Ziare.com

Cine tine la sertar ultima sesizare in care Ponta este acuzat de plagiat

de Camelia Badea
Sambata, 19 Iulie 2014, ora 23:57

   

Cine tine la sertar ultima sesizare in care Ponta este acuzat de plagiat
La aproape doi ani de la depunerea unei noi sesizari cu privire la un posibil plagiat comis de Victor Ponta, Consiliul National de Etica (CNE) nu a dat inca o decizie, de admitere sau de respingere, desi termenul legal este de 90 de zile.

Este vorba despre sesizarea depusa in data de 23 iulie 2012, la scurt timp dupa ce CNE a respins primele plangeri.

"In aceasta dimineata am primit o noua sesizare. Nu putem da publicitatii numele celui care a depus-o, intrucat este impotriva regulamentului. De asemenea, nu putem furniza informatii cu privire la continutul sesizarii (...) Da, sesizarea vizeaza atat teza de doctorat, cat si o carte", a declarat public in data de 23 iulie 2012 Gabriela Catana, purtatorul de cuvant al CNE.

O noua sesizare de plagiat pe numele lui Ponta, depusa la Consiliul de Etica

Ziare.com a incercat in prima parte a anului trecut sa obtina un raspuns din partea CNE cu privire la solutionarea acestei sesizari, fara succes insa. In ciuda solicitarilor repetate, adresate in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, institutia nu a explicat ce s-a intamplat cu sesizarea respectiva si nici de ce au fost depasite termenele legale prevazute pentru adoptarea unei hotarari.

CNE incalca legile: Ultima sesizare in care Ponta e acuzat de plagiat, ferecata cu sapte lacate

Iata ca a mai trecut inca un an de la depunerea sesizarii si din informatiile publicate pe site-ul Consiliului National de Etica reiese ca ea nu a fost discutata nici pana acum, cu toate ca au fost intocmite rapoarte despre sesizari sau contestatii depuse ulterior. Cum s-ar spune, sesizarea a fost "sarita".

Astfel, Hotararea 1.428 din 22.11 2013 se refera la o sesizare depusa in decembrie 2012, Hotararea 1.430 din 22.11 2013 se refera la doua sesizari depuse in decembrie 2012 si ianuarie 2013, Hotararea 1.432 din 22.11 2013 se refera la o sesizare depusa in martie 2013, Hotararea 1.434 din 22.11.2013 se refera la o sesizare depusa in februarie 2013, Hotararea 1.495 din 21.02.2014 se refera la o sesizare depusa in aprilie 2013, Hotararea 1.497 din 21.02.2014 se refera la doua contestatii depuse in noiembrie 2012 si aprilie 2013, Hotararea 1.499 din 21.02.2014 se refera la o sesizare depusa in septembrie 2013, Hotararea 1.534 din 25.04.2014 se refera la o sesizare depusa in septembrie 2013, iar Hotararea 1.535 din 25.04.2014 se refera la o contestatie depusa in februarie 2013.

Toate hotararile sunt semnate de Paul Dobrescu, presedintele CNE, si niciuna nu se refera la Victor Ponta.

Ce se intampla cu sesizarea din 23 iulie 2012 ramane un mare mister, desi prevederile legale sunt explicite.

"In conformitate cu Regulamentul de organizare si functionare a Consiliului National de Etica (...) la art. 30 se mentioneaza ca in urma fiecarei sesizari sau contestatii Consiliul National de Etica elaboreaza un raport in termen de maximum 90 de zile calendaristice de la data primirii sesizarii sau a contestatiei ori de la data autosesizarii.

In conformitate cu art. 31 (2) din Regulamentul mentionat mai sus, hotararea CNECSDTI (...) este publicata in acelasi termen pe site-ul web al CNE", se arata pe pagina institutiei.

Din cauza refuzului CNE de a raspunde solicitarilor repetate adresate de Ziare.com, nu putem afla nici cine a depus aceasta sesizare, nici la ce carte se refera.

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

CNE a respins primele doua sesizari in care Victor Ponta fusese acuzat de plagiat, adoptand Hotararea nr.879 din 18 iulie 2012, prin care sunt solutionate sesizarile inregistrate la ANCS cu nr. 811/21.06.2012 si nr. 838/02.07.2012.

