Se cere redeschiderea dosarului de plagiat al lui Victor Ponta

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 14:02
5947 citiri
Se cere redeschiderea dosarului de plagiat al lui Victor Ponta
Foto: Facebook/Victor Ponta

O asociatie specializata in cercetarea plagiatelor a cerut Universitatii din Bucuresti sa redeschida analiza in ceea ce priveste lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta, plagiata in mare proportie, dupa cum au stabilit experti academici.

ONG-ul clujean Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) a sustinut, intr-un comunicat de presa citat de Gazeta de Cluj, ca a solicitat Universitatii din Bucuresti "sa reconvoace comisiile de analiza a tezelor de doctorat sustinute de cetatenii Victor Ponta si Lucian Eva".

Ponta, despre plagiat: Am gresit in urma cu 16 ani. Daca omoram pe cineva, eram liber pana acum

Notificarea a fost facuta odata cu demararea campaniei nationale "Scoala fara plagiat, viitor fara coruptie" de catre GRAUR, asociatia care a realizat platforma Indexul Operelor Plagiate din Romania.

"Pe data de 8 decembrie 2014 am notificat Universitatea din Bucuresti si Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi sa reconvoace comisiile de analiza a tezelor de doctorat sustinute de cetatenii Victor Ponta si Lucian Eva pentru a se pronunta asupra modului in care isi mentin punctul de vedere cu privire la acordarea titlurilor stiintifice in conditiile in care pe pagina Indexului Operelor Plagiate in Romania exista dovezi ca tezele mentionate sunt lucrari plagiate", precizeaza reprezentantii GRAUR.

Asociatia are in vedere teza de doctorat a prim-ministrului, "Curtea Penala Internationala", realizata sub coordonarea lui Adrian Nastase si sustinuta de Ponta in 2003, la Universitatea Bucuresti.

Universitatea Bucuresti a decis, in 2012, ca urmare a analizelor facute de Comisia de Etica si a rapoartelor intocmite de specialisti, ca teza de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat. Totusi, in 2014, un complet de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv ca premierul nu poate fi cercetat penal pentru plagiat.

Ponta nu va fi cercetat penal pentru plagiat - decizie definitiva

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat texte si idei

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta redeschidere plagiat , #plagiat
Comentarii