Profesorii de la Babes-Bolyai cer anularea diplomei de doctorat a lui Ponta

Luni, 30 Iulie 2012, ora 15:44
4821 citiri
Profesorii de la Babes-Bolyai cer anularea diplomei de doctorat a lui Ponta

Mai multi profesori de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj i-au trimis ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, o scrisoare deschisa in care ii cer sa recunoasca plagiatul premierului Victor Ponta.

"Ne raliem fara ezitare pozitiei profesionale a CNATDCU si a Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, potrivit carora este indubitabil faptul ca teza de doctorat din 2003 a domnului Victor Ponta e un plagiat de dimensiuni si gravitate extinse.

Protestam fata de modul indamisibil in care din partea Ministerului Educatiei s-au exercitat presiuni asupra acestor corpuri profesionale, constand in: reorganizarea Consiliului National de Etica si a CNATDCU in ajunul momentului in care urmau sa se pronunte privitor la cazurile Mang, respectiv Ponta, interventia intempestiva a ministrului interimat Liviu Pop in sedinta CNATDCU in care era dezabtut plagiatul d-lui Ponta, in speranta de a convinge aceasta comisie sa nu se pronunte, tentativele de defaimare profesionala, deturanarea repetata si constanta a atentiei dinspre intrebarea de natura stiintific-deontologica si propriu-zis etica aflata in chestiune catre chestiuni tehnico-legale si amenintarile proferate de catre doamna Ecaterina Andronescu la adresa Universitatii Bucuresti, care, potrivit declaratiilor Ministrului Educatiei, si-ar putea pierde dreptul de a organiza scoala doctorala in masura in care isi continua demersul privitor la teza lui Victor Ponta", se arata in scrisoare, postata pe blogul ActiveWatch.

Semnatarii scrisorii sustin ca verdictul de non-plagiat in cazul lui Victor Ponta "nu prezinta nicio garantie de credibilitate", iar "comportamentul autoritatilor Statului, in cazul Ponta, a caror sarcina e conducerea invatamantului poate avea drept rezultat direct o grava inrautatire a climatului democratic din Romania".

Universitatea Bucuresti: Ponta a plagiat texte si idei

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Presedintele Comisiei de Etica, prof.univ. Marian Popescu, si rectorul Universitatii Bucuresti, prof.univ. Mircea Dumitru, au prezentat concluziile analizei intr-o conferinta de presa, alaturi de decanul demisionar al Facultatii de Drept, Flavius Baias.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat, copiind blocuri uriase de text din alte lucrari. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a emis doua documente publice in care se arata tehnicile de plagiere folosite si prezinta textele in paralel. 115 pagini din lucrare contin blocuri de text plagiate din 4 carti.

Oficiul juridic al Universitatii Bucuresti a avizat raportul votat de Comisia de Etica in unanimitate.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta plagiat lucrare doctorat, #Universitatea Babes Bolyai anulare diploma doctorat , #plagiat