Aberatia zilei: Frica de ce va face Ponta

Luni, 20 Iulie 2015, ora 16:06
7769 citiri
Aberatia zilei: Frica de ce va face Ponta
Foto: site PSD (Arhiva)

Rovana Plumb, presedintele Consiliului National al PSD care a preluat interimar atributiile lui Victor Ponta dupa ce acesta s-a autosuspendat din functia de sef al partidului, a refuzat sa le spuna jurnalistilor ce decizie s-a luat la nivelul coalitiei de guvernare cu privire la Codul Fiscal.

O asemenea situatie nu s-a mai intamplat pana acum - liderul (chiar si interimar) al celui mai puternic partid din Romania sa repete, aproape identic, de 6 ori acelasi raspuns si sa refuze sa comunice public o decizie pe care toata tara o asteapta cu sufletul la gura.

La circa o ora dupa inceperea sedintei coalitiei de guvernare, Rovana Plumb a iesit sa anunte ce s-a hotarat cu Codul Fiscal, retrimis la Parlament de presedintele Klaus Iohannis, care a promulgat insa la 3 zile distanta Codul de procedura fiscala. De la sedinta au lipsit premierul Victor Ponta si co-presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu (care ne-a anuntat inca de vineri ca e in concediu).

Ponta, la control in Turcia - cand se intoarce in tara

"Sustinem Codul Fiscal in forma propusa si adoptata de Parlament. Modalitatea de solutionare a cererii de reexaminare va fi comunicata de primul ministru Victor Ponta", a declarat Rovana Plumb.

La insistentele jurnalistilor, aceasta a mai spus inca o data: "Modalitatea de solutionare va fi comunicata de domnul prim ministru Victor Ponta".

Au urmat, pe parcursul a doar cateva minute, alte patru variante similare:

1. "In unanimitate suntem de acord sa sustinem Codul Fiscal in forma adoptata de Parlament, iar modalitatea de solutionare va fi comunicata de premier".

2. "Am decis in coalitie, fiind toti de comun acord, ca in ceea ce priveste comunicarea, ii apartine premierului Ponta".

3. "Nu va mai exista pe aceste subiect o alta intalnire a coalitiei, premierul Victor Ponta va comunica modalitatea de solutionare".

4. "In coalitie decizia s-a luat in unanimitate. Din respect pentru dvs si pentru cei care ne urmaresc, premierul Victor Ponta va comunica (sic!) care este decizia".

Cum unul dintre jurnalisti si-a pierdut rabdarea si a intrebat-o daca isi bate joc de ei, imperturbabila Rovana Plumb a mai precizat inca o data: "Am decis impreuna in coalitie", fara sa spuna ce.

Este limpede ca PSD a intrat intr-o forma ciudata si originala de "silenzio stampa", mai ales daca ne uitam pe contul de Facebook al sefului Executivului, unde regasim incepand de vineri (data de la care Victor Ponta nu a mai fost vazut in public) si pana azi mai multe mesaje despre tot felul de subiecte, printre care Nadia Comaneci, Sfantul Ilie si Ziua Aviatiei, dar nicio vorba despre faptul ca premierul Romaniei a parasit din nou, in secret, tara (lucru dezvaluit de Rovana Plumb, care a precizat si ca acesta se va intoarce in Romania in aceasta seara).

Aberatia zilei: Victor Ponta, nota de plata! Cu bacsis cu tot

Dupa cum este total nefiresc ca liderii unei coalitii de guvernare sa ia o decizie in unanimitate, dar sa nu comunice public decizia luata. Am putea presupune, daca ne uitam la ultimele episoade tensionate din Coalitie, ca se tem ca premierul (care nu a participat la luarea deciziei!) va hotari altceva.

"Romania mai are sau nu Guvern functional?", intreba deunazi presedintele Klaus Iohannis, in contextul controversei generate de ordonanta privind marirea salariilor demnitarilor, sustinuta si adoptata de Guvern sub comanda interimara a lui Gabriel Oprea, dar contestata de Victor Ponta.

Inca nu este clar raspunsul la aceasta intrebare simpla.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Rovana Plumb cod fiscal Ponta, #Rovana Ponta decizie cod fiscal , #premier