Asistenta lui Severin, urmarita penal pentru fraude cu fonduri UE, numita secretar de stat (Video)

Luni, 04 Martie 2013, ora 17:05
3872 citiri
Asistenta lui Severin, urmarita penal pentru fraude cu fonduri UE, numita secretar de stat (Video)
Foto: B1TV

Fosta asistenta a europarlamentarului Adrian Severin, Anne Junganaru, urmarita penal de procurorii DNA in acelasi dosar cu fostul social democrat pentru ca ar fi fraudat bugetul Uniunii Europene, a fost numita prin ordin al premierului Ponta secretar de stat in Ministerul Mediului.

Membra cu state vechi a PSD, Anne Juganaru este implicata in celebrul scandal "Mita contra amendamente", in care principalul acuzat este Adrian Severin. Cercetarile procurorilor au scos la iveala ca Anne Juganaru si sotul acesteia au fraudat bugetul UE prin infiintarea a 6 firme.

Societatile comerciale au fost folosite pentru a incheia zeci de contracte de consultanta false cu cabinetul lui Adrian Severin. Prejudiciul cauzat depaseste suma de 400.000 de euro.

Chiar si asa, Anne Juganaru a fost numita, printr-un ordin semnat de premierul Victor Ponta, secretar de stat la Mediu, relateaza B1 TV.

In perioada 2005-2012, Juganaru a fost reprezentanta PSD in Consiliul de Administratie al TVR.

In 31 ianuarie, procurorii DNA i-au trimis o scrisoare presedintelui Parlamentului European prin care au reiterat solicitarea de a le fi puse la dispozitie o serie de documente relevante pentru instrumentarea cauzei penale in care este anchetat Adrian Severin.

In dosarul respectiv, fata de Adrian Severin, membru al Parlamentului European, se efectueaza acte de urmarire penala pentru infractiunile de luare de mita, trafic de influenta, extinse ulterior si infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.

Procurorul-sef interimar al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Oprean, a precizat ca oficialii de la Bruxelles au raspuns in cazul anchetei europarlamentarului roman Adrian Severin si au comunicat o parte din documente, prin urmare ancheta poate sa continue.

In 16 iulie 2012, procurorii au extins cercetarile fata de Adrian Severin.

Din ordonanta de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada 2007-2010, invinuitul Severin a folosit si a prezentat in Parlamentul European documente, declaratii false ori inexacte, contrar reglementarilor legale.

"Documentele prezentate se refera la o serie de contracte de consultanta incheiate cu sase societati comerciale romanesti, infiintate anume cu scopul de a justifica prestari de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanta.

In felul acesta, invinuitul Severin Adrian a inlesnit unor persoane apropiate obtinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European. In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarile penala si fata de alte persoane. Avand in vedere stadiul anchetei, nu se pot furniza mai multe detalii in acest moment", arata DNA intr-un comunicat.

In 19 iulie 2012, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Juganaru Anne-Rose-Marie, Tiugea George-Vadim, asistenti ai europarlamentarului Adrian Severin, si Juganaru Mihail-Raducu, asociat al mai multor firme.

In 27 iulie 2011, DNA informa ca a solicitat autoritatilor judiciare competente din Belgia si Franta, prin comisii rogatorii, efectuarea unor acte procesual penale necesare instrumentarii dosarului in care europarlamentarul Adrian Severin este acuzat de luare de mita si trafic de influenta.

Pe 18 iulie 2011, Adrian Severin a fost pus sub invinuire de procurorii DNA in legatura cu publicarea, in luna martie, a unor materiale audio-video de catre publicatia britanica "The Sunday Times".

La sfarsitul lunii iunie 2011, Parlamentul European a votat ridicarea imunitatii eurodeputatului Adrian Severin, implicat in cazul "bani in schimbul amendamentelor" relatat de publicatia "The Sunday Times".

Eurodeputatul Adrian Severin si-a reafirmat in mai multe randuri nevinovatia cu privire la acuzatiile formulate de publicatia britanica.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Anne Juganaru Severin secretar, #Anne Juganaru urmarita penal, #Anne Juganaru secretar stat , #premier