Ziare.com

Victor Ponta cel smecher nevoie mare (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 25 Iulie 2013, ora 00:30

   

Victor Ponta cel smecher nevoie mare (Opinii)
Victor Ponta incearca sa acopere cu o smecherie ieftina o mare, o imensa ticalosie impotriva interesului national si propria sa lasitate. Guvernul a aprobat prin hotarare de guvern privatizarea CFR Marfa, dar trimite HG la CSAT, spre avizare, si semneaza contractul doar daca avizul este pozitiv.

Ce urmareste? Daca CSAT, condus de Traian Basescu, accepta privatizarea inseamna ca presedintele isi asuma la randul lui aceasta ticalosie. Daca respinge contractul atunci, nu-i asa, CSAT a ratat aceasta privatizare, nu Guvernul, nu Victor Ponta, care ar fi exonerat de raspunderea pentru esec.

Mai exista si posibilitatea ca Traian Basescu sa nu convoace CSAT si sa fie depasit termenul in care trebuie semnat contractul de privatizare, situatie in care, din nou, Victor Ponta scapa sau crede domnia sa ca scapa.

Dintr-un bun inceput trebuie spus ca CSAT nu are atributii in privinta contractelor de privatizare. A avizat deja de principiu, in primavara, privatizarea CFR Marfa, dar mai departe devine o chestiune strict guvernamentala.

Asa ca Victor Ponta, intr-un gest de lasitate ridicol, fuge de raspundere si incearca sa paseze cartoful fierbinte inapoi la cel care i l-a pus in brate atunci cand a refuzat sa desemneze un nou ministru al Transporturilor pana pe 23 august.

Daca Victor Ponta era sigur ca privatizarea este buna, ca serveste interesul national, ca Gruia Stoica nu isi desavarseste de fapt jefuirea CFR Marfa, ar fi trebuit sa isi asume acest contract, cu efectele lui politice, electorale, cu disponibilizari si toate celelalte.

Daca, dimpotriva, a constatat ceea ce se vede cu ochiul liber si din avion, ca este vorba despre o imensa ilegalitate, ar fi trebuit sa isi asume esecul barbateste, sa blocheze contractul si sa o ia de la capat. Ar fi fost cu mult mai putin nociva renuntarea, cu costul ei desigur, decat perseverenta intr-o asemenea ticalosie.

De ce se vede si din avion ca privatizarea, de fapt vanzarea CFR Marfa, trebuie oprita?

Faptele explica totul: Gruia Stoica a dus de rapa CFR Marfa, luandu-i, printr-o asociere toxica, adica prin capusare, vagoane, locomotive, clienti, oameni, adica mai totul; Gruia Stoica a mai ratat asemenea privatizari in alte tari, de exemplu in Serbia, de unde a fost dat afara; Gruia Stoica este un potential infractor cercetat de DIICOT pentru fapte grave; Comisia Europeana nu a fost notificata, deci nu avea cum sa aprobe stergerea datoriilor CFR Marfa, adica un ajutor de stat.

O socoteala simpla arata ca, prin aceasta privatizare, GFR va ajunge intr-o pozitie de monopol interzisa de legea romana. Acestea sunt certitudini, dar mai exista numeroase suspiciuni.

De ce persevereaza Victor Ponta e foarte greu de inteles. Poate fi vorba despre orice, de la un imens comision pana la incapacitatea de a-si asuma o eroare si de a o corecta. Probabil ca vom afla la un moment dat.

Ceea ce este cert de pe acum este ca Victor Ponta nu are statura unui barbat de stat, responsabil si curajos, care isi asuma deschis deciziile. Este un semecheras inca necopt, care fuge de orice forma de raspundere, ca un copil prins cu copiuta, cu tema nefacuta sau cu unghiile murdare.

Orice om politic face greseli, diferenta este ca un autentic barbat de stat si le asuma, iar un mic politruc le acopera cu smecherii.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10827 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
80 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine vazut, acesta-i pontanacul, prim-plagiatorul Romaniei!

"Orice om politic face greseli, diferenta este ca un autentic barbat de stat si le asuma, iar un mic politruc le acopera cu smecherii."

