1 Decembrie: Politicienii transmit mesaje catre romani, diaspora si isi doresc conducatori intelepti (Video)

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 12:09
3406 citiri
1 Decembrie: Politicienii transmit mesaje catre romani, diaspora si isi doresc conducatori intelepti (Video)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Romanii sarbatoresc, luni, Ziua Nationala, iar politicienii nu au stat deoparte si s-au intrecut in mesaje.

"La multi ani tuturor romanilor de 1 Decembrie! In urma cu aproape 100 de ani strabunicii nostri din Transilvania, din Basarabia, din Oltenia, din Moldova au trecut prin incercari mai mari decat noi. Au fost razboaie, au fost sute de mii de vieti pierdute, teritorii ocupate de straini si totusi ei au reusit.

In 1918, la Alba Iulia, dupa ce sute de mii de romani si-au dat viata in Primul Razboi Mondial, am obtinut cel mai important obiectiv national: Marea Unire', a notat pe Facebook Victor Ponta, care a postat si 16 fotografii in care apare, in deverse feluri, si draplul tarii.

Premierul a adaugat ca isi doreste ca Romania sa fie tara mandra, puternica si respectata pe care si-au dorit-o stramosii.

"Imi doresc ca romanii sa aiba incredere in faptul ca impreuna in 2018, la implinirea a 100 de ani de la Marea Unire, suntem capabili sa fim din nou uniti, sa fim mandri ca suntem romani, sa aratam intregii omeniri faptul ca aceasta tara a meritat si merita intotdeauna mult mai mult!", a adaugat seful Executivului.

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Nationale.

"Urez tuturor romanilor, fie ca traiesc intre granitele tarii, fie ca traiesc in afara Romaniei, ca 1 Decembrie 2014 sa le aduca numai ganduri bune iar sperantele lor si planurile facute pentru anii ce vor urma sa fie incununate de succes.La multi ani romanilor, oriunde se afla ei!", a postat pe Faceook Calin Popescu Tariceanu.

1 Decembrie: Nasterea Marii Uniri - scurt istoric al intregirii (Video)

Presedintele PMP, Elena Udrea, a sustinut, pe aceeasi retea de socializare, ca vrea ca Romania sa fie iubita de romani, oriunde s-ar afla ei si oricare le-ar fi crezul.

"Ii mai doresc (Romaniei - n.red.) sa aiba parte de conducatori intelepti, care sa o duca pe drumul cel corect si care sa lupte pentru ideea de mai bine pentru toti. Iar romanilor le doresc sa fie mai uniti decat au fost vreodata, pentru ca numai impreuna putem reusi sa ne construim vietile pe care ni le dorim.

Manifestari de 1 Decembrie: Traian Basescu, in Piata Constitutiei, Iohannis - la Alba Iulia

A trecut vremea sacrificiilor, a trecut vremea in care, oricat am fi incercat, nu reuseam sa vedem luminita de la capatul tunelului. Fundamentul casei numite 'Romania frumoasa' a fost pus si are baza solida. Acum este momentul sa o consolidam caramida cu caramida, pentru a ne putea bucura cu totii de ea. La multi ani, Romania!", este mesajul scris pe pagina de Elena Udrea

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a transmis un mesaj scurt romanilor. "La multi ani europeni Romaniei si Republicii Moldova. Le iubesc deopotriva, cu stramosii si viitorul lor comun", a notat el pe reteaua de socializare.

Mihail Neamtu a vorbit de Ziua Romaniei si de romanii din Republica Moldova. "Cel mai frumos cadou pe care puteam sa-l primim de Ziua Nationala: in Moldova de peste Prut, fortele reformiste, pro-europene, se indreapta spre o victorie in fata taberei filo-ruse! La multi ani tuturor romanilor", a scris el pe Facebook.

"Ziua Nationala a Romaniei este un moment al unitatii si al solidaritatii, in care trebuie sa ne reamintim valorile si idealurile in jurul carora s-a intemeiat natiunea noastra. (...) Cred in forta solidaritatii si unitatii nationale si sunt convins ca avem intelepciunea de a fi uniti in jurul unui proiect national, care sa ne inspire zi de zi", a fost mesajul transmis de Valeriu Zgonea.

Si Andrei Chiliman a dorit ca romanii sa stie ca el se gandeste la ei. "Imi doresc si ne doresc sa traim intr-o Romanie a firescului, in care fiecare isi face cat mai bine meseria, datoria.

Imi doresc si ne doresc sa traim intr-o Romanie unita, libera, prospera si civilizata. Imi doresc si ne doresc sa fim la inaltimea inaintasilor nostri, care au facut Marea Unire.

Numai astfel, copiii si nepotii nostri vor sti ca au un viitor aici", a punctat el.

"Am demonstrat cu totii ca putem fi o natiune demna oriunde traim si ca putem castiga luptand impreuna pentru libertate, pentru drepturile noastre si impotriva clasei politice osificate in rau. (...) Suntem o natiune puternica si putem transforma Romania! Haideti sa fim mereu impreuna si sa ne luam tara inapoi pentru a ne-o darui noua", a indemnat Monica Macovei.

Istorici despre ziua de 1 Decembrie: Sa invatam sa iubim miracolele facute de stramosii nostri

Fostul premier Emil Boc a transmis "La multi ani, Romania! La multi ani, romani de pretutindeni!", si apoi a anuntat ce evenimente speciale vor avea loc luni in Cluj Napoca.

Catalin Pedoiu a sustinut ca de Ziua Nationala, primul sau gand se indreapta catre toti cei care au construit proiectul national si care s-au luptat in trecut pentru acest ideal.

Fara viziunea si lupta lor, astazi nu am fi putut vorbi despre Romania. Astazi, interesele noastre nationale cer din nou viziune si perseverenta indreptate in directia prefacerii Romaniei intr-o tara cu cetateni prosperi, o tara corect administrata printr-o buna guvernare, o tara capabila sa-si dezvolte proiectele in multe directii cardinale", a punctat fostul ministru al Justitiei.

"Trecem prin momente dificile, insa numai impreuna putem construi un viitor de care sa fim mandri. Sa nu uitam niciodata ca, acum 96 de ani, Marea Unire a fost infaptuita cu viziune si curaj! Romanii sunt recunoscuti pentru spiritul constructiv, pentru generozitate, pentru pentru cutezanta, pentru bunatate. Sa aratam in continuare ca Romania este o tara democratica, un membru de seama in marea familie europeana. La multi ani, Romania! La multi ani, romani de pretutindeni!", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Si Raluca Turcan le-a urat "La multi ani" romanilor. "Ziua Nationala este un bun moment sa ne reamintim ca de la fiecare dintre noi pleaca ideea de tara si de natiune. Impreuna suntem Romania! Impreuna putem reusi! La Multi Ani tuturor celor dragi, aflati in tara sau in strainatate! La Multi Ani, drag Sibiu! La Multi Ani, Romania!", a notat ea.

Parada militara din acest an, organizata pentru Ziua Nationala, are loc in Piata Constititutiei si participa peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP.

A.G.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta mesaj 1 decembrie, #politicieni mesaje 1 decembrie, #politicieni 1 Decembrie , #premier