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti de nivel international, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Cine sunt profesorii care au stabilit ca Victor Ponta a plagiat

Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti - Vezi toate documentele

Cine sunt cei trei experti care au spus ca Ponta nu a plagiat

Universitatea a cerut Ministerului Educatiei sa anuleze diploma de doctor in drept a lui Victor Ponta, dar solicitarea a fost respinsa de minister.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17130 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
59 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 
 

 

Cum cine ? Un alt Grajdan al lui Ponta.

W Ponta va ramine oricum in istorie ca Primul ministru plagiator al Romaniei, nu-l vor spala nici un fel de Grajdani si nici un fel de comisie !

 

Pe langa plagiatul dovedit, VVPonta detine si titlul de cel...

....mai mare MINCINOS di toate timpurile.
Asta nu-l poate scapa nici zece grajdani, deoarece a vazut o tara-ntreaga. RUSINE, VVPonta, dati naibii demisia ca ne faci tara de rusine !

Intr-o tara normala, Ponta si fatuca de la finante

... ar fi fost arestati pentru impostura imediat dupa vizionarea filmuletului. Pentru ca ochii nostri asta au vazut, doi impostori, ajunsi pe niste functii pentru care nu au nici macar pregatirea elementara.

titlul de mai mare MINCINOS

nu i-l cçontesta nimeni. E meritat.

 

Consiliul National de Etica

Vad ca incalca legea si ignora sesizarile legal inregistrate.
E ordin de sus ,de la rusi!
RUSIA TERORISTA are nevoie de un Ponta presedinte al Romaniei,asa cum a avut nevoie in Ucraina de Ianukovici.
De ce oare,nu e greu de ghicit!

Consiliul National de Etica o fi format si asta

din universitatri de calibrul profesorului dr. Iuliu Cosmin Serbanescu

Dar ce-ti venira sa-i dai peste deste tovarasei

...Camelia Badea? Ea se straduie din rasputeri sa ne arate fel de fel de articole si articolase din legi, hotariri si toate cele, iar tu vii cu rusii. Cam mare dezorganizare in propaganda voastra bolsevica!

Hera vin sa-ti dau dreptate..

Si ca sa le facem in ciuda la toti putem spune; Titlul de cel mai mare mincinos nimeni nu poate sa-l retraga de la poNta Plagiatorul. titlul de dottore da se poate si v-a fi luat in curind!!!

 

faptul ca un hot si mincinos reprezinta psd-isti

e problema lor. pentru oameni normali furtul si coruperea institutiilor statului ca sa acopere furtul sunt probleme grave care cer demiterea si sanctionarea conform legii

............

PLagiatul lui Ponta este de notorietate si recunoscut de oameni si reviste stiintifice internationale, de prestigiu inclusiv de Universitatea din Bucuresti!
Schimbarea comisiilor si tergiversarea analizei si a deciziilor privind doctoratul premierului inseamna o musamalizare grosolana a unor acte ilegale comise de seful unui Executiv din UE,o incalcare frapanta a normelor Eticii si o bataie de joc la adresa opiniei publice nehandicapate!
Fireste cineva va trebui sa reia...tema si mai in serios, in preajma campaniei pentru prezidentiale,pentru ca un politician mincinos si hot nu are dreptul nici cel putin sa aspire la inscrierea in cursa!
Sper ca in Romania sa mai existe fiinte cu sange in instalatie care sa nu se ...piarda in fata matrapazlacurilor de... partid si de stat!
Un personaj ...cointeresat in a face lumina intr-o problema de moralitate si legalitate de interes national,si care are drepturi depline in a sesiza institutii abilitate,ONG-uri si opinia publica, poate sa fie de ce nu,insusi Presedintele in functie!
Efectul unei rezolvari in speta respectiva ar avea cel putin consecinta...vizitei lui Geoana la mafiotul SOV,in ajunul confruntarii cu Traian Basescu!
Oamenii de bine,civilizati si normali la cap din Romania,asteapta dreptate si in acest caz!
Citesc mesaje fantasmagorice,paradoxale pe forumurile patriei si sunt convins ca autorii sunt mercenari USD-isti,oameni primitivi,canibali,fara nici un Dumnezeu!
Cand Basescu va intra in PMP,atunci abea viata politica va fi interesanta si va iesi din ...monotonie!
Daca Dreapta pierde Cotroceniul,sunt convins ca in 2016 aceeasi Dreapta cu Basescu varf de lance va zdobii Stanga!