 

 

Ioana Ene Dogioiu

Articolul contine opinii si caracterizari pe care un jurnalist cu o pregatire sanatoasa sau macar animat de bune intentii ar trebui sa le argumenteze!
La I.E.D.nu e cazul, stim asta de foarte mult timp!
" De ce persevereaza" e "foarte greu de inteles"! Poate atat o duce capul, poate e vorba de un "imens" salariu? Poate vom afla intr-o buna zi!
Citesc insa articolele respectivei ptr. ca pare interesant sa afli ce cred de fapt si cum inteleg sa atace cei ce se afla in spatele acestei facaturi jurnalistice iar in acest sens:

Articolul contine in primul rand acuzatii de o gravitate maxima la adresa actiunii guvernamentale si ale Primului ministru in privinta privatizarii in cauza iar jurnalistul I.E.D. are obligatia sa informeze autoritatile competente ale Statului !
I.E.D. trebuie sa detalieze de urgenta ceea ce pretinde ca "se vede din avion " si anume: in ce consta " imensa ticalosie impotriva interesului national " atribuita Primului ministru, care sunt faptele prin care Gruia Stoica "desavarseste jefuirea CFR Marfa ", ce inseamna si in ce consta "asocierea toxica " prin care GS " a dus de rapa " CFR Marfa, ce a generat suspiciunea autoarei privind "un imens comision " ca explicatie pentru "perseverenta " PM in privatizarea cu pricina!

In general articolul exprima o imensa frustrare, este o explozie incredibila de venin si toxicitate mediatica
iar asa ceva am mai intalnit doar in presa anilor '50!

Si inca ceva: sesizarea CSAT cu privatizarea in cauza este o buna ocazie pentru a lua in discutie potrivit competentelor "imensa ticalosie impotriva interesului national " pe care I.E.D. a pus-o in sarcina Premierului.

 

 

Ponta,aruncă-l in ocnă pe ăla DEMIS de 8,5 milioane de votanți

Ponta a spus bine de tot că Makcului ii este o teribilă frică de Hayssam. Iată de ce:

Makcu a știut de fuga lui Omar Hayssam. Vezi documentul DGIPI.

L.J. publică un document incendiar in care se vorbește despre complicitatea Makcului, dar și a fostului ministru de Interne, Vaxile Bleaga, la fuga lui Omar Hayssam din țară. Potrivit unui document din 5 mai 2006, DGIPI a sesizat DIICOT, IGPR, IGPF, MAI și Administrația Prezidențială de intenția lui Omar Hayssam de a părăsi Romania.

Direcția Generală de Informații și Protecție Internă a inaintat un raport către cele mai importante instituții ale statului despre intenția lui Omar Haissam de a fugi din țară. Cu toate aceste informații, nicio instituție NU a intreprins nimic, ceea ce face să fim siguri că Hayssam a plecat cu complicitatea autorităților.

In raport se menționează că: “La 05.05.2006 și 05.06.2006, dintr-o activitate specifică, printr-o conexiune și interpretare extensivă a informațiilor obținute am sesizat potențiala intenție a inculpatului Omar Hayssam de a părăsi țara". Potrivit aceluiași document, avertizările au fost transmise inclusiv ministrului Administrației și Internelor de la acea vreme, Vaxile Bleaga, și Președinției, mai exact lui Sergiu Medar, consilier al Makcului: “Informațiile au fost transmise la DIICOT, IGPR, IGPF, secretar de stat din MAI, ministru, domnului consilier prezidențial Sergiu Medar".

Informarea DGIPI a venit la cateva zile după eliberarea din arest a lui Omar Hayssam, care a avut loc in 26 aprilie 2006, dar și cu cateva zile inainte ca teroristul numărul 1 al Romaniei să părăsească Romania in noaptea de 29 spre 30 iunie 2006.

Președinția și conducerea MAI au fost informate in permanență de activitatile lui Omar Hayssam.

L.J mai scrie că Omar Hayssam era supravegheat de DGIPI incă din 2001, despre activitățile acestuia fiind trimise periodic informări către instituțiile statului.

Viva Fenechiu=NEVINOVAT!...Viva superbul Voiculesco! Ple!

 

 

Lectura obligatorie pentru usl, voila cum se fac privatizari:

Germania (de ex) a privatizat fostul monopolist in 3 societati pe actiuni, cotate la bursele internationale.
Cifra de afaceri: miliarde de Euro, foarte multi angajati, concernele sunt active in peste 100 de tari!

Voila doar posta:
"Deutsche Post AG (Poșta germană Aktiengesellschaft, societate pe acțiuni) este numele celei mai mari și importante firme de logistică din Germania. Ea mai deține monopolul transportului scrisorilor - pană la sfarșitul anului 2007. (Pentru pachete există deja in Germania mai multe firme care concurează intre ele.)

