Circul de la CNAS continua: Ponta vrea scuze si sustine ca Duta e urmarit penal (Video)

Joi, 13 Iunie 2013, ora 16:05
3107 citiri
Circul de la CNAS continua: Ponta vrea scuze si sustine ca Duta e urmarit penal (Video)
Foto: Realitatea TV

Premierul Victor Ponta i-a cerut presedintelui CNAS sa isi ceara scuze pentru acuzatiile grave referitoare la propunerea "mafiota" facuta de presedintele Traian Basescu in Consiliul de Administratie, in persoana lui Lucian Duta, si totodata a contestat numirea acestuia, sustinand ca Lucian Duta este urmarit penal de DNA, ceea ce Duta dezminte.

"In urma situatiei create prin desemnarea dr. Lucian Duta in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie, astazi la sediul Guvernului, cu presedintele CNAS dr. Doru Badescu (foto).

Primul-ministru considera ca limbajul folosit in comunicatul oficial difuzat de CNAS a fost total nepotrivit si i-a cerut presedintelui Doru Badescu sa isi exprime regretul pentru acest ton si pe viitor sa foloseasca un limbaj institutional adecvat", se arata intr-un comunicat remis de Guvern Ziare.com.

CNAS: Numirea lui Duta, gafa a presedintiei, specifica organizatiilor mafiote (Video)

Scandal la CNAS: Popunerea presedintiei e "mafiota", dar Casa nu stie sa explice de ce

In opinia premierului, abordarea a fost "nefericita". Totodata, insa, Victor Ponta contesta alegerea facuta de Administratia Prezidentiala.

"Locul reprezentantului Administratiei Prezidentiale in Consiliul de Administratie al CNAS a fost neocupat timp de opt luni. (...) In cazul desemnarii doctorului Lucian Duta, numirea a fost transmisa catre presedintele CNAS printr-o simpla adresa semnata de consilierul prezidential Virgil Paunescu (fost presedinte CNAS), nefiind publicat niciun decret prezidential in Monitorul Oficial", se arata in comunicatul Guvernului.

Mai mult, premierul sustine ca Lucian Duta "face obiectul unor dosare de urmarire penala aflate pe rolul DNA in legatura cu incalcari ale legii privind Sistemul Informatic Unic Integrat de sanatate din Romania si in legatura cu aplicarea Taxei clawback", cu toate ca pana in prezent DNA nu a anuntat oficial acest lucru.

Ponta, contrazis de DNA: Duta nu e urmarit penal in niciun dosar

Premierul reaminteste ca DNA a fost sesizata cu privire la mai multe nereguli inregistrate in timpul mandatului lui Duta la CNAS.

"Primul-ministru considera ca revenirea unei persoane cercetate penal, in legatura cu activitatea CNAS, reprezinta o situatie de natura sa impiedice buna functionare a institutiei(...) Pana la solutionarea cauzelor penale, exista pericolul ca activitatea dr. Lucian Duta in pozitia de membru CA sa afecteze grav cercetarile in cauza, avand acces la informatii cu caracter confidential si de asemenea putand sa influenteze martorii", isi mai exprima ingrijorarea premierul Victor Ponta.

In incheiere, acesta afirma ca situatia este "regretabila" si ca "trebuie sa-si gaseasca o solutie rapida in scopul fundamental al bunei functionari a CNAS in slujba cetatenilor".

Duta: Nu sunt urmarit penal

Intr-un comunicat remis Ziare.com, Lucian Duta neaga ca ar fi urmarit penal.

"Pentru o corecta informare a opiniei publice, doresc sa fac urmatoarele precizari. Nu exista nicio incepere de urmarire penala de catre DNA pe numele meu. Exista o plangere la DNA depusa de Corpul de Control al primului ministru Victor Ponta in legatura cu activitatea CNAS, o plangere care se afla in analiza.

In concluzie, nu sunt cercetat penal, nu s-a inceput niciun fel de urmarire penala pe numele meu.

Ii adresez o intrebare publica lui Victor Ponta: De ce va este frica de Lucian Duta, domnule Victor Ponta? Pentru ca nu cumva, revenind in CNAS, sa descopar fraude, deturnari de fonduri si proiecte blocate in ultimul an, toate afectand grav sistemul de sanatate, implicit oamenii?", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

C.B.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta scuze Doru Badescu, #Ponta Lucian Duta Basescu, #Basescu Duta CNAS , #premier