Radu F. Alexandru: Decizia pe plagiat sporeste felul in care e perceput Executivul

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 23:32
2225 citiri
Radu F. Alexandru: Decizia pe plagiat sporeste felul in care e perceput Executivul

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru este de parere ca decizia de vineri a Universitatii Bucuresti, potrivit careia prim-ministrul Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, "sporeste alarmant felul in care este perceput Executivul" si Romania.

"Prim-ministrul Victor Ponta, in fata unor probe si opinii academice de cea mai inalta reputatie, probeaza o inadmisibila lipsa de credinta si de responsabilitate fata de felul in care este perceputa astazi Romania.

Decizia de azi (vineri - n. red.) sporeste cu totul si cu totul alarmant felul in care este perceput Executivul, actuala putere, un om care gestioneaza interesele Romaniei in momentul de fata", a afirmat liderul democrat-liberal.

Acesta a precizat ca premierul "se dovedeste vinovat de furt intelectual, de plagiat".

"(Universitatea Bucuresti - n. red.) Este a treia comisie care se pronunta asupa lucrarii de doctorat a lui Ponta. Doua dintre ele, independent de orice vointa politica, s-au pronuntat in modul cel mai ferm - 'Suntem in fata unei lucrari de plagiat'", a explicat Radu F. Alexandru.

Vicepresedintele PDL considera ca este "foarte important" ca presedintele Academiei Romane, Ioan Haiduc, atesta "calitatea de necontestat" a Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

Universitatea Bucuresti a decis, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat.

Presedintele Comisiei de Etica, prof.univ. Marian Popescu, si rectorul Universitatii Bucuresti, prof.univ. Mircea Dumitru, au prezentat concluziile analizei intr-o conferinta de presa, alaturi de decanul demisionar al Facultatii de Drept, Flavius Baias.

Analiza tuturor documentelor arata ca Victor Ponta a plagiat, copiind blocuri uriase de text din alte lucrari. Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a emis doua documente publice in care se arata tehnicile de plagiere folosite si prezinta textele in paralel. 115 pagini din lucrare contin blocuri de text plagiate din 4 carti.

Oficiul juridic al Universitatii Bucuresti a avizat raportul votat de Comisia de Etica in unanimitate.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Radu Alexandru plagiat Ponta, #PDL plagiat Ponta, #plagiat Ponta imagine Romania , #plagiat
Comentarii