Tismaneanu: Sa fie Ponta premier, chiar de-ar fi sa piara lumea!

Sambata, 01 Decembrie 2012, ora 17:07
5828 citiri
Tismaneanu: Sa fie Ponta premier, chiar de-ar fi sa piara lumea!
Foto: Libertatea

Vladimir Tismaneanu comenteaza dezbaterile care au loc pe tema viitorului premier subliniind ca nu au avut loc inca alegerile, iar jocurile nu sunt inca facute in favoarea lui Victor Ponta.

"Nu mai conteaza plagiatul, nu mai conteaza anti-occidentalismul frenetic al liderilor USL, nu mai conteaza posibila izolare internationala a tarii, este vorba de statutul de premier al lui Victor Ponta. Sa fie Ponta premier, chiar de-ar fi sa piara lumea!", scrie Vladimir Tismaneanu pe blog.

"Adevarul este ca anxietatea domina in USL", adauga acesta, facand o scurta trecere in revista a ultimelor evenimente de pe scena politica.

"Nu doar Ponta se teme de clipa cand, debarcat din fruntea guvernului, va fi, in fine, tras la raspundere pentru furt intelectual. Macar prin retragerea titlului de doctor. Disperat la randul sau, Dan Voiculescu reuseste (cel putin momentan) emascularea CNA, chestiunea este escamotata abil, ca si cum ar fi vorba de un banal accident de parcurs ori nici macar atat. Se desfasoara atacuri concertate impotriva DNA si ANI, vinovat pentru toate relele lumiii este cine altul decat Traian Basescu.

Ministri corupti si/sau inepti, niciun cuvant de regret din partea celui care i-a selectat, dimpotriva. Invatamantul romanesc este intr-o criza de credibiltate fara precedent, Victor Ponta si profesoara Ecaterina Andronescu sunt zambitori, multumiti si imperturbabili", descrie Tismaneanu scena politica actuala.

Personalitati ale culturii romane cer ministrului Educatiei sa ii retraga titlul lui Ponta

Nici Gigi Becali nu este uitat, Vladimir Tismaneanu ironizandu-l tot pe tema plagiatului lui Ponta.

"Gigi Becali se proclama PNL-ist cu trup si suflet, nimeni nu-l contrazice in acea formatiune. Cu discrete exceptii, se simt bine in compania 'razboinicului luminii'. Diversii ministeriabili sunt prea ocupati cu planurile de marire. Ar fi interesant de stiut ce gandeste Gigi despre plagiat. Lui Gigi, se stie, nu-i plac matrapazlacurile. Daca nu stie ce este un plagiat, ar trebui sa i se explice. Poate de catre politologii penelisti", comenteaza ironic istoricul.

In aceste conditii, acesta concluzioneaza ca "statul de drept este amenintat", in timp ce "chermeza uselista este in toi".

"Ce putem astepta? Pentru moment, tot mai multa indarjire uselista pentru sustinerea lui Ponta. Dupa care, ori poate simultan, manevre bizantine si lovituri pe la spate. 'La razboi ca la razboi'. Imaginea tarii? Cine mai are vreme de asa ceva? Onoarea educatiei romanesti? Fiat Ponta, pereat mundus" (Sa fie Ponta, chiar de-ar fi sa piara lumea!, n.red.)", incheie Vladimir Tismaneanu.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Tismaneanu Ponta plagiat, #Tismaneanu Becali plagiat, #Tismaneanu premier , #plagiat