Ce mai planuiesc Ponta si Oprescu: Trecerea metroului la Primaria Capitalei si o noua polivalenta

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 20:36
2530 citiri
Ce mai planuiesc Ponta si Oprescu: Trecerea metroului la Primaria Capitalei si o noua polivalenta

Prim-ministrul Victor Ponta si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, au participat luni la semnarea unui protocol referitor la construirea Salii Multifinctionale din Bucuresti, o noua sala polivalenta.

Protocolul a fost incheiat intre Guvernul Romaniei si Primaria Generala a Bucurestiului.

"Protocolul a fost necesar pentru ca primaria a avut o discutie cu un alt guvern si au fost doar vorbe. Voiam ca acum sa existe angajamentul ca guvernul va sprijini direct constructia unei noi sali polivalente. Nu exista capitala europeana care sa nu aiba o astfel de sala. Mi-as dori ca anul viitor cel tarziu sa semnati contractul", a explicat presedintele PSD.

Acesta a subliniat ca sala va fi folosita la evenimente de nivel national, adaugand ca va reincepe si reabilitarea patinoarului "Flamaropol", dar si ca mai exista un proiect important in Romania - candidatura pentru organizarea catorva meciuri de la Campionatul European din anul 2020.

In plus, premierul a mai spus ca Primaria Capitalei va investi 10 milioane de euro pentru un concept modern de utilizare si acces pentru biciclete.

Metroul, trecut in subordinea Capitalei

De asemenea, Victor Ponta a facut referire in declaratii si la proiectul ce prevede trecerea metroului in subordinea Consiliului General al Capitalei, din cea a Guvernului.

"La inceputul anului viitor trebuie sa finalizam protocolul de predare-primire intre Ministerul Transporturilor si Primaria Capitalei. In toate marile capitale metroul apartine municipalitatii, nu Guvernului. Nu punem in brate Primariei metroul, investitia este prevazuta in Programul Sectorial de Transport, se da cu bani, nu fara bani", a mentionat Ponta.

La randul sau, primarul Sorin Oprescu a afirmat ca era nevoie de o sala polivalenta cu o capacitate intre 8 si 12 mii de locuri.

"Dorim ca la sfarsitul lui 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant. (...) Pana la sfarsitul mandatului speram ca construim inca cinci sali polivalente in folosirea celor 'dintre blocuri', pentru sanatatea tinerilor si pe partea de sport, nu neaparat de performanta", a declarat primarul Capitalei.

Nu in ultimul rand, acesta a facut referire si la intentia crearii unei academii de tenis, prin care se va incerca sustinerea sportului romanesc.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#protocol metrou subordine Primarie Capitala, #constructie sala polivalenta Bucuresti, #Ponta Oprescu sala polivalenta , #premier