cel mai democratic partid", a remarcat Ponta.

Intrebat de jurnalisti ce se intampla cu functia de la Senat, liderul PSD a spus ca imediat ce se va depune de catre grup scrisoarea oficiala prin care se anunta excluderea lui Geoana, acesta "pierde de drept" functia de la presedinte.

"Sper ca domnul Geoana sa nu intre intr-un proiect politic al Puterii", a mai remarcat el, adaugand ca in aceste conditii "Senatul trebuie sa isi aleaga un nou presedinte, din cadrul PSD".

Mircea Geoana a fost exclus marti din PSD, cu 50 de voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ponta Geoana exclus, #Geoana exclus, #Victor Ponta excludere Geoana , #Mircea Geoana