Aberatia zilei: Ponta reinventeaza cenzura

Luni, 30 Martie 2015, ora 18:20
5982 citiri
Aberatia zilei: Ponta reinventeaza cenzura
Foto: B1 TV

Dedublarile lui Victor Ponta au incetat demult sa mai starneasca mirare sau zambete, insa ceea ce s-a intamplat astazi pare sa fi depasit o anumita limita - a cenzurii.

Incercand sa scape de o intrebare incomoda, premierul/presedintele PSD/deputatul Victor Ponta s-a justificat, dand vina pe... patronul jurnalistului care ii adresase intrebarea.

Subiectul era unul foarte delicat pentru Ponta - votul impotriva arestarii preventive a colegului sau Dan Sova - asa ca dupa ce zilele trecute a fugit la propriu de jurnalisti, dupa ce astazi a refuzat sa raspunda sustinand ca "nu a inteles intrebarea", Victor Ponta a invocat o alta gaselnita.

Ponta, scos din pepeni de jurnalisti: Nu puteti sa stabiliti pentru mine ce e important

Ponta l-a luat pe "nu" in brate: Nimic despre cazul Sova sau modificari la Codul de Procedura Penala dorite de PSD (Video)

"Ocupand o functie publica, platita din banii contribuabililor, este corect si obligatoriu sa raspund la intrebarile (si sa particip la emisiunile) tuturor reporterilor si jurnalistilor reprezentand companiile de presa care platesc corect taxe si impozite - oricat de critice sunt acestea fata de activitatea mea!

Ca sef al Guvernului insa, in contextul eforturilor de combatere a evaziunii fiscale, trebuie sa dau un semnal clar de avertizare celor care fac evaziune fiscala, nu platesc nici macar contributiile sociale ale salariatilor (uneori nici salariile!) si fac concurenta neloiala celor cinstiti si corecti. Si primul gest normal e sa nu raspund in niciun fel intrebarilor acestora!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Cu alte cuvinte, ca demnitar era "obligat" sa raspunda la intrebarile jurnalistilor, dar ca sef al Guvernului nu.

Nicaieri, in nicio lege, prevedere, regulament, Constitutie nu exista un asemenea criteriu de selectie a jurnalistilor - daca patronul isi plateste sau nu taxele. Intr-o tara democratica, daca un jurnalist are legitimatie si este acceptat la conferinta de presa, demnitarul trebuie sa dea un raspuns, fie el si "nu comentez".

Mai mult, jurnalistul in cauza pusese o intrebare legitima, in interesul opiniei publice, si anume cum se face ca partidul pe care Victor Ponta il conduce a decis oficial sa voteze favorabil toate cererile DNA adresate Parlamentului, dar senatorii lui au procedat pe dos, in cazul Sova.

Partidul lui Victor Ponta este in fruntea majoritatii guvernamentale si parlamentare, iar unul dintre senatorii lui este acuzat de procurori ca a incercat sa distruga probe intr-un dosar. Acesta este un subiect de interes public, iar liderul PSD avea datoria sa dea explicatii, mai ales ca in ultimele zile sute de oameni au iesit in strada din cauza celor intamplate la Senat.

Nici tonul jurnalistului nu a justificat reactia avuta de Victor Ponta. Nu a fost o intrebare ironica sau jignitoare. Doar extrem de deranjanta.

Daca ar fi sa ne ghidam dupa modul de gandire al lui Victor Ponta, am putea sa-i transmitem ca nici noi, o buna parte din simplii cetateni, nu ne dorim ca tara sa functioneze dupa un cod fiscal conceput de o persoana acuzata de trafic de influenta.

Nici noua nu ne-a placut sa mergem cu trenurile CFR-ului aflat in subordinea lui Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor condamnat la inchisoare.

Nici noua nu ne-a placut ca alegerile prezidentiale au fost coordonate de Liviu Dragnea, ministrul judecat pentru fraudarea referendumului din 2012.

Si la urma urmei, nici noi nu vrem ca tara sa fie administrata de un guvern condus de un politician acuzat de plagiat, al carui cumnat este arestat preventiv sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, schimbarea nelegala a destinatiei fondurilor europene si (culmea!) evaziune fiscala.

Dar n-avem incotro.

Poate ca in Cuba, Siria, Coreea de Nord sau Rusia un jurnalist nu are voie sa puna intrebari incomode, in Romania, insa, jurnalistii inca mai au acest drept.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ponta jurnalisti evaziune fiscala, #Ponta cenzura, #Ponta jurnalisti , #premier
Comentarii
Poza copilul
copilul
rank 1
Uuufff,ce m-am speriat ! Cand am auzit de aberatie,am crezut ca
Poza JulianDoe
JulianDoe
rank 5