PDL ataca ordinele prin care Pop "a incercat sa ii salveze fata" lui Ponta

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 20:13
2575 citiri
PDL ataca ordinele prin care Pop "a incercat sa ii salveze fata" lui Ponta
Foto: B1TV

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a anuntat vineri ca partidul va ataca in contencios-administrativ "un lucru mizerabil" pe care ministrul Liviu Pop l-a facut pe final de mandat de ministru al Educatiei interimar, anume ordinul privind CNATDCU.

"PDL va ataca in contencios-administrativ ordinele pe care fostul ministru Pop a incercat sa le emita pe ultima suta de metri pentru a salva fata premierului. Eu am comparat deja ceea ce a facut dl Pop cu ceea ce a facut dl Grajdan. Sigur, veti spune ca era mai complicat ceea ce a incercat sa faca dl Pop, pentru ca dl Grajdan a incercat pur si simplu sa minta in legatura cu niste acte contabile care erau uitate undeva in trecut.

Dl Pop a incercat sa acopere o evidenta pe care o constata de altfel orice persoana care deschide fisierele si compara textul tezei lui Victor Ponta si textele pe care le-a folosit drept baza de inspiratie", a declarat democrat-liberalul.

Preda a adaugat ca PDL va detalia in plangere ce i se pare "inacceptabil". "Ordinul referitor la Consiliu - este inacceptabil sa se intample asa ceva, sa se schimbe destinatia. In fine, el a fost in vigoare pentru ca exista niste proceduri, pe care le vom detalia in plangerea pe care o vom face, care fac imposibila operatiunea pe care a vrut sa o puna la cale Pop. In ultima zi de mandat s-a gandit ca trebuie sa faca un lucru mizerabil, imi pare rau ca trebuie sa o spunem", a punctat Preda.

Ponta a plagiat - Consiliului de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Reprezentantii Ministerului Educatiei precizeza ca prin ordinul ministrului interimar Liviu Pop, publicat vineri in Monitorul Oficial, nu se decide desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), ci reorganizarea acestuia.

Decizia luata de catre ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, are la baza, dincolo de problemele de functionalitate constatate in cazul acestui for, intentia de a crea un Consiliu echilibrat din punct de vedere al reprezentarii sistemului academic din Romania, spun sursele citate.

Consiliul de Etica: Daca se decide ca Ponta a plagiat este un "autoblat"

Potrivit celor de la Ministerul Educatieri, pana in prezent, aproximativ 25% din Consiliul general era format din membri ai Universitatii Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#PDL atac Ponta plagiat, #PDL Ponta plagiat, #Consiliu Ponta plagiat , #plagiat