Ziare.com

Ar trebui sa-si dea demisia Victor Ponta, dupa ce s-a dovedit plagiatul? - Sondaj Ziare.com

de Florin Necula
Duminica, 01 Iulie 2012, ora 08:35

   

Ar trebui sa-si dea demisia Victor Ponta, dupa ce s-a dovedit plagiatul? - Sondaj Ziare.com
Prim-ministrul Victor Ponta a plagiat o parte a tezei de doctorat, a decis, vineri, Consiliul de Atestare a Diplomelor. In aceste conditii, se pune intrebarea daca premierul isi va da demisia, asa cum a spus ca va face, pentru un cotidian spaniol, in cazul in care s-ar fi dovedit plagiatul. Ponta a anuntat insa, vineri seara, ca nici nu se gandeste sa demisioneze.

Premierul a declarat, la plecarea de la Bruxelles, dupa aflarea deciziei Consiliului, ca ceea ce s-a anuntat in privinta acuzatiilor de plagiat la adresa sa reprezinta o decizie politica si ilegala luata de apropiatii presedintelui ca represalii pentru participarea sa la Consiliul European si ca, in consecinta, nu va demisiona.

"Voi dovedi in fata Comisiei de Etica a Ministerului Educatiei ca am respectat toate regulile! Nu renunt la lupta pe care am inceput-o din cauza acestor atacuri. Nici vorba de demisie!", a declarat Victor Ponta, vineri seara, la plecarea de la Bruxelles.

Ponta: Nici vorba de demisie! Sunt represalii ale presedintelui

Consiliul de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a decis, vineri, in unanimitate, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat si a propus ministerului retragerea titlului de doctor detinut de premier. Decizia a fost luata cu 13 voturi pentru, 0 impotriva si 0 abtineri.

In raport se arata ca "o parte semnificativa" a tezei de doctorat a lui Victor Ponta, mai precis 85 de pagini, din cele 307 pagini ale lucrarii, fara a se lua in calcul anexele, reprezinta texte copiate cuvant cu cuvant din lucrarile altor autori, fara a se face nicio trimitere la sursele originale.

"Prin aceasta, autorul tezei de doctorat si-a insusit idei si mai ales texte ale altor persoane prezentadu-le drept creatie personala (...) Inclusiv partea de concluzii e compusa din texte ale altor autori, din cel putin trei carti, toate analizate", se arata in raportul elaborat vineri de CNATDCU.

Cu toate acestea, verdictul nu are nicio valoare, dupa cum a anuntat fostul ministru interimar al Educatiei Liviu Pop, aratand ca, vineri dimineata, Consiliul a fost desfiintat oficial. Pop a mai spus ca toate deciziile luate vineri de Consiliul General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara. Decizia Consiliului a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21.

Consiliul cere retragerea titlului de doctor: Ponta a copiat 85 de pagini integral, inclusiv concluzii

La finalul sedintei Consiliului, membrii vizati de ordinul ministrului Pop au redactat o declaratie apel referitoare la modul abuziv in care a fost dizolvat Consiliul.

Concluziile sedintei au fost prezentate intr-o scurta conferinta de presa tinuta de o parte dintre membrii Consiliului, in frunte cu presedintele acestuia, academicianul Marius Andruh. Acestia au subliniat foarte clar ca este vorba despre un plagiat de tip "copy-paste".

In schimb, Liviu Pop s-a declarat indignat de verdictul de plagiat al Consiliului de Atestare, afirmand ca acest consiliu nu are dreptul sa se pronunte, iar verdictul ar fi fost "orchestrat" de fostul ministru al Educatiei Mircea Miclea.

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Dupa anuntarea deciziei, europarlamentarul PDL Cristian Preda a afirmat ca se asteapta ca Victor Ponta sa demisioneze, ca urmare a dovedirii plagiatului. La randul sau, fostul premier Mihai Razvan Ungureanu crede ca este "jignitor" cazul de plagiat al tezei de doctorat al actualului prim-ministru, Victor Ponta, declarand ca asteapta demisia acestuia.

Premierul roman declarase, joi, intr-un interviu pentru cotidianul spaniol El Pais ca va demisiona, in cazul in care acuzatiile de plagiat care i s-au adus se vor dovedi a fi adevarate.

Ponta, pentru El Pais: Daca se dovedeste ca am plagiat, demisionez (Video)

"In Romania se respira momente de tensiune politica. Intr-o maniera directa: ati plagiat teza de doctorat?", a fost intrebat premierul Ponta.

"Nu. Aceasta problema a aparut dupa conflictul cu presedintele, pe tema celui care va fi prezent la Consiliul European. (...) Am urmat toate regulile care exista in Romania. Am cerut Comisiei de Etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice daca am plagiat si sunt convins ca voi demonstra ca nu am facut-o. Din pacate, acesta este un atac politic al presedintelui, dupa anuntarea dreptului meu de a participa la intalnirea de la Bruxelles", a raspuns Ponta.

"Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat...", a continuat reporterul. "Atunci, sigur ca ma retrag", a replicat Victor Ponta.

"Demisionati...?", a comentat jurnalistul El Pais. "Da. Imi asum responsabilitatea, dar sunt acuzat pe un criteriu politic si, in plus, nu au dorit sa imi asculte punctul de vedere", a precizat prim-ministrul.

In aceste conditii, Ziare.com va intreaba: credeti ca prim-ministrul Victor Ponta ar trebui sa-si dea demisia, odata cu dovedirea acuzatiilor de plagiat de catre Consiliul de Atesatare a Diplomelor sau ar trebui sa isi pastreze functia de premier?

