Cristian Botan: Legislatia privind angajarile la stat va fi schimbata

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 15:10
3180 citiri
Cristian Botan: Legislatia privind angajarile la stat va fi schimbata
Foto: Facebook/Victor Ponta

Noul consilier al premierului Ponta, Cristian Botan, a declarat luni, la Palatul Victoria, ca se va ocupa de transparenta in administratia publica.

Din aceasta postura, a mentionat Botan, are in vedere sa propuna si schimbari de legislatie in ceea ce priveste organizarea concursurilor de angajare in posturile publice.

"I-am propus prim-ministrului sa mergem pe sistemul de recrutare de la UE si sa le vedem competentele (candidatilor, n.red.), in loc sa le cerem candidatilor sa memoreze 20 de legi si sa ii intrebam din trei. Vor fi schimbari de legislatie, cu siguranta, pentru ca altfel nu vom reusi sa realizam ceea ce ne-am propus. Ramane sa vedem si in functie de calendarul politic cand vom reusi sa implementam schimbarile respective", a precizat Cristian Botan.

Referindu-se la proiectul online, Botan a precizat ca isi propune ca institutiile publice sa fie obligate intr-un viitor apropiat sa posteze pe platforma respectiva, din proprie initiativa, posturile pe care le au disponibile.

"Ne limitam in momentul de fata la functiile publice din institutiile din administratia publica centrala si locala. Speram ca intr-un viitor foarte apropiat noua platforma sa includa toate functiile bugetate, astfel incat sa putem centraliza intr-un singur loc pe internet toate anunturile de posturi vacante", a continuat Botan.

"In clipa in care ajungi in conjunctura unei relatii de rudenie in functia respectiva, se presupune ca nu esti tocmai cea mai potrivita persoana care sa se afle acolo", a mai precizat Cristian Botan.

Transferul surpriza anuntat de Ponta - Cristian Botan se alatura Guvernului

Premierul Victor Ponta a dezvaluit, luni, "transferul surpriza" in Guvernul sau, anuntat inca din weekend.

Prim-ministrul a precizat ca il va coopta in echipa sa pe Cristian Botan, un tanar doctorand de 25 ani care a lansat anul acesta un site de recrutare care centralizeaza toate posturile vacante din institutiile statului. Botan este cel mai noul consilier al premierului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Botan legislatie angajari, #Ponta consilier Cristian Botan , #premier