Ce se intampla cu banii economisiti pana la rectificarea viitoare

Vineri, 01 August 2014, ora 15:59
829 citiri
Ce se intampla cu banii economisiti pana la rectificarea viitoare
Foto: victorponta.ro

Ministerul Sanatatii a primit cei mai multi bani la rectificarea bugetara, dar tot nu a primit destul, a afirmat, vineri, premierul Victor Ponta, el anuntand totodata ca toate sumele pe care Guvernul le va economisi, la rectificarea viitoare, vor fi alocate pentru sanatate si educatie.

Afirmatiile premierului au fost facute la finalul vizitei pe care acesta a facut-o la Spitalul Pantelimon, insotit fiind de ministrul Sanatatii, Nicu Banicioiu, si de secretarul de stat de la Interne Raed Arafat.

Rectificarea bugetara, aprobata de Guvern: E bine ca dam si nu luam

"Pentru ca la rectificarea de ieri cei mai multi bani s-au dus, asa cum era normal si corect de fapt, spre sanatate - de altfel si la rectificarea din septembrie o sa alocam in continuare bani pentru sanatate - am vrut sa vad un proiect de succes.

Inteleg ca, doar in 9 luni, de la un spital foare vechi care nu respecta niciun fel de standard, dupa cum se vede, s-a progresat foarte mult, dar mai este mult de lucru. Am vrut sa vad un proiect care ma intereseaza foarte tare, o maternitate finantata din fondurile de la Banca Mondiala si care, mi-a spus domnul manager, va fi finalizata peste trei luni.

De aceea am vrut sa vad cu ochii mei, am vazut si ce merge bine, am vazut si ce merge prost, si nu pot decat sa consider ca, desi Ministerul Sanatatii a primit cel mai mult la rectificare, tot n-a primit destul si, cu siguranta, orice resurse suplimentare avem, le alocam pentru sanatate si educatie", a spus Ponta.

Premierul a aratat ca "merge prost" modernizarea maternitatii, proiect finantat dintr-un credit de 250 de milioane de euro primit de la Banca Mondiala, dar factori implicati i-au explicat care sunt motivele intarzierii.

"Proiectul cu maternitatea care este intarziat, am vrut sa vad de ce s-au schimbat anumite date tehnice si mi s-a explicat ca e vorba despre noi standarde pe care toate maternitatile din Romania trebuie sa le respecte si, din acest motiv, tot ceea ce strangem, resurse suplimentare, le orientam catre finalizarea maternitatilor finntate de Banca Mondiala", a spus Ponta.

Urmatoarea rectificare bugetara este programata pentru sfarsitul lunii septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta economii Sanatate, #Ponta economii rectificare sanatate, #Ponta rectificare sanatate educatie , #premier