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17355 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
159 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comisia fara onoare, platita cu sume fabuloase de Basescu

Dezonorata Comisie, platita gras de la Cotroceni
a incalcat multe reguli si legi:
1.A dat verdictul cu qvorum de 13, cand in regulament cvorumul minim este de 14 membri. Unii membri nici nu erau prezenti! Si si-au dat verdictul prin email, ca Mistreto-suinul din Japonia.
2.Comisia CNATCDU NU are drept sa judece plagiatele, ci CNE.
3.Asa zisa comisie nu cuprindea niciun specialist in drept!
4.Comisia era desfiintata, fiind in reformatare, cu 45 de membri din toate centrele universitare, nu numai acoliti de-ai cotroceanului de la Cluj si Bucuresti.
5.Graba si misterul cu care s-a constituit comisia este graitoare. Comisia avea pe lista de rezolvat multe alte lucruri, dar s-a hotarat ca in 10 minute sa declare teza lui Ponta plagiat.
6.11 membri ai comisiei sunt afiliati PDL, cu carnet de membru si fara.
7.Finantarea odiosului Andruh cu 1,7 milioane euro de sluga Funeriu este dovedita.
8.Membrii comisiei au fost impusi de Funeriu, fara a avea votul senatului universitar.
9.Rectorul de la Babes a refuzat sa faca parte din grabita comisie si si-a exprimat nemultumirea asupra incalcarii legii de cei 13.

 
 

 

...fireste!

….veniti sa scoatem dictatura din istorie

Iata ca Romania fierbe si lupta pentru principii pentru luni la ora 19 se organizeaza, Promenada Ghilimelelor ,, da luni e momentul sa iesim atit in Bucuresti cit si in toata tara trebuie sa aratam ca sintem o forta trebuie sa aratam ca existam , nu numai spuneti ca sintem putini ,nu mai lasati de la unul la altul fiti uniti lasati restul evenimentelor deoparte …precis ca vor mai fi si altele ,focusati pe acest eveniment organizati-va in fiecare oras mare din tara si din lume luati o coala A4 puneti 2 ghilimele si iesiti in semn de protest la o plimbare in tara, este peste tot o Piata a Victoriei,in lume sint Ambasade aratati ca existam, presa blogheri cei de pe FB faceti cunoscuta aceasta promenada .

 

Bravo!

trebuie sa luam atitudine. Ma bag si eu!

"Ar trebui sa-si dea demisia Victor Ponta"

Daca si-o va da, nu va fi din cauza ca a priceput ca a gresit sau din cauza presiunilor interne ale societatii civile, media samd. Fiindca nu exista for de specialitate pe mapamond, al carui verdict sa fie acceptat de ponta, si sa nu fie catalogat politic sau Basist. Sincer va zic, ma lasa rece daca isi da sau nu demisia cochilotu'. Urmatorul nu va fi mai breaz, daca vine din aceeasi cloaca....

Premierul Ponta: Totul sau nimic - Hitul verii :)))

Realitatea e ca Ponta si echipa lui au avut succes pentru Romania la Bruxelles.

Ati avut basism la maxim 8 ani de zile si n-ati produs nimic :)))))

Diplomele fostilor studenti ai impostorului

trebuie anulate, iar el obligat sa le plateasca despagubiri.

De ce Ponta, doctor in drept, in loc sa se adreseze justitiei

... pentru acuzele de plagiat, incearca sa distruga onorabilitatea unui eminent profesor, cercetator de marca internationala, inventand tot felul de situatii aberante?
Pentru Ponta, cea mai sigura cale ar fi cea a justitiei. De ce tocmai el ocoleste aceasta cale?

Silvia

Nici plagiatul lui Ponta nici faptul ca tu ai furat poezia unei eleve NU au fost inca legal dovedite sau infirmate. Si tu te poti adresa justitiei.

 

Neutron

Silvia nu este premierul Romaniei. Strainatatea deja il numeste premierul"Copy-Paste".

 

 

Pai... Nu prea s-a dovedit!

Plagiatul lui Ponta? Sau lupta PDL-ului pentru ciolan. Toate acestea au loc in momentul in care Premierul a dat dispozitie sa se faca un audit asupra activitatii guvernarii anterioare. Sa spui ca Premierul a plagiat Teza de Doctorat dupa 9 ani de la sustinere si avizare, mi se pare o aberatie. "Reprezentantii Consiliului National de Etica au declarat ca, in cazul in care CNATDCU stabileste ca lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost plagiata, "este un fel de autoblat" intrucat tot Consiliul National de Atestare este cel care a decis ca teza este valida."
De ce sa-si dea demisia? Ce Basescu si Boc si-au dat demisia cand ne-au bagat in CRIZA? Cand au aplicat "masuri de austeritate fara precedent in Europa"?

Uniunea Europeană ar trebui să cerceteze cazul si

dacă constată că a plagiat să nu-l primească la nici un fel de intrunire.
Pană una alta, este nesimtit ca Adrian Severin. Batjocoresc Romania pe care au prădat-o si au impins-o in afara lumii civilizate

Nu s-a dovedit nici un plagiat...

Trebuie sa fie dat in judecata de cineva pe care, cica, l-ar fi plagiat,,...apoi sa judece!
Daca atunci se dovedeste ca e plagiat, sa renuntze la titlul de doctor, sa fie si el..palmas, necalificat, ca Base!
Cine nu munceste nu greseste...
Deocamdata, Ponta e incredibil de bun pt Romania, face treaba buna...

 

sa intelegem

un hot prins, daca nu este dat in judecata, nu mai este hot?!
nu prea sta in picioare mai ales in lumea academica din strainatate!
indrumatorul de doctorat a lui "Victor copy-paste" este un puscarias: Adrian nastase

Vrem publicarea sondajului!

.

*

Asa este.
Practic nu mai este nevoie de o patalama oficiala de la nu stiu ce for academic sau nu. O lume intreaga A VAZUT despre ce-i vorba in propoxitie (propozitiile lui Pontic).Plagiatul este dovedit in fata opiniei publice. Daca in tara unii mai au dubii(sic), in restul lumii caracterizarea lui Ponta drept plagiator grobian este data irevocabil.Oricum nu stiu cum va reprezenta Ponta de aici incolo Romania. Nici macar socialistii lui nu-l prea vor in preajma lor. Pe de alta parte Romania va avea probleme serioase in recunoasterea doctoratelor si a diplomelor universitare pe plena extern,iar acest lucru este poate mai grav decat izolarea lui politica Dixit.