Mai draga, decit un retardat harnic

mai bine un prostanac lenes ...

Ce griji aveti....

Cine v-a platit sa mai invocati un motiv de atac la Ponta?Dar despre dosarele tinute la sertar ale lui Basescu de ce nu vorbiti?

 
 

 

Fiat Justitia !

Si daca CNE nu respecta propriul Regulament de a raspunde ORICAREI sesizari in maximum 90 de zile, chiar nu mai exista o cale pentru a-i obliga sa raspunda ? Nu se poate face in acest sens o plangere la organele Justitiei romane ?

Si de ce nu? De ani de zile, lună de lună, Ponta primeste un procent

... de nu stiu cat la fiecare salariu, pentru niste lucrari pe care nu le-a facut el. Ma intreb daca dupa ce le-a copiat, le-a citit. Este indecent si imoral ce face Ponta. Si nu e singurul. Sunt multi ca el care lunar primesc bani nemeritati de la bugetul statului. Si lucrul acesta se numeste furt, hotie. De asta nu ajung banii, de asta intelectualii pensionari au pensie de mizerie pentru ca bugetul statului este lunar golit de impostori.
Ponta are diplome, dar nu are cunostinte, nu are cultura si nici educatie. S-au dovedit toate acestea luni seara, la intalnirea cu domnul Presedinte. Cand nu a stiut ce sa raspunda, Ponta s-a facut mic in fotoliu, s-a ghemuit, si-a lasat capul in piept ca un elev prins cu lectia neinvatata, arata ca un ratacit care nu stia pe unde sa iasa. Intalnirea de luni seara, data apoi publicului si bine a procedat domnul Băsescu, ne-a relevat un premier habarnist, rupt total de realitatile lumii in care traieste, departe de nevoile populatiei, cu un profund distret fata de tara si popor. Ponta are o tinta, sa micsoreze acel CAS, dar cum, de ce si cu ce consecinte, habar nu are si nici macar nu-l preocupă. Singurul lucru pe care pana acum Ponta l-a facut impecabil a fost sa puna taxe si impozite. A ajuns Ponta sa-i hartuiasca pe romani cu atatea taxe si impozite.

De ce minți?

Din 2010, datorită lui Boc, dacă ești "doctor", nu se mai primește nimic la "salariu".

Au considerat ca o particica de bani...iti sunt in

plus,si-atuncia,..hop cu taxe care sa acopere scaderea CAS !
Tu(popor) vei plati prin taxe suplimentare,scaderea aceasta de CAS ! Locuri de munca nu vei vedea,colectari suplimentare..nici atata,...tara e-n vacantza ! Se distreaza pe topogan !
Cand un popor urla de durere ca este condus de hoti,de prosti,de corupti,...sa nu-l crezi ! Daca nu s-a "fript"..inseamna ca este COMPLICE...sau masochist ! Observ ca chinuiala place romanului !

Pușcărie Mircea Președinte!Don Costel(pdl) interne

Badea Camelia,văd că scormoniți mereu de plagiatul Pompagiului și NICIODATĂ nu spuneți nimic de plagiatele Cheoveșoaicei,Udrea,Oltean....etc...totuși e bine că n-ați găsit și plagiaturile felelor tovarășului Makc,că el n-a avut nevoie să plagieze niciodată pt că răspunsurile ii erau trimise de Securitate...

Viva șahinșahul toreador Voiculescooo! Viva!

Vrem sa stim cine tine la sertar dosarul Panait

http://www.exploziv-news.ro/special/847-victor-ponta-este-asasinul-procurorului-cristian-panait-dupa-9-ani-exploziv-news-redeschide-un-dosar-bine-ascuns-de-catre-complicii-psd-dosarul-117p2002-dosarul-crimei.html

 

martorana

Care dosar, cel cu uciderea lui Panait?

Da, tov.camelia badea....

....asa o fi....nu dau curs! Mai grav decit asta este ca sint alte institutii ale statului care au documentatie serioasa despre coruptia la nivelul cel mai inalt (presedintie, magistratura, etc) si se sta pe dosare! Daca s-ar fi dat curs unor anchete poate multe sute de milioane de euro ar fi fost salvate. Eu sa se dea curs la toate cele.....inclusiv la chestia asta cu plagiatul de la care se vor recupera 0 (zero) euro pentru ca niciun pagubit in acest sens nu s-a aratat pina acum.

