Plagiatul lui Ponta: Evaluarea doctoratului, amanata pentru vineri - Consiliul de Etica

Joi, 05 Iulie 2012, ora 13:38
2355 citiri
Plagiatul lui Ponta: Evaluarea doctoratului, amanata pentru vineri - Consiliul de Etica
Foto: gov.ro (Arhiva)

Evaluarea lucrarii de doctorat a premierului Victor Ponta, care trebuia sa aiba loc joi, a fost amanata pentru ziua de vineri, au anuntat reprezentantii Consiliului National de Etica, din cadrul Ministerului Educatiei.

"Motivul pentru care am reprogramat aceasta intalnire consta in faptul ca o parte dintre membrii Comisiei nu au putut fi prezenti astazi (joi - n. red.)", au mai spus sursele citate.

Plagiatul lui Ponta: Dispute pe Wikipedia, pagina premierului - blocata

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cere retragerea titlului de doctor al premierului Victor Ponta dupa ce, in urma unei analize, a stabilit ca peste 80 de pagini din lucrarea sa de doctorat sunt plagiate.

"Au fost preluate texte fara a fi citate. Nu au fost mentionate sursele din care au fost preluate. Analiza a evidentiat ca aproximativ 85 de pagini din cele 307, cat cuprinde partea propriu-zisa a lucrarii de doctorat fara anexe, reprezinta copieri fara indicarea sursei. O teza de doctorat nu este un manual universitar. Teza de doctorat trebuie sa cuprinda o bibliografie clara la fiecare capitol sau chiar la sfarsit. O asemenea bibliografie selectiva nu este indicata pentru o teza de doctorat.

Din lista celor 39 de referinte cuprinse in teza de doctorat lipsea cartea profesorului Cretu din care au fost descoperite aproximativ 40 de pagini fara a fi mentionata in niciun fel sursa. Activitatea noastra sa fie inteleasa si disociata de orice implicare politica a oricaruia dintre noi. Ne-am facut doar datoria fata de sistemul universitar si fata de studentii pe care, fiecare dintre noi, ii avem in instruire si pe care ii invatam sa-si construiasca un drum cinstit si spectaculos, daca se poate, in stiinta", au spus cei de la CNATDCU.

Ponta nu scapa de plagiat: Universitatea Bucuresti ia o decizie saptamana viitoare

In urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educatiei propunerea de retragere a titlului de doctor al premierului Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Consiliul Etica amana plagiat Ponta, #evaluare lucrare doctorat Ponta amanata, #Victor Ponta plagiat, #teza doctorat Victor Ponta plagiat , #plagiat