 

Petitie!

Promenada ghilimelelor

Luni la ora 19 se organizeza Promenada Ghilimelelor http://kpollitica.wordpress.com/2012/06/30/promenada-ghilimelelor/

Peste 10 mii de oameni au semnat petitia pentru demisia lui Ponta http://www.petitieonline.com/demisia_premierului_victor_ponta_cerut_de_mediul_academic

Suntem multi, hai ca se poate. Semnati petitia, scrieti la comunitatea europeana, protestati la CNN pentru afilierea cu Antena 3 care nu respecta standardele deontologice minime si e doar o portavoce a hotiei.
Daca nu stiti o limba straina, scrieti in Romaneste, au ei traducatori, ceea ce conteaza e numarul de scrisori.
Societatea civila e puterea adevarata in Romania. Trebuie sa ne organizam.

Iata ca Romania fierbe si lupta pentru principii pentru luni la ora 19 se organizeaza, Promenada Ghilimelelor ,, da luni e momentul sa iesim atit in Bucuresti cit si in toata tara trebuie sa aratam ca sintem o forta trebuie sa aratam ca existam , nu numai spuneti ca sintem putini ,nu mai lasati de la unul la altul fiti uniti lasati restul evenimentelor deoparte …precis ca vor mai fi si altele ,focusati pe acest eveniment organizati-va in fiecare oras mare din tara si din lume luati o coala A4 puneti 2 ghilimele si iesiti in semn de protest la o plimbare in tara, este peste tot o Piata a Victoriei,in lume sint Ambasade aratati ca existam, presa blogheri cei de pe FB faceti cunoscuta aceasta promenada .

...nu este nevoie sa vina pdl la guvernare!

trebuie sa trimitem acasa

hotii,arogantii,incompatibilii,penalii,plagiatorii!

am semnat!

gata am semnat!

 

Romanii au incredere in Ponta! Ei vor ca Basescu sa dispara!

Furturile infioratoare, de miliarde de euro, comise de guvernarile portocalii, abia incep sa apara.
Ponta poate fi acuzat cel mult de neglijenta in redactare, nu de plagiat, autorii aparand in bibliografie. De altfel, altele erau regulile de redactare a tezelor in 2003.

BASESCU LA BRUTARIE!

nu s-a dovedit, da'....

..s-a constatat plagiatu' facut de-al doilea om din stat la plagiat indrumat de unu' care la Rahova are ceva de stat in stiintific rezidentiat pentru bagat in buzunaru' adanc pesederast ce-a luat nenea stat de la romanu' greu taxat. la fanarioti era fumaritu' la pesederasti este trofeu' calitatii lu' nastase cu sapte case autoimproprietaritu'. nastase fanariot, tonta copy-lot - vezi, asa ne ia pesedaria tot.

Comisia alcatuita de prof.dr.subinginer Basescu, specialist secu

Comisia nu a respectat nicio lege, niciun regulament. A fost constituita ilegal si pe ascuns de dubiosul Andruh (care a primit un grant de 1.7 milioane euro de la Funeriu), care a facut si denuntul la Nature. El denunta (patriotic!), el judeca.
Constituirea comisiei a fost impotriva legii! Comisia era dizolvata, fiind nereprezentativa pentru universitatile romanesti si fiind creata de serial killer Funeriu din obligatii Cotrocenilor. Membrii comisiei nu au fost confirmati de senatele universitare de care apartineau.
Chiar si asa, comisia nu a fost legal constituita, neavand cvorum (minim 14).
Comisia nu cuprindea niciun jurist, doar ingineri, agronomi, veterinari.
Comisia, conform OM Catalin Baba, nu avea dreptul sa judece decat doctorate date dupa aprilie 2012, cele anterioare fiind delegate CNE.
Rectorul Ioan Aurel Pop de la Babes-Boyai, membru al comisiei, dar care a refuzat sa participe la inscenare, a denuntat graba suspecta cu care s-a trecut peste orice regulament si limita.

@surianu

- altu' care stie ce fac romanii si ce nevoi are romania !

Ponta trebuie intai sa ne scape de Basescu si de hotii PDL

Apoi, vom mai vedea.
Acest atac securist declansat de Basescu si slugoii lui impotriva lui Ponta va aduce puncte USL.
Ponta!
Te sustinem!

Cine a decis?

Păi cine a decis acest lucru, oamenii lui băse? Nu dragilor, Ponta a devenit acum un mic dictator și lumea așa vrea pentru că urăște prea mult culoarea portocalie! In legătură cu plagiatul, ne doare la bască de lucrarea lui Ponta, toate doctoratele din Romania sunt așa...!

 

Ma bucur

daca cei 13 Academicieni sunt oamenii lui base, jos palaria pentru base!.
Are importanta cine prinde hotul?! Daca cineva este prins furand este hot, nu are importanta cine il prinde, mai ales daca este prins cu ceea ce a furat in sac.

Comisia care a dat verdictul nefavorabil

era datoare la intretinerea de la bloc....in cel mai stalinist stil posibil .

Mare ghinion pentru Mitocanul National , atunci cind o buna parte din lumea stiintifica si artistica din tara este pusa sa aleaga intre un privilegiu din partea puterii si o colaborare onesta cu restul lumii, cu preocupari similare .
Pina la Ponta se acreditase ideea ca doar niste minoritari se ocupau de fapt cu ciorditul , pe cine de fapt a cnvins Ponta pina acum si de unde atita aversiune pentru fostii guvernanti care , totusi nu puteau fi comparati cu niste gangsteri si unde, tocmai nerecunoasterea lor de niste slugi platite, ca cele din acvariul lui Felix, puteau oferi garantia unor pacatosi tratabili .

