Ce spune Ponta despre ordinul PSD de racolare a liberalilor si steagurile maghiare pe cladiri

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 18:31
5595 citiri
Ce spune Ponta despre ordinul PSD de racolare a liberalilor si steagurile maghiare pe cladiri
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta, care se afla intr-o vizita oficiala la Roma, a raspuns, vineri dupa-amiaza, acuzatiilor PNL potrivit carora PSD a dat ordin ca fiecare filiala din tara sa racoleze cel putin un parlamentar liberal.

Dupa ce jurnalistii i-au spus prim-ministrului ca PNL sustine ca a luat la cunostinta ca PSD ar incerca sa racoleze parlamentari, Ponta a raspuns: "Am luat si eu la cunostinta cu aceasta ocazie. N-am discutat cu nimeni desprea ideea de a pastra parlamentari, cred ca nimeni nu ia in serios asa ceva", potrivit B1 TV.

PNL acuza PSD: Fiecare filiala are sarcina sa racoleze minim un parlamentar liberal

Premierul a adaugat ca isi doreste ca parlamentarii PNL sa sustina in continuare proiectele pe care le-au realizat impreuna cu PSD, printre care descentralizare si revizuirea Constitutiei, sustinand ca, cel mai probabil, liberalii nu vor vota impotriva acestor legi. De asemenea, el a inisistat asupra faptului ca inca isi doreste refacerea USL.

Ponta tine cu dintii de USL: Cred ca lucrurile se pot indrepta - ce ar face dupa impacare

"Inteleg ca (liberalii - n.red.) sunt nu prin vointa lor in opozitie, ci a liderului, dar nu cred ca vor vota impotriva a ceea ce am creionat impreuna. Nu voi renunta la deschiderea mea totala pentru refacerea USL", a mentionat seful social-democratilor.

Intrebat daca una dintre conditiile UDMR pentru intrarea la guvernare a fost arborarea steagurilor minoritatilor pe cladirile administratiilor locale, Victor Ponta a precizat ca nu a exista o astfel de solicitate, dar ca nu vede nimic rau in faptul ca imobilele sa prezinte insemne ale minoritatilor.

Kelemen Hunor: Iata care sunt conditiile UDMR pentru a intra la guvernare

"Cat timp pe toate cladarile apartinand administratiei locale apar steagul Romaniei si steagul UE, daca alaturi sunt si insemnne ale autoritatile locale e in regula, ce este important pentru noi e sa stim ca traim in EU, dar si in comunitati locale. (...) Antonescu a fost de acord, cred ca si Blaga va fi de acord ca, atata timp cat respectam legislatia romaneasca, nu se pune problema de a prigoni vreo autoritate locala", a detaliat Ponta.

Premierul trebuie sa formeze, zilele acestea un nou Guvern, la care se vor alatura UDMR si minoritatile, in conditiile in care PNL a decis, saptamana trecuta, sa iasa de la guvernare si sa rupa protocolul USL. Intre timp, liberalii acuza PSD ca a dat ordin fiecarei filiale din tara sa racoleze minimum un parlamentar.

"Partidul National Liberal a luat la cunostinta faptul ca PSD a trasat sarcina fiecarei filiale social-democrate din intreaga tara sa racoleze minim un parlamentar al PNL", se arata intr-un comunicat al PNL remis Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta conditii UDMR, #Victor Ponta ordin PSD filiale, #Victor Ponta ordin PSD racolare , #premier
Comentarii
Poza Fac lipsa mare pe voi
Fac lipsa mare pe voi
rank 5
Despre binele tari nu stii POVESTI nimic,numai de cel al PNL ?