Ce i-a transmis Philip Gordon lui Victor Ponta

Luni, 13 August 2012, ora 21:00
10531 citiri
Ce i-a transmis Philip Gordon lui Victor Ponta
Foto: Guvernul Romaniei

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, s-a interesat in discutia cu premierul Ponta despre evolutiile politice recente din Romania si a exprimat o serie de preocupari fata de decizia Curtii Constitutionale de finalizare a procedurii referendumului, transmite Guvernul

Intr-un comunicat redactat la finele intalnirii, Executivul arata ca premierul Victor Ponta a oferit oficialului american informatii relevante pentru subiectele ce preocupa partea americana, apreciind ca aceasta vizita va contribui la o mai buna informare asupra evolutiilor si optiunilor democratice din Romania.

A fost subliniat interesul Guvernului pentru ca institutiile in drept sa emita cat mai curand posibil decizii privind rezultatul final al referendumului, astfel incat agenda de prioritati a Romaniei in plan economic si social sa poata avansa mai rapid, se arata in comunicat.

In ceea ce priveste stadiul de implementare a obiectivelor Parteneriatului Strategic, sursa citata arata ca ambele parti au reafirmat importanta mentinerii setului de prioritati deja convenite.

"Premierul Ponta a reafirmat angajamentul clar al Guvernului pentru acest Parteneriat ca pilon de baza al politicii externe a Romaniei. In acelasi cadru, pemierul a facut o scurtainformare asupra discutiilor din aceste zile cu delegatia comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, precum si asupra obiectivelor Executivului in urmatoarele luni", se mai arata in comunicat.

Oficialul american s-a intalnit anterior atat cu presedintele suspendat Traian Basescu, cat si cu presedintele interimar Crin Antonescu.

In discutia de la Palatul Cotroceni, Philip Gordon i-a transmis presedintelui interimar ca autoritatile de la Washington sunt preocupate de evolutiile politice din Romania.

Vizita lui Philip Gordon la Bucuresti a fost anuntata de catre Departamentul de Stat al SUA.

Conform sursei citate, asistentul secretarului de stat american Hillary Clinton, Philip H. Gordon, a venit la Bucuresti "pentru a discuta despre ingrijorarea Statelor Unite in legatura cu ultimele actiuni guvernamentale care ameninta separarea democratica a puterilor in stat si slabesc independenta institutiilor statului".

Gordon va avea intalniri si cu membri ai societatii civile si ai comunitatii de afaceri pentru a discuta despre rolul lor in intarirea valorilor si principiilor democratice impartasite de comunitatea transatlantica, mai precizeaza Departamentul de stat.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Philip Gordon Victor Ponta intalnire, #Philip Gordon procupat Romania , #premier