Speram ca elitele romanesti , macar acum sa iasa din pasivitate si amorteala si sa trimita aceasta lume de gainari si false valori, sa-i tina companie lui Nastase .

THEO adicatelea USL trimite banda de ipostori si

hoti ca sa salveze Romania??

Asteptam sa vedem atitudinea PNL fata de toate devierile de la democratie si corectitudine ale premierului Ponta!!

Se minte cu nerusinare

Am auzit cel putin trei universitari prestigiosi care au afirmat că plagiatul este atat de evident că si un copil de clasa a patra ar putea să il vadă. Acestia mint cu nerusinare. Nici măcar ei nu ar putea să descopere un plagiat, dacă ar trebui să compare două texte dintr-o disciplină care nu le este familiară, d-apoi un copil. Pentru că nu este vorba de a te uita pe cele două texte si atat. Trebuie să ințelegi originalitatea ideilor din ele, cum trebuie să intelegi locul si importanta lor in economia lucrării. Apoi trebuie să identifici un eventual prejudiciu adus plagiatului de plagiator. Toate aceste trebuinte nu sunt, sub nici o formă, treabă de copil. Deci, desi domnii profesori stiau aceste lucruri, ei au preferat să ne mintă cu nerusinare, din motive ce urmează să fie elucidate.

In clipa in care Ponta a spus ca renunta la titlul de doctor

... daca se constata plagiatul, si-a recunoscut vina pentru ca nu poti renunta la ceva la care se presupune ca ai lucrat ani de zile asa cum renunti la servetel igienic deja folosit.

Populația nu mai vrea circ!

Măi doamna Silvia, populația aceste țări s-a săturat de circ (udrea, videanu, băse etc!). Vrem locuri de muncă și să trăim cu adevărat bine! Noi nu ii urăm pe portocalii pentru tăierea salariilor cu 25%, ci pentru faptul că s-au imbogățit prea mult (udrea s-a plimbat cu elicopterul pe post de taxi!), in timp ce noi am sărăcit și mai mult!

 

Pai,a declarat pentru ca stia ce va face

Si-a luat toate masurile asiguratorii,a schimbat componenta comisiei de Etica de la minister( si asta nu inseamna manevra politica?),l-a pus pe agramatul ministru Pop sa desfiinteze Consiliul de competente in acest caz ,astfel ca numai rauvoitorii sa vada ca totul facut de el este legal.

nu conteaza c-a furat

important e ca a furat Tonta, nu altcineva.
daca fura "ai nostri" este voie, important este sa nu fure "ceilalti"
SUCCES!

In cateva zile ,pana la saptamani,ponta va ceda!

...

BASESCU - DEMISIA

Apoi sa-si dea demisia si ponta.
Demisia lu' informatorul base o asteptam de 6 ani.
"In cinci minute..."

S-a zgandărit doar niste cuburi de viespi

Parcă s-au timpit de tot media si netul. Ca niciodată. Ţipă unii ca niste apucati, si nu-i bag aici pe cei plătiti s-o facă – restauratie, dictatură, chestii. Care restauratie? Care dictatură? USL are febră, e clar, vrea acum, repede, să-i taie din comenzile lui Băsescu. In graba asta se fac si gafe, unele penibile. Dar restauratie comunistă, stalinistă, dictatură?

A cui dictatură? A lui Ponta? E de tot risul. Ia să vedem, poate Ponta să dispună ascultarea telefoanelor unui doctor de elită, numai pentru că vorbeste cu familia unui fost demnitar condamnat, după care să-l acuze de favorizarea infractorului? Sau să asculte telefonul Udrei, băgată pină la chilotei in afaceri puturoase? Poate Ponta să ordone ANI să-i controleze la averi pe unii rechini gen Videanu?

Poate Ponta să asmută DNA asupra unor pedelisti de top, care au dat tunuri, nu de sute de mii, ci de sute de milioane de euro? Poate Ponta să influenteze un complet de judecată să dea o sentintă cu o motivare de toată jena, rizibilă, ca aia din Trofeul calitătii?

Poate Ponta să schimbe procurorul general, Codruta K, bănuită si ea de plagiat? Poate Ponta să-i decoreze pe judecătorii ***tii, care să vină repejor si să declare neconstitutional uninominalului “pur", in dispretul legii fundamentale, numai pentru că nu le mai convine acum pedelistilor?

USL a venit la putere, dar are prea putină putere. Practic, Băsescu detine cel putin 60% din puterea reală. Cea care contează. Si asa va fi pină după alegeri, nu-mi fac iluzii. Vom trăi o vară-toamnă cu mult singe pe pereti. Pină una-alta, Ponta a reusit, in stilul său cam bramburit, doar să zgindăre niste cuiburi de viespi. Suficient ca să devină inamicul public nr 1.

premierul "Copy-paste"

normal ca trebuie sa-si dea demisia!

 

Ponta nu trebuie sa-si dea demisia. Ar fi o mare greseala!

... Ponta trebuie lasat sa se faca de ras, sa afunde si mai mult PSD-ul pentru ca romanii sa se convinga de ce este in stare acest om dar si partidul pe care-l conduce. Ponta niciodata nu-si va respecta promisiunile fata de romani dar romanii trebuie sa se convinga de ncapacitatea lui Ponta si a guvernului pe care-l conduce, mai ales ca acum pot face si diferenta dintre un guvern de dreapta, responsabil, si un guvern de stanga, venit la putere prin tradare, minciuna si smecherie, ca sa fure, sa acapareze ce inca nu a fost furat.

Asta cred si eu, Silvya

Ai dreptate, insa nu cred ca romanii vor avea rabdarea sa-l mai suporte mult timp, afara doar de lingaii lor. O dumineca frumoasa. Am zis.

 

"Pasarea pe limba ei piere" si s-a dovedit ...

deci lui Ponta nu-i ramane decat:Demisia!

