Tv Ziare.com Ponta: Orice candidat din turul doi are un avantaj fata de Basescu

Joi, 06 August 2009, ora 13:12
2854 citiri
Tv Ziare.com Ponta: Orice candidat din turul doi are un avantaj fata de Basescu

Victor Ponta crede ca Mircea Geoana, candidatul din partea PSD la prezidentiale, va ajunge in turul doi cu Traian Basescu, iar orice candidat care ajunge in al doilea tur de scrutin are un avantaj fata de Basescu.

Avantajul consta in faptul ca Traian Basescu a avut deja un mandat de cinci ani, in care a dezamagit electoratul.

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu Victor Ponta de la TV Ziare.com.

"Mircea Geoana are sanse ca orice candidat care ar ajunge in turul doi. Peste 65% din romani sunt nemultumiti de prestatia lui Traian Basescu in mandatul sau. Cel care ajunge in turul doi va spune doar ceea ce promite ca va face, lucruri pe care le poate pune in aplicare sau nu. Traian Basescu nu se bazeaza decat pe ceea ce a facut", spune Ponta.

Cat despre liberalul Crin Antonescu, Victor Ponta spune ca "ii pare rau ca nu este pesedist" si crede ca o coalitie PSD-PNL ar fi functionat mai bine decat actuala Coalitie, insa fara Traian Basescu, care "a reusit sa bage zazanie intre toti si toate".

"Sunt foarte ingrijorat de razboiul acesta impotriva tuturor, profesorii se bat cu parintii, judecatorii cu ministrul Justitiei, nu-mi place chestia asta si de aceea nu l-as sustine pe Traian Basescu", sustine Ponta adaugand ca Mircea Geoana este mai "impaciuitor".

Nu sunt multumit de ceea ce a facut Oprescu la primarie

In ceea ce il priveste pe Sorin Oprescu, desi il sustine, Victor Ponta sustine ca nu crede ca o candidatura la prezidentiale a acestuia este de bun augur.

"L-am sustinut pe domnul Oprescu deschis, nu sunt foarte multumit de ce a facut pana acum si mi-as dori sa faca mult mai mult pentru Bucuresti, mi se pare un oras care se sufoca in fiecare zi. Povestea asta cu primarul care le spune cetatenilor ca face treaba si apoi pleaca la presedintie am mai trait-o odata si nu am aminitiri placute", spune Ponta.

Intrebat de cititorii Ziare.com ce premier ar propune Mircea Geoana daca ar ajunge presedinte, Ponta sustine ca ar fi vorba despre o persoana care detine in prezent un portofoliu de ministru si care are rezultate foarte bune.

"Cred ca ar fi unul din ministrii actuali, dar nu vreau sa speculez, ca nu sunt Mircea Geoana. Ma gandesc deja la 2-3 persoane cu functii importante si care au capacitatea de a guverna intr-o perioada dificila", sustine Ponta.

Victor Ponta a anuntat, de asemenea, ca lucrarile la codurile de procedura civia si penala vor fi finalizate in toamna, codul de procedura civila urmand sa fie gata chiar in septembrie.

Comisia Udrea nu e comisia Ridzi

Comisia Udrea nu va avea aceleasi rezultate ca in cazul Ridzi, a mai declarat Victor Ponta pentru Televiziunea Ziare.com.

El sustine ca in cazul Udrea nu s-au comis aceleasi ilegalitati, iar campania prezidentiala va afecta modul in care vor fi percepute rezultatele comisiei.

"Nu cred ca vor fi rezultate foarte clare, pentru ca nu cred ca Udrea a facut aceleasi greseli grave din punct de vedere juridic si pentru ca e campanie si orice spui, o parte vede alb si o parte vede negru indiferent care ar fi rezultatul", spune ministrul.

In ceea ce priveste semnaturile diferite ale doamnei Udrea de pe declaratiile de avere, Victor Ponta sustine ca nu considera fapta extrem de grava.

"Despre semnaturile doamnei Udrea, astea sunt povesti. In fapt, toata povestea asta cu declaratia de avere e denaturata. Eu cred ca declaratia de avere a avut un singur scop: sa aflam daca de la intrarea in functie si pana la iesirea din functie, un ministru sau parlamentar s-a imbogatit nejustificat. Ori, noi nu mai facem asta, acum ne delectam cu ce case sau masini au demnitarii", a spus Victor Ponta.

Mai mult, Ponta sustine ca, desi semnatura altcuiva pe declaratia de avere a unei persoane este fals in acte, din punct de vedere juridic, orice fals trebuie sa aiba o intentie si un efect, ori in cazul Udrea nu s-ar fi produs efecte juridice.

Desi sustine ca nu poate fi acuzat de faptul ca o simpatizeaza pe Elena Udrea, Victor Ponta crede ca este dator sa fie solidar cu politicienii care fac parte din aceeasi generatie cu el.

"Atat cat suntem colegi de guvern, nu mi se pare corect sa critic in

mod public. Pana la urma, am un pic de solidaritate cu cei de varsta mea

si cand au un insucces minor sau major (ca cazul Ridzi) nu ma bucur de

raul lor", spune Ponta.

Berceanu nu minte, e doar corect din punct de vedere politic

Intrebat de ce ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a negat faptul ca s-ar fi discutat in cadrul sedintei de Coalitie infiintarea unei comisii pentru Ecaterina Andronescu si pentru dansul, Victor Ponta a raspuns ca Radu Berceanu a spus doar "ceea ce este corect din punct de vedere politic".

"Domnul Berceanu nu minte, ci doar spune ceea ce este corect din punct de vedere politic. Normal ca nu va spune adevarul despre ce am vorbit in Coalitie. Pe mine, fiind mai putin experimentat, m-a luat valul si am spus ca s-a discutat despre infiintarea comisiei Berceanu", spune Ponta, adaugand ca si-ar dori ca ministrul Transporturilor sa faca ceea ce a promis in primul mandat, construirea de sosele si autostrazi.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Victor Ponta Televiziunea Ziarecom, #Ponta comisia ancheta Udrea, #Ponta comisia Ridzi , #Mircea Geoana