Ponta renunta la titlul de doctor Ce scrie presa externa

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 19:17
9422 citiri
Ponta renunta la titlul de doctor Ce scrie presa externa
Foto: Gov.ro

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat marti ca renunta la titlul de doctor in Drept, dupa ani de acuzatii de plagiat, iar presa externa acorda spatii largi acestui subiect.

Premierul vrea astfel sa puna capat speculatiilor cu privire la doctoratul sau, insa respinge acuzatiile de plagiat, despre care spune ca sunt motivate politic, scrie agentia Reuters.

In plus, potrivit sursei citate, Ponta incearca astfel sa reconstruiasca increderea in Guvernul sau, la cateva saptamani dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale.

Reuters noteaza si ca, dupa infrangerea surprinzatoare de la scrutinul prezidential, din urma cu o luna, Ponta si-a remaniat Cabinetul, duminica, inlocuindu-i pe tehnocratii din ministerele cheie cu politicieni apartinand aliatilor din coalitia de guvernare.

Sursa citata mai aminteste cum a izbucnit scandalul de plagiat in care a fost implicat premierul Romaniei, dar si ca acuzatii similare au determinat mai multi politicieni europeni sa renunte la functiile lor, inclusiv presedintele Ungariei, precum si fostul ministru roman al Educatiei Ioan Mang.

Si agentia Associated Press, citata de ABC News, scrie ca premierul a renuntat la titlul contestat la mai mult de doi ani de la acuzatia de plagiat.

In plus, noteaza AP, prim-ministrul a spus ca va studia pentru a obtine un nou doctorat, dupa ce isi va fi incheiat cariera politica.

Ponta nu poate renunta la titlul de doctor in Drept

De asemenea, agentia Xinhuanet, citata de Global Post, transmite ca premierul a facut anuntul pe Facebook, dar si ca Ponta a respins acuzatiile de plagiat.

Victor Ponta renunta la titlul de doctor in Drept

Premierul Victor Ponta a trimis, marti, o scrisoare rectorului Universitatii Bucuresti prin care anunta ca renunta la titlul de doctor in Drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

Ponta nu precizeaza ce intelege prin a "renunta" la titlul de doctor, in conditiile in care, potrivit legii, un titlu de doctor nu poate fi retras decat de institutiile statului, mai exact de Ministerul Educatiei.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta renunta doctorat, #Ponta renunta teza doctor, #Ponta plagiat doctorat, #presa externa Ponta doctorat , #plagiat