 

minti

badea descrie un caz real cu documente care pot fi verificate, in timp ce tu doar minti ca ponta si restul psd-isti. nu aveti nimic contra lui basescu presedinte - fratele lui platete pentru ce a facut. ponta in schimb e el vinovat, nu fratele lui, si trebuia demis demult

memento

Cred ca este vorba de faimoasa CNE din 2012 care in momentul intalnirii pentru a elabora o hotarare privind eventualul plagiat al primului sinistru, a fost intrerupta de navalirea in plina reuniune a grajdanului L Pop, sindicalist si ministru. A fost oprita electricitatea si apoi CNE a fost dizolvat si inlocuit cu unul nou, numai bun pentru "situatie".

 

Daca vrei sa ai succes in viata....

....nu trebuie sa fi cinstit,harnic,inteligent !
Cand aceste calitati iti lipsesc,..in politica iti este locul ! Vad ca acolo si-au dat mana toti hotii,mincinosii,prostovanii,imbuibatii,nesimtitii si gretosii si o duc exagerat de bine !
Valabil pentru toata clasa politica de ieri si de azi !
Cu cinstea si corectitudinea,stai la rand sa iei piramidoane si lingi vitrinele la Mall !
Avocatul Poporului,ala cu privirea-n vanturi,are o apasare daca bate cu pumnul in masa pentru respectarea unor termene care sunt legiferate ? Sau n-are curaj sa muste mana lui Ponta ?
Oare nu se gaseste nimeni sa "scuture" sertarele alea ? Sa apara la lumina zilei toate dosarele pitite ?
Propun ca Romania,pe viitor sa nu se mai imprumute cu Euro,s-o faca ,spre marele ei folos....sa imprumute procurori si judecatori nemti,helvetici,norvegieni,suedezi,danezi,chiar olandezi... (momentan nu cautam francezi,italieni sau englezi ) !!!!

 

Daca esti "cinstit, harnic si inteligent", societatea te condamna la

... saracie sau te obliga la compromis.
Nu mai e o calitate sa fii azi inteligent. Vorba lui Camil Petrescu: "Cata luciditate, atata drama!" Te imbolnavesti si-ti vine sa iei campii cand vezi cine te conduce, cine iti dramuieste painea, cine hotaraste cat iti trebuie, nu ca sa traiesti decent ci ca sa supravietuiesti.

Corect

Si citatul pe care il reproduceti dovedeste ca acest adevar este valabil de foarte, foarte mult timp si a atins apogeul in comunism, un sistem in care intelectualul a fost permanent umilit.
Daca aveti impresia ca Ponta este singurul Prim Ministru plagiator si va fi singurul Presedinte plagiator (in toata lumea, nu numai la noi) va inselati.

 

@postasul 19:17 - poporul merita asta, ca ii e lene sa voteze

sa fim seriosi, ponta la guvern este rezultatul si pedeapsa pentru lene si dezinteres.
Situatia actuala este rezultatul a ceea ce poporul a ales, dar nu vrem sa vedem asta.
Cei 2.000.000 de votanti comunisti sigur il vor vota pe ponta, dar restul, toti abstinentii, considera mai comod sa spuna ca nu merg la vot ca nu au ce vota, nu s-a nascut inca un politician pe gustul lor. Si uite asa iese pontacul presedinte!
Politicienii tarii si calitatea lor reflecta REALITATEA!
Asta este ce poate produce poporul si place majoritatii.
Adevarul este ca decat sa mergem la vot si din doua sau mai multe rele/belele sa o alegem pe cea mai putin rea, preferam sa stam acasa DE LENE!!!
Absenta la vot nu va rezolva niciodata nimic!

 

 

Sistemul....

..care vrea ca Romania sa aibe si un presedinte plagiator (adica hot) pe langa alti " meseriasi " pe care i-a avut (un cizmar ). Asta pentru dezvoltarea Romaniei Interlope Multilateral Dezvoltate.

 

omul nou ,

multilateral dezvoltat !

Daca asta vor romanii, asta vor avea.

Asa se pare ...

