Cum comenteaza Ponta mesajul transmis de Iohannis in Parlament

Luni, 09 Februarie 2015, ora 17:46
5112 citiri
Cum comenteaza Ponta mesajul transmis de Iohannis in Parlament
Foto: B1TV

Premierul Victor Ponta s-a aratat deschis la propunerile facute de presedintele Klaus Iohannis in mesajul transmis, luni, parlamentului si l-a invinovatit, inca o data, pe Traian Basescu, de data aceasta pentru numarul mare de ordonante de urgenta adoptate de guvern anul trecut.

"Un mesaj constructiv nu poate fi decat de salutat", a spus Victor Ponta referindu-se la propunerile de parteneriat facute de presedinte Parlamentului si Guvernului.

Iohannis: Ne dorim un parlament mai mic. Sa renuntam la populism si electoralism

Intrebat de jurnalisti ce spune despre criticile aduse de seful statului cu privire la numarul mare de ordonante adoptate de Guvernele Romaniei, Victor Ponta a respins acuzatiile.

"In 2014, guvernul pe care il conduc a emis cele mai putine ordonante de urgenta din ultimii 15-20 de ani, in conditiile in care la Palatul Cotroceni aveam un presedinte care bloca activitatea si nu promulga nicio lege votata de Parlament", a declarat Victor Ponta, referindu-se la Traian Basescu.

Premierul a adaugat ca actuala "conlucrare" cu presedintele Klaus Iohannis ii "scapa" in prezent pe guvernanti de aceasta grija.

In context, Victor Ponta a fost intrebat de jurnalisti ce se va intampla cu OUG 55/2014, declarata de CCE ca neconstitutionala, motiv pentru care legea de aprobare a fost retrimisa la Parlament.

"Eu sunt primul ministru. Ce va face Parlamentul va rog sa intrebati. Eu sunt seful guvernului, sunt convins ca stiti", a declarat ironic Victor Ponta, indepartandu-se in graba de jurnalisti, carora nu le-a mai raspuns in ciuda insistentelor lor.

Victor Ponta este nu doar premier, ci si deputat, precum si presedintele PSD, partidul care conduce coalitia de guvernare si majoritatea parlamentara.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ponta ordonanta migratie primari, #Ponta mesaj Iohannis, #Ponta ordonante Basescu , #premier