Consultari cu Iohannis la Cotroceni: Cu ce propuneri merge PSD la discutii

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 13:53
3526 citiri
Consultari cu Iohannis la Cotroceni: Cu ce propuneri merge PSD la discutii
Foto: Ziare.com (Arhiva)

Premierul Victor Ponta a prezentat, luni, propunerile cu care delegatia PSD se va duce la consultarile dintre partide si presedintele Klaus Iohannis, care vor avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

Seful PSD a mentionat, intr-o conferinta de presa tinuta dupa sedinta conducerii partidului, ca, in ceea ce priveste alegerile parlamentare, social-democratii vor propune un sistem mixt, ca in Germania, cu 300 de deputati si reprezentanti ai minoritatilor si maximum 110 senatori.

"Este important ca acest sistem sa fie clar, simplu si just, in asa fel incat anomaliile aparute la ultimele doua scrutinuri din Parlament sa nu mai aiba loc si sa avem stabilitatea parlamentara de care este nevoi in ciclul electoral", a subliniat liderul PSD.

Referitor la votul din diaspora, "vom sustine ca alegerile sa fie organizate de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) - care este o institutie nepolitica, aflata sub control parlamentar - cu sprijin din tara".

In plus, premierul a spus ca trebuie prevazut "un numar aproximativ de persoane care participa la vot, ca sa poata fi organizate sectii de vot ce sa permita acces total alegatorilor".

In ceea ce priveste sistemul de alegeri pentru primari, PSD va propune ca modalitatea sa ramane aceeasi, iar legat de alegerea sefilor de consilii judetene, "urmeaza sa discutam cu fortele politice, iar sistemul de vot sa asigure stabilitate si legitimitate".

De asemenea, Victor Ponta a anuntat ca PSD "va propune repornirea activitatii Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, pe baza principiilor avute in vedere in 2013".

Premierul Victor Ponta nu va merge la Cotroceni la consultarile convocate de seful statului, Klaus Iohannis, pe tema legilor electorale.

Liviu Dragnea, Valeriu Zgonea si Ioan Chelaru vor face parte din delegatia care va participa la negocieri din partea PSD.

Partidele, invitate la Cotroceni

Presedintele Klaus Iohannis a invitat partidele politice la Palatul Cotroceni, pentru o noua runda de discutii, de aceasta data despre prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare.

Klaus Iohannis invita din nou partidele la consultari - subiectele aflate pe agenda

Iohannis invita partidele la consultari - ce spune Ponta

Astfel, reprezentantii formatiunilor politice care au grupuri in Parlament sunt asteptati la Cotroceni miercuri, a anuntat saptamana trecuta Administratia Prezidentiala.

"Pe agenda discutiilor se vor afla mai buna organizare a votului in strainatate, finantarea campaniilor electorale si a partidelor politice si accelerarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentare", se arata in comunicatul remis de catre reprezentantii presedintiei.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Victor Ponta consultari Iohannis, #Victor Ponta PSD consultari, #consultari Iohannis Cotroceni , #premier
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Consultari cu Iohannis la Cotroceni: Cu ce propuneri merge PSD la