..ca va fi viitorul. Unul al hotilor ,incapabililor si incompetentilor. Pentru ca asa vrea romanul intoxicat si prostit de clica politicienilor si a "fauritorilor " de stiri.

din pacate sunt sanse sa primim fix ce nu vrem

desi majoritatea celor pe care ii cunosc ar vota un partid sau un candidat de dreapta la toate alegerile, totusi aproape toti NU au votat deloc in ultimii ani si spun clar ca NU vor vota in continuare, ca nu au cu cine.
Neprezentarea la vot nu este o solutie!
"Asta vor avea" cum spui tu, asa este, dar nu pentru ca asta vor, ci pentru INDIFERENTA lor!

Daca si primul instrument al democratiei, votul,

...il contesti, atunci de ce ne ceri noua sa-ti respectam si sa-ti adoptam opiniile? Vad ca cei care vorbesc de dreapta habar n-au ce inseamna ea. Cum poti sa construiesti dreapta daca toata viata salariul ti-a fost platit de catre bugetul de stat? Cum sa stii tu sa faci politici de dreapta daca tot timpul ai stat cu mina intinsa la stat?

 

 

Legile nu sunt obligatorii pentru Ponta si sustinatorii lui

Sunt nenumarate cazurile in care guvernantii nu cunosc legile sau daca le cunosc nu le respecta. Un exemplu clar a fost atunci cand Ponta si M.Transporturilor nu cunosteau Legea care reglementa responsabilitatile si procedurile in caz de evenimente aviatice. Asa cum a fost cazul cu cel din apuseni, pentru care nu a raspuns nimeni pana in prezent.

Ponta are o armata de consilieri pe care-i plateste degeaba. El fiind mult prea ocupat cu prezenta pe televiziuni, nu mai are timp pentru a se ocupa de functia de premier.

 

 

...SI O CARTE !!!

N-am stiut ca Ponta a plagiat si o carte. Stiam numai de doctorat

 
 

 

Cand Ministerul Educatiei a respins solicitarea Universitatii

Bucuresti de anulare a diplomei de doctor in drept a lui Victor Ponta, ne mai punem intrebare de ce tine COnsiliul National de Etica (ce titlu pompos, pentru ce-i acolo) la sertar sesizarea privind plagiatul unei carti de catre acelasi Ponta? In Romania sunt cred ca mii de diplome de licenta, doctorat false. In ultimii 24 de ani, in Romania s-au scos pe banda rulanta doctori in diverse stiinte si licentiati la fel, habar nu au de ce se presupune ca au studiat, de asta o diploma nu mai spune nimic in privinta titlularului sau. Imi pare rau doar pentru cei cativa care chiar au muncit pentru o diploma de doctor, ei trebuie sa fie chiar frustrati de aceasta situatie, dipomele false sunt un afrond la adresa lor.

 

Chiar daca nu se pune in discutie....

... toate mirseveniile tovarasului Victoras....desi sint multe... ne intrebam: cum se simte acest om cu atitea "sageti" impotriva lui, majoritatea determinate de faptul ca NON-VALOAREA- adica el- este ridicata la rangul de valoare, fortat, precum un balon?!!!

 

se simte bine, oricum el nu are constiinta

ce te face sa crezi ca s-ar simti deranjat ca altii observa incompetenta lui? Atata timp cat sunt fraieri si nu fac nimic, de ce s-ar simti el deranjat? Mai mult decat atata, sta linistit ca stie ca situatia nu se va schimba, doar nu se desteapta romanaul, asa, peste noapte, imnul ala e la misto!

 

 

Cred ca personajele care au legatura cu negrii si unitatea

...lor monetara ar trebui sa le cauti , pe unul la Cotroceni, pe celalalt la domiciliul cu vizeta si masa la sufertas.

Ponta se afunda in infractionalitate:prin abuzuri de putere isi

acopera ,administrativ,plagiatul,devenit notoriu ,inclusiv pe plan international!
Schimba comisii ,ministrii la invatamant,slugi plecate!
Plagiatul lui Ponta trebuie inaintat unor somitati internationale,rezultatele trebuind publicate in plina campanie prezidentiala ,cu explicatii detaliate ca sa inteleaga si babele idioate(Tutea)ce inseamna furtul intelectual!Teo

 

avea dreptate nuland, "cum de nu reactionati?"

dar acum inteleg, poporul inert asteapta de fapt sa inceapa campania si va cere doar atunci indreptarea nedreptatilor.
Pana atunci de ce sa ne grabim?


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor