Ponta nu e un criminal

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 22 Iulie 2012, ora 18:51
6363 citiri
Ponta nu e un criminal
Foto: Reuters

Victor Ponta nu a omorat pe nimeni. In concluzie, nu e un criminal. E doar un mic hot descoperit tarziu, care nu ar fi trebuit sa ajunga niciodata premier.

Vasile Blaga se intreaba cum isi poate privi sotia in ochi. O intrebare de caprar. Macar in privinta asta, a avut dreptate si Traian Basescu. Nefiind un criminal, Victor Ponta pare insa un intelectual cu profil de gainar si un politician fara viitor.

Problema domnului Victor Ponta nu este ca a fost dovedit drept plagiator, ci ticalosia pe care a dezlantuit-o pentru a-si acoperi petele din trecut.

Victor Ponta ignora elefantul din garsoniera. Fluiera, canta si piloteaza, cand nu dejoaca inscenarile si uneltirile diabolice ale pedelistilor si presedintelui suspendat. Numai plagiatul nu si-l recunoaste.

Ponta se iluzioneaza cu faptul ca doar 2% dintre romani ar fi sensibili la faptul ca si-a obtinut teza de doctorat prin furt. E posibil. Insa nimic nu va putea inchide gura presei din Occident. Daca la noi a-ti construi cariera pe furt si inselatorie, in complicitate cu o parte din sistem, nu este un capat de tara, in strabuna Europa chestiunea provoaca spasme morale ceva mai profunde.

In realitate, Victor Ponta e un politician sfarsit. Fara niciun viitor. Poate sa se antreneze pentru Formula 1, poate sa devina un consultant stralucit, insa politica la nivel mare e pierduta pentru totdeauna.

Paradoxal, cu cat Ponta va ramane mai mult in fruntea Guvernului, cu cat se va plimba mai mult in aceasta calitate prin cancelariile din strainatate, cu atat mai mult rau isi va face. Si lui, si noua si tarii. Se umileste pe sine si adauga si Romaniei inca o pata urat mirositoare.

Cu un premier plagaitor, ce titluri geniale vom furniza ziaristilor care vor avea de povestit aventurile manglitorilor de origine romana de prin capitalele europene.

Plagiatul lui Ponta ar trebui sa dea fiori prin energiile pe care Guvernul pe care il conduce le-a descatusat pentru acoperirea lui. Doua comisii pulverizate si inlocuite in totalitate, plus o serie de alte acte paralele, care ar fi trebuit sa acopere mizeria. Toate facute cu speranta ca elefantul va putea fi pitit sub pat, in dormitor.

In lupta cu suspendarea lui Traian Basescu, speranta ca hidosenia va putea fi facuta nevazuta si ascunsa in spatele tiranului a renascut. Poate ca pana la demiterea lui Traian pata lui Victor va fi cum-necum ignorata si acoperita de zgomotul judecarii presedintelui.

Dupa 29 iulie, oricare ar fi rezultatul referendumului, Victor Ponta va trebui sa iasa din tara. Se va intalni poate in prima faza cu reporterul de la El Pais, care ii va reaminti ca i-a promis ca se va retrage si isi va da demisia, daca o institutie abilitata va constata plagiatul. A facut-o in limba romana, raspunzand cuvantului "demisie".

Apoi se va intalni cu Angela Merkel, care a trebuit sa accepte sa isi piarda ministrul Apararii din cauza unui scandal identic.

In sfarsit, Victor Ponta isi va cauta un loc la poza de grup, incercand sa prinda un loc central in fotografie. Sa se gandeasca insa de pe acum ca toti ochii care il vor privi de acum incolo vor sti ce a facut ca sa ajunga acolo. Iar cei care vor intelege stiu si ca nu-i nicio diferenta intre a fura si a plagia. De privirea lor Victor Ponta va trebui sa se ascunda.

Iar singurul loc ramas liber e tot sub pat, langa elefantul inghesuit in dormitor. Sa zica bogdaproste ca nu e dupa gratii, in celula cu mentorul si coordonatorul plagiatului!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#plagiat teza doctorat Ponta, #comisii analiza plagiat Ponta, #Ponta verdict plagiat , #plagiat