Comisia de Etica a Ministerului Educatiei din Guvernul Ponta

verifica plagiatul !!!

Adica comisia premierului Ponta il verifica pe plagiatorul Ponta iar noi discutam despre demisii...

CCR ,care CCR politizat.cand Basescu a multumit

judecatorilor CCR pemntru a-i incuraja sa nu-l paraseasca si ei, atunci orice decizie CCR e nula de drept.zegrean si motoc incopmpatibili, mai mult decat atat zegrean un *** care nu poate si judecatori CCR nici macar nu este judecator,ci ospatar PDL.

 

iata-l pe Ponta ! avea "potential" .

http://www.youtube.com/watch?v=A3NInHPl13Y&feature=results_video&playnext=1&list=PL53B2F1483F53F814

Daca PDL-Blaga-Basescu nu-i la putere,atunci E la inchisoare .

Toata tetavura cu plagiatul lui Victor Ponta este executie kgb-ist securista.Zenon ,spui ca Marius Mistretul e in Consiliul de Atestare?Marius Mistretul are doar 10 clase si este un ospatar-proxinet care pavea in tara afaceri imorale cu Basescu Traian,cel care l-a si ajutat sa fuga din tara pentru ca politia il urmarea pe Mistretu pentru ca proxinetul-ospatar facea avorturi ilegale la prostituate.la Hirosina are un stabiliment la care PDL-Udrea-Basescu ii trimite prostituate ,multe minore.Mistretu este cunoscut pe internet ca marius delaepicentru.

CIND premierul Romaniei, de profesie magistrat

spune ca NU RESPECTA (si chiar respecta) o decizie a CCR nu stiu ce va mai poate uimi in Romania??

Un capitan de vas nu si-a permis sa faca astfel de afirmatii niciodata si zau ca au fost nenumarate verdicte care l-au dezavantajat!!!

 

Vic. Ponta NU trebuie sa demisioneze.Acuzatiile apartin asasini-PDL.

Intai Victor Ponta si actualul guvern LEGITIM sa continuie organizarea alegerilor generale dar si trimitirea in fata judecatorilor a infractorilor PDL-Videanu-Udrea-Blejnar-BASESCU TOTI acuzati acum si de asasinarea complicilor.Victor Ponta NU TREBUIE sa demisioneze pentru ca romanii au dat un semnal CLAR infractorilor PDL precum ca Basescu Traian si complicii lui PDL-isti nu mai sunt doriti in Romania.Daca Victor Ponta continua sa fie terorizat de Basescu -MR ungureanu romanii vor iesi in strada pentru a-si apara si ultima speranta la democratie.

unde-i "sondaju' " bre necula?

mai bine taci, tine-ti gura si treci pe post de sondor de sondaj la purtator!

 

@zenon

Recunosc in comentariul tau sueratul printre dinti al lui Iliescu impotriva lui Coposu si maestria zvonerilor comunisti, transformati in "revolutionari" ai FSN. Cam in acelasi stil zvonerii transmiteau in teritoriu ca in Piata Universitatii se mituiesc participantii cu blugi, iar la PNTCD se tipareau bani.Mai ramane sa scoateti femeile de la Apaca sa demonstreze si sa garanteze pentru doctoratul lui Ponta.
Oamenii astia nu sunt coruptibili, ei au avut curajul sa nu stea cu capul in nisip precum penibilul rector de la Cluj.
Daca sub aspect formal raportul Comisiei nu este valid, asta e alta poveste. Esential este ca ei au analizat si au dat un verdict in deplina cunostinta de cauza

 

 

Cine demite pe cine?

Marele handicap al lui Basescu, si, in acelasi timp, marele avantaj USL, este reprezentat de credibilitate.

Cetatenii Romaniei nu mai au incredere in Presedintele lor, care se da drept sef al statului, decat intr-un procent infim de sub 5 la suta. In timp ce USL e pe val.

De aceea, daramarea lui Ponta, identificat cu USL, ar putea scoate lumea in strada.

@bstefan, valll

bstefan, n-am sustinut ca suinul Mistret face parte din comisie. Au fost unii membri, din cei 13 tucalari, care si-au dat acordul prin mail. E bine de stiut ca securistul Marius de la epicentru=mistretul din Japonia, pe care l-am mai gasit cu abjectii pe net.
valll, mai baiete, tu citeste argumentele pe care le aduc, nu suiera ca Basescu la profesori, doctori, mame cu copii mici, ziaristele "rujate". Tu prezinti comparatii mincinoase, nu argumente. Probabil esti securist, doar astia nu-si dau seama, cu un unic neuron, ca raul facut de Basescu e de mii de ori mai mare decat cel facut de Iliescu.

Ma zenon ma, esti in aceeasi barca....

....cu unii ca ulivia-bastefan-panduru, maxi, rooster-gaina, etc, surianu, ai buna companie, de ce nu va luati voi de mana ca sa va duceti linistiti catre pavilioanele verzi ale vreunui asezamant de sanatate?
Nu vedeti ca forumul va face rau? Ce-o sa faceti peste cateva zile cand Pontiacul o sa se duca la dreaku cu tot guvernul lui de hoti sfertodocti?
Ma zenoane, ma vuvuzea, chiar nu-ti pasa ca lumea oscileaza intre a te declara mercenar platit, subnormal sau maniac?

Basescu mananca ficatul lui PONTA si al USL-asilor

Gata-i pita lod, sunt gramada.Ponta urmeaza la demisie, Brebenel e la puscarie, Iliescu"are alta treaba".
Dati in ei ca sunt gramada PSD-isti.

Da, ar trebui, dar pentru asta trebuie bun simt

In PSD e toata lumea e modelata in dupa calapodul Adrian Severin sau Nastase, sau Pop, sau Corlatean,Etc., toti la fel : tupeu, hotie, nesimtire, plagiat, impostura, prostie. De aceea sunt sigur ca Ponta nu va demisiona, va fi jalnic, se va agata disperat de functie, cu tot efectul dezastruos de imagine a Romaniei in lume, cu orice pret.

 
 

poate ca aveti dreptate poate ca nu

Problema este ca d-voastra si multi ca d-voastra vorbiti de birfe in timp ce Ponta, Severin, Nastase au facut demonstratii publice cu acte doveditoare!!
Patriot este o diferenta IMENSA intre faptul ca noi stim si ceea ce s-a dovedit oficial!!
Desigu, noi (ca e o boala romaneasca) vom gasi intotdeauna motive sa mai stam la ciordit si la condus, dar asta nu inseamna ca ne putem mandri cu asta....
Cu alte cuvinte, nu victimizati hotii si impostorii, abtineti-va!

Partiot ! Pupa-ti plagiatorul si cioculetul mic...

... ca nu te vad din buruiene.
Nu esti capabil ca intr-un an sa iei macar rank-ul doi sa nu stai prin buruiene ?

Educatie si bun simt nu veti vedea NICIODATA in PSD din Ro !!

Cum pe severin aproape ca l-au dat afara din Parlamentul European (desi 2 colegi ptr o eroare similara si-au depus demisia la scurt timp dupa ce s-a anuntat gafa dar....nu erau romani), lafel Ponta nu-si va da demisia desi toti politicienii in conditii similare si-au dat-o (dar.... nu erau romani) pana cind Europa va comenta acid la incompatibilitatea domniei sale cu aceasta pozitie!!

PSD nu realizeaza ca pe langa furat in politica mai sunt si alte reguli si atitudini care trebuiesc repetate !!!!

Domnule, asi vrea sa te pot crede!

In 2-3 ore, o comisie de super specialisti din toate domeniile, mai putin drept,au analizat o lucrare de doctorat ,deci au citit peste 300 de pagini si au identificat si cele 83 de pagini presupuse a fii plagiate.Ma cam mir de atita "productivitate", a marilor savanti romani.Si apoi daca mergi in mediul rural,si intrebi pe lita Veta,sau babu'Lae ce parere au despre acest plagiat,vei vedea ca nici nu stiu ce este asta si putin le pasa.Am incercat personal acest lucru--de fapt m-am luat dupa un forumist,l-am plagiat,ce mai--si la tara fiind, am intrebat pe citiva sateni "ce parere aveti de plagiatul lui Ponta?"Am inlemnit cind am auzit raspunsul:"pai ala e domn mare,sa-si ia ce plagiat vrea el,sau cum s-or mai chema masinile astea straine,si vedem ca si tu ai venit cu plagiatu'asta alb,da-i cam mic,nu-i bun de carat marfa la tirg.
Pe de alta parte duminica viitoare,cind merg la slujba,o sa-i intreb ce parere au de furtul masiv de 100 milioane euro,in perioada 2009-2011 doar de la posta romana,si astea sunt fapte nu speculatii.Cifrele n-au culoare politica.O sa imi permit sa te tin la curent.Si crezi sau nu,si ei au fiecare un vot ca si domnia ta.

 

Adrian Severin a fost o minge

Care a sarit ca si Basescu dintr-o barca in alta asa ca chiar "Jos prostia" din capul tau. Daca nu ma insel in perioada 1996-2000 Adrian Severin facea parte din PD fiind pentru o perioada si Ministrul de externe, mai exact in perioada cand datorita lui Constantinescu si CD din care facea parte si PD-ul, romania renunta la pretentii teritoriale fata de Ucraina cu toate ca aceasta detine teritorii romanesti care practic n-au fost niciodata ale Ucrainei.
E o mare aberatie sa sustii ca o teza de doctorat construita pe postulate de Drept Penal International este plagiat doar pentru faptul ca a folosit aceleasi cuvinte cu alti autorii. Va dau ca tema de lucru sa studiatii toate tezele de doctorat in materie juridica si dupa o comparatie similara veti decide ca toate sunt plagiate pentru ca in materie juridica sunt termeni, si proceduri pentru a caror redare este necesara folosirea unui set de cuvinte bine stabilite. Important intr-o teza de Doctorat sunt concluziile si noutatea adusa in interpretarea normelor juridice existente si nu faptul ca in faza de prezentare te folosesti de expunerea acestora folosind frazele unanim acceptate in materie de norme juridice. Acestea in timp devin proprietate colectiva de la care se pleaca intr-o lucrare juridica. Deja felul in care se construieste acuza de plagiat seamana cu un soft pus sa analizeze un numar de cuvinte folosite in ambele lucrari ceace dupa mine este total gresit.

Maxi, parca erai de la PNL

Ia vezi ca acum negociaza antonescu cu PDL-ul si poate o sa avem surprize mari in curand.

Dar daca esti doar un PSD-ist sub acoperice cum e Campeanu, asta e alta poveste.

Apropo, pana si Jerome, un amator anti Basescu a admis ca e plagiat. Sa nu accepti acum inseamna doar ca esti un postac platit.

 

PNL

o mare parte din sustinatorii PNL sunt profesori, invatatori si absolventi de studii superioare. Acestia stiu cand este vorba de un plagiat si cat de grava este fapta de plagiat. Acum PNL are o problema de reactie: recunoaste si se rupe USL, nu recunoaste si se face de ras in fata alegatorilor.

se face de ras DOAR dacă nu reuseste să-l doboare.

..pe matroz...

Ca sa fii numai gica-contra

si sa deturnezi mereu discutia,dovedind ca esti un postac politic(platit sau numai derutat) tine de educatie si desigur de caracter.

 

fomofo IN 2-3 ORE au dat verdictul

Plagiatul s-a putut analiza in saptamani!! Romanii (nu numai din acea comisie) au avut timp berechet sa studieze plagiatul d-lui Ponta din momentul in care Nature l-a scos la iveala. Daca in PSL se face planul pe genuchi sa nu va imaginati ca toti romanii sunt superficiali!!
Cel putin pentru mine chestia cu analizatul in 2-3 ore cind plagiatul se aclama de mai bine de o luna nu are nicio valoare!!
In al 2-lea rand s-a dat verdict de COPY -PASTE (nu ca la Mang de preluare a unor valori sau alte subtilitati) !! D-voastra nu v-ati da seama daca 85 de pagini sunt identice?
Din nefericire plagiatul este nesemnificativ fata de erorile politice si democratice savarsite de Ponta in ultimile sapatamani!! Ar fi fost minunat ca plagiatul sa fi fost cea ma grava eroare a lui Ponta dar.... e cea mai mica!!!

 

JOS *** de pe VICTOR PONTA!

Portocalele ar face iarasi rau Romaniei doar ca sa ajunga ei iar la butoane, sa mai jefuiasca bugetul tzarii, impozitele noastre...
Momentan USL si Ponta sunt cele mai bune solutzii pt Romania, unicele solutzii...mai incolo o sa vedem!
PDL trebuie sa treaca prin purgatoriul lor politic, macar 4..5 ani nu au ce cauta la putere, la conducerea tzarii!

 

Pentru usl-isti

ce a spus premierul "copy-paste" dupa ce a iesit de la Conventia Europeana de la Bruxelles?
Ca Romania a fost apreciata pentru masurile luate! Mi se pare sau este vorba de masurile luate de guvernele Boc-Ungureanu? Si Victoras sa impauneaza cu aceste realizari?

@Antimoron

- vorbeste frumos , chiar daca educatia iti creaza probleme !

Intre Ioan Aurel Pop si Ioan Rus exista o stransa legatura

Niste oameni rai de prin presa clujana (nu am identificat daca sunt sau ai lui Basescu) prin 20 martie nu prea scriu frumos de domnul academician. Am selectat cateva randuri (iertata sa-mi fie lipsa ghilimelelor): Ioan Aurel Pop face parte din cercul de prieteni apropiati ai lui Ioan Rus inca din vremea UASCR inainte de 1989. (http://haznaua.wordpress.com/tag/udmr/)

DA, DESHTEPTUL PAMiNTULUi !...

Asa, siii ???...

Adica ce vrei sa insinuiezi, inteligentule?
Ca mincau mici, beau bere si mergeau impreuna la gagici, nu?
Si eventual la un film si ... un lab-tenis, cum se numea pe atunci...

Ca in perioada aia n-am auzit sa se vorbeasca de plagiate, pt. ca paradoxal chiar se facea shcoala, iar shcoala aveau chiar si ce-i de-i cautau de ... shcoala pe altzii!

Si nici de atentate, traseism politic sau alegeri libere...

Iar Parlamentul era ... unicameral, EXACT asa cum doreshte preshul de la Trei-coceni!

Iar la Bruxelles nu pleca NIMENI!
Nici macar Ceausescu...

Personal, am fost coleg de an in facultate cu unul din actualii minishtri, am avut o foarte buna prietena din aceeashi perioada, secretara de stat in guvernul ... Bok, cu care am facut o vara intreaga ... sex(!), am avut colegi citziva viitori minishtri prin citeva tzari, un fiu al unui prim ministru al Greciei, un var primar al Regelui Abdullah al Iordaniei si chiar un fost ... shef de stat african!
Totzi ashtia, studentzi la cea mai dura, prestigioasa si recunoscuta in strainatate facultate romaneasca!
De care 99,999(9)% dintre voi nici n-atzi auzit in viatza voastra absolut minunata...
Pina si unul din advisor-ii lui - Ooops! - Obama mi-a fost coleg apropiat timp de un an la un master la cel mai titrat institut tehnic american din lume...
Si, curios nu?, nu am "profitat" de nici una din situatziile ... uluitoare enumerate.

Pt. astia fara discernamint, dornici de maculare a vietzii altora din frustrare ca propria viatza nu prea ... exista, lipsitzi de liber arbitru, bun simtz si onoare, orice mizgilitura imunda e prilej de supozitzii si insinuari dezgustatoare...

Oameni micutzi, deplorabili si trishti...
Asemenea taicutzului lor politic, sceleratul de la Cotroceni.

maxi USL ne-a promis ca v-a schimba imaginea Ro in UE

la asta s-a referit, ca vom defila cu impostorii ??

Si alti membri ai Guvernului ne-or duce aceeasi "faima" ??

au schimbat-o !

in rau.

basescu si cateii lui ar trebui sa plece

este evident la oricine care are putina minte ca treaba asta cu plagiatul lui peste la o diploma niciodata folosita facuta acu 10 ani este o facatura securista a lui basescu impreuna cu servicii etc.,auzi ma ponta e coruptul suprem in tara in timp ce blejnar videanu udrea si compania practic au destabilizat economia nationala cu contracte frauduloase castigand sume fabuloase impreuna cu baietii destepti ,efectiv ma apuca scar ba cand aud corul de asa numiti intelectuali frustrati acum nu ma refer la intelectualii basisti ca turcescu "colonelul",ma refer de ex la CTP care a facut fascist pe ponta,auzi ma ponta e fascistul pai nenorocitii de pedelaci care au inchis spitale omorand pacienti au taiat bani de la oamenii care nu au ce manca sau de la copii saraci in timp ce ei furau in prostie pai ei ce nai ba mai sunt ,cine sunt fascistii aici?auzi ma ca ponta nu respecta constitutia,cica critica CCR ,toata lumea stie ca CCR este manipulat politic suta suta plus hai sa vedem in ultimii 8 ani de cate ori a respectat basescu constitutia sau pedelacii ?sa fim seriosi ,e un atac concetrat mizerabil impotriva lui ponta care trebuie sa reziste cu orice pret ,intr o tara unde ucizi trei oameni si fara probleme scapi de puscarie ,auzi ma crima suprema a devenit lucrarea lui ponta care nu a pus trei gilimele desi a specificat clar in bibliografie autorii plus ca era si vb de niste pasaje de legi internationale pe care oricum nu poti plagia ca sunt folosite si de instante de ex. nu intru in detalii acum cred ca sa inteles ideea,sunt penibili pedelacii astia in loc sa atace adversarii politici cu lucruri serioase incearca sa manipuleze populatia cu tam penii de doi bani

 

iar nu inteleg

daca un hot fura o bicicleta si nu o foloseste nu mai este furt?
asa si cu lucrarea de doctorat daca nu a folosit-o nu mai este furt intelectual?

...........

din nefericire pentru noi,a folosit-o in interes personal si in detrimentul tarii.

*

Unde dai si unde crapa.Esti pur si simplu caraghios omule.Iti aduc aminte cu respect de subminarea economiei nationale de pe vreamea acum infractorului Nastase.In rest tot ce spui este bla... bla ... bla

 

 

Un exemplu (extrem) de plagiat...

Plagiatul domnului Ponta este un caz extrem de rudimentar. Nu este o problema sa il dovedesti..este la vedere. Este regretabil ceea ce s-a intamplat cu atat mai mult cu cat inclin sa cred ca nimeni nu i-a explicat doctorandului Ponta regulile jocului.

Poate ca de acum incolo va trebui ca fiecare doctorand sa semneze o hartie in care sa se specifice clar si in detaliu ce se cere si care sunt consecintele...

Pentru tinerii cercetatori vreau sa dau un exemplu (extrem) de plagiat. Nu o sa prezint fidel nume si obiectul articolului.
Ca referent la o revista ISI cu un factor de impact intre 2 si 3 am primit un manuscris avand 3 autori A, B si C si continand un studiu despre dizolvarea zaharului in apa. Unul dintre referenti a remarcat ca exact aceeasi autori, in aceeasi ordine, au publicat in alta revista ISI un articol despre dizolvarea clorurii de sodiu (sare) in apa. Articolul nu era plagiat, avea elemente originale si era citat de 25 de ori in 2 ani (fara autocitari). Manuscriptul folosea aceleasi metode experimentale, avea concluzii similare dar evident valorile numerice erau diferite. Manuscriptul avea o aranjare a figurilor in pagina similara cu cea a articolului, o structura analoga si folosea cam aceleasi cuvinte. Manuscriptul nu incalca copyright-ul autorul evitand copierea unui lant de mai mult de 25 de cuvinte din articol.
Concluziile au fost:
1. Acesta este un caz de autoplagiat. Nu este copyright deoarece autorii au fost atenti sa il evite.
2. Jurnalul a decis ca deoarece concluziile nu aduceau nici un element de noutate (originalitate), lucrarea nu este decat o copie a ideilor demonstrate de articolul si prin urmare reprezinta un plagiat (chiar daca valorile numerice sunt diferite).
3. Editura care a publicat articolul a fost informata asupra acestui aspect.
4. Eventual, jurnalul a decis sa nu mai accepte manuscrise la care cel putin unul dintre cei 3 autori apar in calitate de co-autor.

....in secolul XXI definitia plagiatului este mult mai complex si uneori este dificil daca nu discut sa il identifici... Ii rog pe tinerii cercetatori si doctoranzi sa fie prudenti si sa inteleaga acest exemplu...chiar daca pare extrem

 

romanii accepta FURTUL??

hotii cei mari de la virf au acreditat ideea ca TOTI pot fura si nimeni nu-i pedepsit (cazurile voiculescu, patriciu , etc etc) demonstreaza asta din plin. si atunci amaritul care a furat 2 coceni de porumb se crede egal lui nastase si deci furtul nu mai este ceva care trebuie pedepsit. dat nu uitati cine fura azi un ou...trebuie sa ne vindecam de aceasta grava problema pe care tot comunistii au introdusa in legile nescrise si care este atit de greu de stirpit. poate trecerea la legea islamica a taierii miini hotului ar rezova problema. Tarele comunismului le vom plati multe generatii daca nu impunem masuri de curatare, coruptia, minciuna etc fac casa buna cu furatul.

 
 

 

inteleg

inteleg ca cei 13 din comisie sunt asa cum ai descris tu? este vorba de 13 academicieni, doctori, profesori. Tu ai aratat portretul PSD-istului din sectorul 5.

@ETC

"Realitatea e ca Ponta si echipa lui au avut succes pentru Romania la Bruxelles."

M-ai facut sa rad cu lacrimi. Sti ce see va intampla cand se va discuta in parlamentul european plagiatul lui Ponta? Mai intai o sa creeze on comisie de experti care sa verifice plagiatul (care e banal de vazut pentru oricine are curiozitatea sa compare textele). Apoi toti cei cu care a facut conferinte de presa cu Ponta de data asta (mai putin bulgarul care nu are de infruntat electoratul lui socialist spalat pe creier, o sa fie primii care o sa-l execute public pe Ponta. Presedintele parlamentului, daca vrea sa isi mentina functia o sa fie "extrem de dezamagit" de Ponta si o sa ceara cel mai tare demisia lui, daca nu se va fi produs pana atunci. Demisia e inevitabila, singura necunoscuta e cand.

 
 

Bravo vuvuzea, iti meriti cei 100 de lei

-...de la Felix turnatorul!

DA!

Domnul Ponta ar trebui sa-si dea demisia nu numai pentru ca ar fi plagiat , mai grav este ca nu a procedat in concordanta cu legile , ca a incercat sa intimideze politic , sa masluiasca si sa arnce vina pe ceilalti.Ma intreb daca nu stia ce si cum , cum a ajuns sa-i acuze pe altii de nefastele acuzatii?Sau sa inteleg ca numai cunoscnd si gandind asa poti lansa scenarii?Romania o sa fie guvernabila cand guvernantii o sa aiba in agenda si vizor chiar viitorul Romaniei nu numai cel de partid si cel personal !!!

 

Prima   1   2   3   Ultima

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor