Aberatia zilei: Victor Ponta a comis-o singur?

Luni, 06 Iulie 2015, ora 18:11
11589 citiri
Aberatia zilei: Victor Ponta a comis-o singur?
Foto: site Guvernul Romaniei

Intr-un context international tulbure, in care guvernele fac tot ce pot pentru a-si proteja cetatenii de amenintarile teroriste, Victor Ponta deschide larg granitele Romaniei pentru islamisti (asimilati de multi cu ideea de 'terorism').

Datorita bunavointei domniei sale, Bucurestiul va gazdui o uriasa moschee.

Decizia premierului oficial al Romaniei a fost pe cat de neobisnuita pe atat de surprinzatoare, starnind reactii aprige.

"Este absolut inadmisibil ca o tara care sute de ani a luptat impotriva instalarii unor elemente religioase musulmane sa fie cea care sa devina un centru de raspandire a islamului. E absolut de neconceput", a declarat istoricul Neagu Djuvara pentru gandul.info, dupa ce muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor, a anuntat public: "Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitala europeana".

Turcia va construi o moschee uriasa intr-o zona centrala din Bucuresti

"Lumea musulmana trece, la ora actuala, printr-o perioada de confuzie si diviziune. A ajuns sa fie - prin abuz, dar nu fara argumente ajutatoare - asimilata cu ideea de 'terorism'. Un invatat roman de etnie tatara, dl. Tasin Gemil, fost ambasador al nostru in Azerbaidjan si Turkmenistan, atrage atentia ca 'mii de tineri din fostul bloc comunist au devenit jihadisti'. Pe un asemenea fundal, nu e cazul sa luam decizii aventuroase, facil cordiale, daca nu direct ipocrite", a argumentat si Andrei Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Moschee uriasa in Bucuresti, pe un teren oferit gratis de Guvern: Se cere referendum

De asemenea, fostul presedinte Traian Basescu a subliniat riscul aparut si a cerut ca hotararea de guvern sa fie discutata si respinsa in CSAT.

"Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. Schiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, daca n-ar fi tragica, ar fi comica. (...) Astfel de decizii sunt nesabuite, daca nu chiar antinationale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanta, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenti musulmani (...). Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara", a spus Traian Basescu.

Basescu: Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara. E o decizie nesabuita

In contextul scandalului declansat in ultimele zile, Rovana Plumb, presedintele interimar al PSD si ministru al Muncii in Guvernul Ponta, a fost intrebata luni de jurnalisti ce stie despre aceasta initiativa neobisnuita asumata de Victor Ponta.

Dialogul inregistrat a fost unul surprinzator:

"Reporter: Aveti cunostinta, in calitate de membru al Guvernului, despre discutiile in urma carora Guvernul a dat o aprobare pentru construirea acelei moschei in Bucuresti?

Rovana Plumb: Nu am avut o astfel de discutie.

Reporter: Nu stiti ca s-a dat o astfel de aprobare?!

Rovana Plumb: Nu am avut o astfel de discutie".

Din pacate, reporterul nu a insistat cu intrebarile pe acest subiect, blocat probabil de raspunsul neasteptat dat de liderul interimar al PSD, asa ca nu putem decat sa presupunem ce a vrut sa spuna Rovana Plumb si anume ca hotararea de guvern care a starnit atata valva nu a fost adoptata cu stiinta Guvernului. In opinia mea, alta explicatie nu exista.

Turcul plateste?

Hotararea nr. 372/2015 privind trecerea unui imobil-teren din domeniul privat al statului si administrarea RAAPPS in domeniul public al statului, administrarea Secretariatului de Stat pentru Culte si folosinta gratuita a Muftiatului Cultului Musulman din Romania este in vigoare din data de 29 mai 2015, fiind semnata de premierul Victor Ponta si contrasemnata de secretarul general al Guvernului, Ion Moraru, de seful Cancelariei Primului-Ministru, Vlad Stefan Stoica, de Irinel Florinel Frunza, din partea secretarului de stat pentru culte, si de ministrul de Finante, Eugen Orlando Teodorovici.

Carcotasii atrag atentia asupra faptului ca la doar doua saptamani dupa adoptarea hotararii de guvern, Victor Ponta a plecat pe neasteptate din tara si s-a dus sa se opereze in Turcia, la o clinica privata a familiei presedintelui turc Recep Erdogan, desi putea la fel de bine sa se opereze in tara.

Ce spun medicii despre operatia lui Ponta: E de rutina, se putea face si in Romania

"Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizita la Bucuresti in luna aprilie (foto). Cele doua tari ar fi ajuns la un acord pentru a grabi planurile de ridicare a moscheii", relata saptamana trecuta ziarul turc Daily Sabah.

Cum se leaga, dupa parerea mea, informatiile, daca incerci sa le pui cap la cap...

In contextul in care mai nimeni de la PSD nu stie cand are de gand sa revina premierul in tara, ministrul Sanatatii, Nicu Banicioiu, a fost intrebat, luni, de jurnalisti cine plateste costurile operatiei efectuate de Victor Ponta in Turcia.

"Banuiesc ca le suporta domnia sa. La noi in tara o astfel de operatie este decontata de Casa de Asigurari. Daca sunt in afara (interventiile chirurgicale - n.red.), fiind optiunea domniei sale, probabil ca el va suporta personal", a afirmat Banicioiu, fara sa precizeze cine plateste si cheltuielile SPP, care se ocupa de securitatea oficialului roman plecat de aproape o luna in Turcia.

Cine suporta costurile operatiei lui Ponta in Turcia? Banicioiu spune ca "probabil" premierul

Probabil (sa speram!) ca Victor Ponta va achita din propriul buzunar costurile operatiei la genunchi. Intrebarea e: va plati Victor Ponta si pentru ce ar putea urma dupa construirea moscheei uriase din Bucuresti?

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Ponta moschee Bucuresti, #Ponta operat Turcia, #Rovana Plumb Ponta moschee , #premier