Revista presei: Cu cine isi mai da Ponta "testul de maturitate" in PSD

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 09:23
2804 citiri
Revista presei: Cu cine isi mai da Ponta "testul de maturitate" in PSD

Partidul Social Democrat il cearta pe Mircea Geoana si il ameninta cu excluderea, iar scandalul tine in continuare prima pagina a ziarelor de marti.

Dupa ce Comisia de Integritate a propus excluderea lui Geoana din PSD, presedintele Victor Ponta a explicat ca seful Senatului "nu a trecut peste frustrarea pierderii alegerilor" si se pare ca visele sale de preamarire sunt incurajate de PDL si UNPR, arata "Jurnalul National".

Biroul Permanent al PSD a aprobat introducerea pe ordinea de zi a propunerii de excludere in sedinta de pe 22 noiembrie, conform "Romania Libera", iar pana atunci, circul continua.

Sociologul Vasile Dancu membru al grupului social-democrat de la Cluj, il indeamna pe presedintele partidului sa isi incerce puterile si cu alti lideri, precum Adrian Nastase si Ion Iliescu, pentru ca altfel nu va reusi sa scape de calificativul de politician "imatur".

Si in timp ce Ponta se da de ceasul mortii pentru Geoana, in PSD continua sa existe personaje precum Cristian Rizea, arata "Adevarul".

Chemat in fata instantei dupa ce nu a justificat 300.000 de euro in declaratia de avere, deputatul a injurat magistratii, a facut scandal si a izbucnit in plans cand a fost dat afara din sala de judecata.

Jurnalul National: Ponta - Geoana nu a reusit sa treaca peste frustrarea pierderii alegerilor din 2009

"Geoana nu a reusit sa treaca peste frustrarea pierderii alegerilor din 2009. A ramas marcat si de pierderea alegerilor interne", sustine Victor Ponta, care a explicat la Antena 3 de ce s-a suparat PSD pe fostul sau candidat la prezidentiale.

Geoana nu poate accepta niste criterii bine stabilite in interiorul aliantei USL, adauga Ponta, precizand ca acesta vrea din nou sa candideze la prezidentiale, desi conform protocolului, Crin Antonescu ar fi candidat la prezidentiale.

"Domnul Geoana mi-a spus textual: 'Nu, eu nu plec din functia de presedinte al Senatului, cu riscul de a fi sustinut de PDL si UNPR'. Este foarte grav", a mai spus Ponta, conform Jurnalul National.

Romania Libera: Geoana, inca in PSD pana pe 22 noiembrie

Biroul Permanent al PSD a aprobat introducerea propunerii de excludere pe ordinea de zi a Comitetului Executiv din 22 noiembrie.

Daca Geoana nu reuseste pana atunci sa-i convinga pe liderii filialelor sa-l sustina, peste aproximativ o saptamana el va deveni primul fost presedinte al PSD exclus din partidul pe care l-a condus.

Acesta ar putea pierde si functia de presedinte al Senatului, informeaza Romania Libera.

Evenimentul Zilei: Cu cine isi mai da Ponta "testul de maturitate" in PSD

Sociologul Vasile Dancu, membru al grupului de la Cluj, este una dintre vocile care l-au sfatuit public pe presedintele PSD sa duca pana la capat batalia "cu cei care au incercat acum sa-l arate ca lider imatur".

Dancu sustine, pe blogul sau, ca "PSD a fost timp de 20 de ani partidul unui lider cu legitimitate trucata", creata pe sangele celor care au fost ucisi la Revolutia din 1989.

In opinia sa, "capcana" pe care trebuie sa o evite Ponta este "sa se bucure cu o victorie facila impotriva lui Mircea Geoana", iar "marea capcana" este "sa se faca frate de cruce cu umbrele trecutului si cu cei care dezonoreaza partidul sau sa amane batalia cu cei care au incercat acum sa-l arate ca lider imatur, slab, sovaielnic, numai bun de tradat". Adica Ion Iliescu si Nastase.

"Il elimina pe Geoana, apoi merge mai departe cu schimbarea conducerii si reformeaza partidul. Daca pierde in lupta, dar le lasa corabia coscovita vechilor figuri, aceasta se va scufunda in sase luni. Pe noua lui corabie se vor duce toti care viseaza la un partid modern al stangii", scrie Evenimentul Zilei.

Adevarul: Rizea plange, suspina si injura in fata instantei

Mircea Geoana nu este singurul personaj din PSD care traieste mici drame. Deputatul PSD Cristian Rizea a cedat nervos in fata magistratilor Curtii de Apel Constanta, in dosarul de confiscare a 300.000 de euro din averea sa si i-a injurat pe reprezentantii ANI.

Dupa cateva episoade de agresivitate in comportament si in limbaj, parlamentarul a izbucnit in plans cand a fost evacuat din sala de judecata, informeaza Adevarul. (L.S.)

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Victor Ponta, #Ponta Geoana alegeri, #Geoana frustrare alegeri , #Mircea Geoana