Deutsche Post a luat ființă in 1995, impreună cu firmele Deutsche Telekom și Postbank, cu ocazia privatizării departamentului de stat Deutsche Bundespost. La ora actuală statul german nu mai este proprietar majoritar al lui Deutsche Post, așa cum a fost pană in anul 2005.

Cateva date comerciale pentru anul 2006:

Cifra de afaceri: 60,5 miliarde €
Profit brut: 3,87 miliarde €
Profit net: 1,92 miliarde €
Dividend: 0,75 € pe acțiune
Filiale in 220+ țări de pe glob
Numărul de angajați: 500.000+"
La noi? Ceva comision, ceva tzepe:-(

 

 

ponta nu e smecheras

e o simpla marioneta. E plin de el, dar are un gol imens in spatele mastii surazatoare. E o tragedie sa fi condus de o asemenea creatura.

 

 

CSAT o sa-i trimita inapoi fituica, mentionand ca

nu e de competenta lor. Asa ca ponta si ala care topeste vagoane si mai vrea de la CFR Marfa, sa se descurce cu "privatizarea asta strategica"= o gainarie ieftina.

 

 

" De ce persevereaza Victor Ponta"...

...nu este de loc greu de inteles. In primul rand pentru ca este consecvent in pr..,si in al doilea rand pentru ca miza financiara pentru alianta fomista este imensa. Capusa care vrea CFR-ul va plati un comision baban clicii USL tocmai pentru a-i vinde moca un patrimoniu strategic. Si de unde anvergura de om de stat,cinste si onoare la acesta cand nu este decat,si continuua sa fie, un plagiator. Deci hot cu patalama.

 

 

Ponta este insuși Axinte Parțag, iar guvernarea lui este

serialul Leana și Costel.
Hai cu Romania la Cioca Boca!

 

 

Poveste cu dus-intors...

CSAT-ul a aprobat privatizarea CFR-ului in primavara , acum nu mai are nici un rost . Ponta vrea ca Basescu sa aprobe aceasta mare marsavie , ala nu are bani ptr asa mare investitie .

 

 

De ce fuge Ponta de responsabilitati? De ce nu are

... c u r ajul sa-si asume aceasta privitizare pentru care atat de mult l-a laudat pe Fenechiu? Ce se ascunde dincolo de aceasta smecherie a lui Ponta?

 

 

In locul lui Base, io as trimite o adresa la BOR

Iar daca Patriarhul sfiinteste privatizarea, sa se faca! Dar, poate ca BOR ar trimite spre avizare la COR.

 

 

pe de alta parte,

articolul este plin de insulte, normal ar fi sa se lase cu un proces!

 

 

In primul rand...

nu avem infrastructura ( vorbesc de sine , bariere )nici ptr trenurile de persoane , guvernul vrea bani dar nu baga nimic in modernizare . Sa nu radeti dar vom ajunge " Plutasii de pe Bistrita "

 

 

ce n-am inteles din articol,

este cine au fost ceilalti ofertanti, cat au oferit ei, stiut fiind ca privatizarea CFR marfa, este o conditie pusa de organisme internationale! deasemenea, se spune ca Gruia Stoica nu a incheiat contractul cu Serbia, dar nu se spune ca l-a incheiat cu Bulgaria si inca o tara, nu am retinut care!
deasemenea, ma tem ca privatizarea CFR marfa, trebuia facuta de guvernele basescu, 1, 2, 3, etc si nu au facut-o asa cum nu au facut nimic, in afara de taierea salariilor! Ponta a adoptat o metoda foarte buna, cere avize de la toate forurile interesate! basescu s-a aratat indignat ca ofertantul nu a venit cu banii in sacosa, asa cum e el obisnuit, daca are obiectiuni, e corect sa isi asume raspunderea! sa fim seriosi, propaganda basista e in delir, facem valuri pe orice, ne bagam in seama, cum se spune acum!daca venea o firma ca Bechtel, care sa nu faca nimic, dar sa ia bani si pe stat degeaba, s-ar fi plecat toti cu multumire, ca au venit americanii!

 

 

Anticipand parca intentia lui Ponta de a trimite

... in CSAT Hotararea de Guvern pentru avizul privatizarii CFR Marfa, Presedintele a spus luni ca "CSAT nu se ocupa de targuieli, ci doar de probleme de securitate nationala."

 

 

Prima   1   2   3   4   5   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor