Cat il mai tine USL pe Ponta agatat de Guvern (Opinii)

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 23:50
10681 citiri
Cat il mai tine USL pe Ponta agatat de Guvern (Opinii)
Foto: Antena3

Victor Ponta nu se afla in situatia de a rezista eroic in fruntea unei sandramale de unde toata suflarea isi doreste sa cada in cap. N-are legatura cu vitejia pe campul de lupta, cu abnegatia, daruirea, caci cand implici acest tip de sentimente si atitudini se presupune ca le pui in slujba celorlalti. Iar la aceasta ora, domnul premier nu se gandeste decat cum sa-si salveze pielea cu consecinte minime.

Este greu. A facut greseala sa trateze presa internationala dupa model dambovitean. Iar daca Dacia 1300 mergea si cu un ciorap din nylon, la Mercedes nu tine. Te arunca in camp. Nu poti acuza o publicatie de prestigiu din Germania ca este trasa cu cheia, dupa cum stii tu ca se intampla in Romania in fiecare zi cu prestatorii cu gura sau cu tastatura, fara sa suporti consecintele.

Caci chiar asa sa fi fost, sa-l fi trimis Traian Basescu pe Daniel Funeriu impachetat in staniol, cu cagula, sa lase la poarta o sinteza, stirea e stire. Macar din spirit de breasla, daca nu de nervi ca un terchea-berchea care a descoperit in urma cu 20 de ani apa calda incearca sa faca ordine la ei in landuri, jurnalistii germani nu se vor linisti prea curand.

Daca tacea, Ponta avea sansa sa iasa mai putin mototolit. Dar si-a facut de lucru si a atras atentia asupra sa, asa ca acum, oricat si-ar scoate picioarele pe geam la aerisit, dupa 12 ore de stat incaltat e cam greu sa pari nascut ca Afrodita.

Caci au intrat prin spartura si au adancit-o taman cand premierul Romaniei facea plecaciuni in fata Angelei Merkel, exact Frankfurter Allgemeine Zeitung si mai nou D. Welle. Cu astia e cam greu sa te joci de-a "ati mintit poporul cu televizorul". Acolo nu lucreaza Andreea Pora si Mircea Marian, pui mic!

Cum sa-si salveze pielea Victor Ponta cand a fost inconjurat precum Johnny Deep in insula cu salbatici? Nu poate. Iar in materie de actiune imediata, are doua variante, nici ele prea fericite. De pilda, sa afirme ca i-a pus pe altii sa-i scrie teza, astia l-au intrebat pe Adrian Nastase, iar omul le-a indicat de unde sa juleasca. Ar insemna sa rada si curcile de el si ar trebui sa demisioneze urgent.

Consecinte electorale nasoale pentru el, dar nu ireparabile pentru partid.

Sau sa spere ca noua comisie cu atributii in materie va fi compusa numai din soimii patriei, care, lesinati de admiratie in fata unui om care a urcat intr-o masina de curse, vor tranti batista pe tambal. Varianta imposibila.

Chiar dascali cu carnet de partid sa umple comisia, cele peste 80 de pagini de copy-paste nu se pot transforma peste noapte in lucrare orginala.

Intrebarea este, prin urmare, daca intelege domnul Ponta ca nu-si apartine. Inclin sa cred ca da, miza este prea mare, presiunile interne exista cu siguranta. Anuntul va veni. Este doar greu de facut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta plagiat jurnalisti germani, #Ponta demisie premier , #plagiat
Comentarii
Poza Mos Ion Roata
Mos Ion Roata
rank 5
Spre disperarea portocaliilor si terminarea lui Traian Basescu