Cum il poate convinge Iohannis pe Ponta sa plece din fruntea Guvernului: Nu e nicio problema (Video)

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 22:00
8782 citiri
Cum il poate convinge Iohannis pe Ponta sa plece din fruntea Guvernului: Nu e nicio problema (Video)
Foto: Captura B1 TV

Victor Ponta sustine ca si-ar da demisia din functia de prim-ministru, daca urmatorul premier ar fi tot din cadrul coalitiei de guvernare. Asadar, ar trebui sa existe un acord politic semnat si de presedintele Klaus Iohannis.

Premierul a precizat, intr-o emisiune la B1 TV, ca in niciun caz nu pleaca din fruntea Guvernului, pentru ca liberalii sa vina in locul sau.

"Am plecat eu (de la sefia PSD - n.red) si au venit la conducere niste oameni din PSD care au fost mereu alaturi de noi. Eu nu imi dau demisia din Guvern ca sa vina cineva din PNL in locul meu. Am fost consecvent cu ce au asteptat colegii de la mine. Eu din decembrie i-am zis lui Iohannis, daca functia de premier ramane a coalitei nu este nicio problema. Dar nu imi dau demisia ca imi cere Gorghiu", a punctat Victor Ponta.

Dragnea explica de ce Ponta nu-si da demisia din Guvern, desi e inculpat

Prim-ministrul nu este, insa, increzator ca acest scenariu va deveni realitate, intrucat Iohannis a recunoscut ca si-ar dori sa lucreze cu un guvern liberal.

Totodata, Ponta a mentionat ca vrea sa isi duca mandatul la sfarsit si sa "ramana in istorie cu cinci ani de crestere economica si mariri salariale".

Victor Ponta a explicat, si luni seara, la Antena 3, ca nu isi da demisia din fruntea Guvernului, pentru ca un astfel de gest s-ar traduce in tradarea electoratului USL.

Ponta explica de ce nu pleaca de la sefia Guvernului: Ar fi tradare (Video)

"Daca imi dau demisia, dau tara inapoi celor care au distrus-o inainte. Plecarea mea pentru a veni cei care au distrus Romania ar fi o tradare" fata de romanii care au avut incredere in programul USL, a insistat prim-ministrul, adaugand ca actuala coalitie "si-a facut datoria de a guverna bine".

Ponta a mai spus ca ar pleca de la Palatul Victoria doar daca in locul lui ar veni o persoana din coalitie si ca singurul om politic in care ar avea incredere este seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Opozitia a pus presiune pe Victor Ponta sa plece de la Palatul Victoria, nefiind satisfacuta de faptul ca acesta a renuntat doar la sefia PSD. Criticii politici ai premierului au devenit si mai vocali, luni, dupa ce Ponta a fost pus sub acuzare in dosarul de coruptie in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Demisia lui Ponta din PSD nu satisface Opozitia: De ce-ar mai fi bun ca prim-ministru?!

Traian Basescu: Victor Ponta sa-si dea demisia din fruntea Guvernului, alta cale nu are (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#Ponta Iohannis demisie Guvern, #acord politic demisie Guvern , #premier