Cristian Preda: Pop are o sarcina mai grea decat Grajdan

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 14:00
1757 citiri
Cristian Preda: Pop are o sarcina mai grea decat Grajdan
Foto: Adevarul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda spune ca ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, are o misiune de salvare a premierului Victor Ponta de acuzatiile de plagiat, mai grea decat a lui Constantin Grajdan, care incercase sa-l salveze pe Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii".

"Agresiunea USL la adresa legii cunoaste azi un nou episod.

Ministrul Pop de la Educatie face eforturi supra-omenesti pentru a ingropa plagiatul sefului sau, Victor Ponta.

Nu e usor, fiindca actualul premier a copiat peste o suta de pagini.

Ghilimelele si notele de subsol n-au fost descoperite de Victor Ponta decat dupa ce a devenit prim-ministru.

Ca sa ascunzi asemenea ignoranta, e nevoie de autoritatea oarba a unui ministru", scrie Cristian Preda pe blog.

"Pop are o sarcina mai grea decat Grajdan: acesta din urma trebuia sa minta in privinta unor sume cheltuite cu multi ani in urma si ascunse in acte contabile; in schimb, ministrul interimar de la Educatie trebuie sa ascunda o impostura pe care o poate vedea si un copil care stie sa deschida un calculator.

Asa ca a descins in locul unde se judeca plagiatul, pentru a-i concedia pe cei care puteau spune ca premierul e gol", mai noteaza eurodeputatul.

Presiuni incredibile: Ministrul Pop, la sedinta unde se analizeaza plagiatul lui Ponta

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a mers in persoana, vineri, la sedinta Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, in care se analizeaza plagiatul premierului Victor Ponta. Imediat dupa ce a ajuns acolo, in Monitorul Oficial a aparut si ordinul sau, prin care respectivul consiliu era desfiintat.

Seful Educatiei a declarat la intrare jurnalistilor ca a venit pentru a le spune membrilor CNATDCU ca nu au dreptul sa se pronunte daca teza de doctorat a lui Ponta e un plagiat.

"Am venit sa va spun cu subiect si predicat ca singura comisie in masura sa analizeze daca e plagiat e Consiliul National de Etica. O sa ma duc la dansii sa discut acest lucru", le-a spus Pop jurnalistilor.

Declaratia lui Pop contrazice legea, care spune ca acest consiliu e singurul care decide daca retrage un titlu de doctor universitar deja acordat.

Pop s-a aratat incurcat in momentul in care jurnalistii i-au atras atentia in privinta acestui fapt.

Anterior, el a trimis corpul de control al ministerului la Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Cristian Preda Pop Grajdan, #Preda Pop sarcina Grajdan , #plagiat
Comentarii