Miclea, despre plagiat: Ponta risca sa-si piarda titlul de doctor, Nature nu publica supozitii

Marti, 19 Iunie 2012, ora 21:57
7799 citiri
Miclea, despre plagiat: Ponta risca sa-si piarda titlul de doctor, Nature nu publica supozitii
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta risca sa-si piarda si titlul de doctor si titlul didactic, daca se va dovedi ca a plagiat. In plus, daca se dovedeste ca Victor Ponta a plagiat, Adrian Nastase va pierde dreptul de a conduce doctorate, mai precizeaza fostul ministru al Educatiei.

Seful comisiei prezidentiale de educatie, Mircea Miclea, a declarat la RFI Romania ca revista Nature nu publica supozitii, ci lucruri "supraverificate".

In opinia lui Mircea Miclea, "atat Consiliul National de Atestare a Titlurilor Universitare, cat si Comisia de Etica trebuie sa se autosesizeze si sa caute sa inlature orice dubiu in legatura cu acest caz, adica sa caute dovezile, pentru ca e usor de gasit dovezile, daca sunt dovezi in favoare sau dimpotriva, sa le elimine.

Deci acesta este primul pas care trebuie facut, cele doua instante trebuie automat sa elucideze cazul si acest lucru se poate face in termen de doua zile".

Revista Nature publica lucruri "verificate si supraverificate", precizeaza Mircea Miclea.

"In cazul in care se sustin aceste acuzatii de plagiat-si cred ca este destul de probabil sa se sustina, pentru ca Nature de regula publica lucruri verificate, supraverificate, nu supozitii-in acest caz, trebuie declansate procedurile din partea Comisiei de Etica.

Daca aceasta constata ca lucrurile sunt adevarate, atunci domnul Ponta nu numai ca pierde titlul de doctor, dar pierde si titlul didactic, intrucat actuala lege a educatiei spune foarte clar ca se anuleaza toate titlurile didactice obtinute pe baza unui plagiat, deci nu numai titlul stiintific", explica fostul ministru al Educatiei.

Adrian Nastase si-ar putea pierde dreptul de a conduce doctorate, mai declara Mircea Miclea.

"Tot in aceasta lege se spune: conducatorul de doctorat al celui care a plagiat este penalizat, in sensul ca pierde dreptul de a conduce doctorate, pana la o noua evaluare din partea Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare si in baza acelei noi evaluari, poate sa reprimeasca sau nu dreptul. Altfel spus, domnul Adrian Nastase, daca se dovedeste ca domnul Ponta a plagiat, va pierde dreptul de a conduce doctorate", spune Miclea.

Citeste mai multe despre Miclea despre plagiat: Ponta risca sa-si piarda titlul de doctor, dar si cel didactic; Nature nu publica supozitii, pe RFI Romania.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Mircea Miclea plagiat Ponta, #Victor Ponta acuzatii plagiat, #Victor Ponta pierdere titlu doctor , #plagiat