Ambasadorul Israelului, la Guvern, dupa scandalul iscat de Ponta privind nazismul

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 15:06
3391 citiri
Ambasadorul Israelului, la Guvern, dupa scandalul iscat de Ponta privind nazismul

Ambasadorul Israelului, Dan Ben-Eliezer, s-a deplasat, miercuri, la Palatul Victoria, pentru o intrevedere cu premierul Victor Ponta, care a comparat efectele mandatelor presedintelui Basescu cu cele ale regimului nazist in Germania.

Ambasadorul Israelului a ajuns la Guvern in jurul pranzului, informeaza Mediafax.

Premierul Victor Ponta a starnit un adevarat scandal dupa ce a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca "efectele asupra societatii romanesti lasate de cei 10 ani de regim Traian Basescu sunt destul de asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

Ponta, explicatii despre afirmatiile cu nazismul: Propaganda legata de declaratiile mele e exagerata (Video)

In urma reactiilor virulente ale societatii romanesti si mai multor politicieni, Ponta a revenit, marti, asupra declaratiilor. Ponta nu le-a retras ci a apreciat ca "exagerata" ceea ce a numit "propaganda" inceputa impotriva afirmatiilor sale.

"Consider toata aceasta propaganda inceputa impotriva declaratiilor mele politice legate de domnul Basescu ca fiind exagerata.

Cand Basescu spune despre noi ca suntem bolsevici si comunisti nu cred ca neaga ca in Romania s-au produs crime comise de comunisti. Singura persoana cu care m-am lamurit era domnul Vainer, care fusese indus in eroare de o propaganda aparuta in presa", a explicat premierul.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

Ponta a suparat comunitatea evreilor - vezi reactia lui Vainer (Video)

Afirmatiile sale au fost criticate atat de presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, cat si de presedintele PNL, Klaus Iohannis.

Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce spune de "debasificare", "depontizare" si prietenia cu "motanul Felix"

De asemena, deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, s-a aratat revoltat de spusele lui Victor Ponta, declarand ca este inadmisibil ca Romania de acum sau cea din ultimii 25 de ani sa fie comparate cu regimul nazist.

Comparatia Basescu-nazism, la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii - Ce risca Ponta

ActiveWatch a sesizat Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) privind comparatia facuta de premierul Victor Ponta intre "regimul Basescu" si "regimul nazist", in opinia membrilor organizatiei acest lucru fiind "o dramatica coborare in derizoriu a crimelor nazismului".

De asemenea, cei de la ActiveWatch considera ca, prin declaratia sa, Victor Ponta a negat Holocaustul. Ei au decis sa sesizeze CNCD deoarece considera necesara o interventie institutionala care sa evalueze enuntul presedintelui PSD.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#ambasador Israel Ponta nazism, #Israel declaratii Ponta nazism , #premier