Cine sunt consilierii premierului Victor Ponta

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 13:04
28165 citiri
Cine sunt consilierii premierului Victor Ponta
Foto: gov.ro

Nume mari, printre care diplomati sau fosti ministri romani sau straini, dar si necunoscuti, unii de negasit pe Internet, apar pe lista celor 20 de consilieri care imbunatatesc activitatea premierului Victor Ponta.

Astfel, la cancelaria prim-ministrului, lucreaza 8 consilieri de stat carora li se alatura alti 4 consilieri ai prim-ministrului si inca 8 consilieri onorifici, activitatea acestora din urma fiind neremunerata, conform informatiilor oficiale furnizate de biroul de presa al Guvernului la solicitarea Ziare.com, care a dorit sa afle cati dintre consilierii, personali sau de stat, anuntati in ultimele luni de Victor Ponta, au mai ramas in functie in Cabinetul Ponta2.

De pe lista lipsesc Mihai Sturzu si Remus Cernea, fosti consilieri ai lui Victor Ponta, alesi deputati pe 9 decembrie. In schimb, Damian Draghici, ales si el senator, continua sa il sfatuiasca pe Victor Ponta pe problemele rromilor, dar in calitate de consilier onorific.

Consilieri de stat la Cancelaria prim-ministrului Victor Ponta:

Anca Alexandrescu a fost consilier de comunicare al premierului Adrian Nastase in perioada 2001-2004 si director de comunicare al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, incepand din 2009.

Geanina Cristina Puscasu a parasit Bruxelles-ul, unde era asistent al europarlamentarului Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta, pentru a fi numita in postul de consilier de stat la Palatul Victoria. Geanina Puscasu a aparut in presa pe o lista a celor mai "generosi" sponsori ai PSD in 2011.

Sorin Encutescu este colonel in rezerva. In perioada 1995-1997 a fost consilier al ministrului Apararii pe probleme de integrare europeana si euroatlantica, iar ulterior sef al Biroului Strategii de Securitate si Aparare al Institutului de Studii Politico-Militare si Istorie Militara (ISPAIM) si director la SC DAEWOO Auto Trading. Dupa 2001 a revenit in MApN de unde a demisionat in 2004.

Luminita Teodora Odobescu este diplomat de cariera. Intre anii 2002 si 2007 a detinut diverse pozitii in cadrul Reprezentantei Permanente a Romaniei la Uniunea Europeana - Bruxelles. In perioada iunie 2008- februarie 2012 a indeplinit functia de director general al Departamentului Uniunea Europeana din Ministerul Afacerilor Externe, iar in data de 24 februarie a fost numita secretar de stat in MAE.

Vasile Cepoi este medic internist. A fost director general executiv al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in perioada 2005-2008 si director al DSP Iasi in 2009. A detinut functia de secretar de stat in guvernele Nastase, Boc si Ungureanu si pe cea de ministru al Sanatatii in Guvernul Ponta1.

Acuzat de Agentia Nationala de Integritate de deturnare de fonduri europene si conflict de interese, Vasile Cepoi a demisionat din functie in octombrie 2012.

Radu Ionel Puchiu a detinut functia de director al departamentului IT din cadrul Guvernului in perioada septembrie 2005 - octombrie 2009, iar ulterior pe cea de Business Unit Manager la compania Kondiment.

Cristian Socol este conferentiar universitar la ASE, vicepresedinte al Asociatiei Generale a Economistilor din Romania si editor asociat la Revista de Economie Teoretica si Aplicata.

In lista primita de la Guvern mai figureaza si Costin Mihalache, in legatura cu care nu am reusit sa obtinem mai multe informatii pentru a-l identifica, pe site-ul Secretariatului General al Guvernului neaparand CV-ul sau declaratia sa de avere.

In schimb, de pe lista de consilieri remisa oficial Ziare.com a disparut Cristian Botan, surpriza anuntata de premier la inceputul lui decembrie, numit ulterior consilier pentru transparenta in administratia publica.

Transferul surpriza anuntat de Ponta - Cristian Botan se alatura Guvernului

Consilierii prim-ministrului Victor Ponta:

Pe lista de consilieri ai prim-ministrului Ponta remisa Ziare.com figureaza patru persoane.

Mihaela Alexandra Enache, care, conform declaratiei de avere publicate pe site-ul Secretariatului general al Guvernului, a fost anterior referent BCR, Laurentiu Cristian Paduraru, fost ofiter in cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, de asemenea conform declaratiei sale de avere, Roman Petrasuc, asistent in cadrul departamentului de Filologie Rusa si Slava din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Bucuresti, si Georgian Ion Ghervasie, fost director general al Directiei Generale Comunicare a Senatului.

Consilierii onorifici ai premierului Ponta, a caror activitate nu este remunerata:

Wesley Clark este general in retragere, fost comandant al fortelor NATO in timpul razboiului din Kosovo, in prezent membru in Consiliul director al companiei BNK Petroleum, care are operatiuni in domeniul gazelor de sist in Polonia.

Giuseppe Arlacchi. Fost deputat si senator al Italiei, sociologul italian este cunoscut pentru studiile si eseurile despre mafia din Italia.

Daniel Daianu. Fost ministru de Finante, fost economist-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), fost europarlamentar, Daniel Daianu este profesor universitar la Departamentul de Relatii Internationale si Integrare Europeana din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Dante Stein este fiul fostului proprietar al companiei AutoItalia, Herbert Stein. Dante Stein a fost vicepresedinte executiv in cadrul AutoItalia si s-a ocupat de sectoarele marketing si advertising. In prezent, familia Stein continua sa deruleze in Romania afaceri in domenii precum cel de leasing si asigurari auto, scrie Adevarul.

Mircea-Gheorghe Draghici. Damian Draghici, cunoscutul naist realizator al coloanei sonore a filmului "Piratii din Caraibe 3", singurul roman detinator al unui premiu Grammy, il consiliaza pe premier in problematica rromilor.

Ioan Lascar este seful Clinicii de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca.

Ioan Dan Gheorghiu este presedinte al Institutului de Studii si Proiectari Energetice si presedinte al Asociatiei Patronale Energia (APEN).

Gyorgy Frunda este avocat si fost senator UDMR. Este consilierul premierului Ponta pe probleme de minoritati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#consilieri premier Ponta, #Frunda consilier Ponta, #Wesley Clarck consilier Ponta, #Daianu consilier Ponta , #premier