Ponta risca sa piarda titlul de doctor - Universitatea Bucuresti analizeaza acuzatiile de plagiat

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 11:15
9679 citiri
Ponta risca sa piarda titlul de doctor - Universitatea Bucuresti analizeaza acuzatiile de plagiat

Conducerea Universitatii Bucuresti a decis sa se implice si sa analizeze acuzatiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta, in conditiile in care el si-a obtinut titlul de doctor in Drept Penal International, in 2003, la aceasta universitate.

Decizia forului universitar este similara celei luate de Universitatea Semmelweis din Budapesta, al carei Senat a verificat, in aprilie 2012, acuzatiile de plagiat aduse presedintelui ungar Pal Schmitt si a constatat ca teza de doctorat a acestuia "nu intrunea standardele etice si profesionale". Presedintelui ungar i-a fost retras titlul de doctor, iar Pal Schmitt si-a depus demisia de onoare.

Astfel, conducerea Universitatii Bucuresti a solicitat joi Facultatii de Drept din cadrul universitatii sa adopte un punct de vedere cu privire la contestarea tezei de doctorat a lui Victor Ponta.

Ca urmare, Consiliul Facultatii de Drept va initia constituirea unei comisii formate din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acest caz. Concluziile vor fi prezentate atat Senatului Universitatii din Bucuresti, cat si opiniei publice.

In plus, rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti pentru a dezbate intregul caz.

De asemenea, conducerea Universitatii din Bucuresti a aprobat achizitia unui soft anti-frauda universitara care sa fie utilizat la nivelul intregii universitati.

Premierul Victor Ponta a transmis joi Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) o adresa prin care solicita sa ii fie analizata teza de doctorat.

Solicitarea va fi transmisa spre solutionare catre Consiliul National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii.

Conform reglementarilor legale in vigoare, in Romania singura institutie indreptatita sa retraga un titlu de doctor este Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Plagiatul lui Ponta: Apel al universitarilor pentru demisia premierului

Plagiatul lui Ponta: Ar trebui sa fure argintaria UE ca sa reactionam?- jurnalistul FAZ

Al treilea plagiat al lui Ponta - Pinochet, trimis in judecata la patru ani dupa moarte...

Exclusiv O palma morala pentru toti plagiatorii - Interviu Ziare.com

Plagiatul lui Ponta: Presedintele Societatii de Stiinte Matematice, despre furt si masinatiuni

Prezentam integral pozitia Universitatii din Bucuresti fata de acuzatiile de plagiat aduse domnului Victor Ponta, pozitie remisa Ziare.com:

"Universitatea din Bucuresti a luat act de acuzatiile de plagiat aduse dlui prim-ministru, Victor Ponta, referitoare la teza de doctorat a domniei sale, sustinuta la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, in anul 2003.

Astfel, pentru ca actul academic de educatie si mentinere a calitatii in cercetare constituie o preocupare constanta in Universitatea din Bucuresti, in urma sedintei Senatului Universitatii din Bucuresti din data de 21 iunie 2012, s-au propus urmatoarele masuri imediate:

1. Conducerea Universitatii din Bucuresti a adresat o solicitare conducerii Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti pentru a-si preciza punctul de vedere referitor la contestarea calitatii stiintifice a tezei de doctorat a domnului Victor Ponta. Urmare a solicitarii conducerii Universitatii din Bucuresti, Consiliul Facultatii de Drept va discuta constituirea unei comisii formate, de preferinta, din experti internationali, din universitati straine, pentru a analiza acuzatiile de plagiat cu privire la teza de doctorat a domnului Victor Ponta.

Ulterior acestei analize, concluziile materialului care va fi realizat de comisia constituita ad-hoc vor fi prezentate Senatului Universitatii din Bucuresti si publicului larg.

2. Rectorul Universitatii din Bucuresti a solicitat intrunirea de urgenta a Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti pentru a dezbate intregul caz.

Conducerea Universitatii din Bucuresti, in cunostinta de cauza si pe baza celor doua materiale (punctul de vedere al Facultatii de Drept si punctul de vedere al Comisiei de Etica a Universitatii din Bucuresti), va putea dispune masuri adecvate in acel moment.

Consiliul de Administratie al Universitatii din Bucuresti a luat decizia, in sedinta din data de 30.05.2012, sa aprobe achizitia unui soft anti-frauda universitara care sa fie utilizat la nivelul intregii universitati".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ponta plagiat Universitatea Bucuresti, #Ponta plagiat retragere titlu, #Universitatea Bucuresti Ponta doctor , #plagiat