Cum sa guvernezi in chiloti tanga (Opinii)

Joi, 10 Mai 2012, ora 18:22
8403 citiri
Cum sa guvernezi in chiloti tanga (Opinii)
Foto: Reuters

PDL se afla in pozitia de a face ceea ce nu a reusit la guvernare, cand avea scuza ca este ocupat cu munca: imagine.

Numai ca in loc de Talmacean si alti dansatori de tango cu figuri din aceeasi categorie spirituala il savuram pe Emil Boc, pe post de Surya Bonaly in materie de comunicare.

Seful PDL candideaza la Primaria Cluj-Napoca, dar ca sa nu-l invite nimeni sa detalieze enuntul referitor la Sorin Apostu - "este un om care a contribuit la realizarea proiectelor importante de modernizare a Clujului" (asa e, dar prost moment sa-l lauzi!) - face imagine la nivel central.

Impusca astfel doi iepuri: bate obrazul USL, aratand romanilor cum radea ciob de oala sparta pana acum doua saptamani, si croseteaza perdele de fum.

Asezat in fotoliul orchestrei Opozitiei, Emil Boc nu are decat sa ceara in fiecare dimineata o lista cu propuneri de la coordonatorul de campanie la nivel national - daca nu cumva si-a dosit niste cugetari de la "Analiza si sinteza" - si sa selecteze, dupa principiul "ziua si frauda".

Prizonier inca al fiorului dulce al puterii - sa mor eu, asta chiar m-a pus premier, no kidding - domnul Victor Ponta vasleste intr-o barcuta pe o mare unde carmaci e altcineva. El nu realizeaza inca un amanunt: adversarii ii vor trimite mereu cate-o torpila pe care va trebui sa o evite asezandu-se paralel cu ea.

Numai ca preocupandu-se sa scape teafar, se va concentra prea tare se scape teafar.

Tactica e de nota zece, ca nu a fost inventata de PDL. Care tactica are un punct forte, pe langa faptul ca sileste adversarul sa raspunda, in loc sa se concentreze pe lucruri importante: printre torpile false exista si unele valabile, asa ca USL va trebui sa le ocoleasca pe toate.

Sef peste Partidul Bicicletelor Rabatabile sa fie Emil Boc, nu peste ditamai oastea care a avut ocazia sa afle in amanunt, din toate pozitiile, cum se fura curent, si tot ar reusi sa-l scoata pe Ponta din minti. Mai ales ca acesta nici nu a facut prea mare efort sa verifice in detaliu biografia sergentilor din Guvern, asa ca munitie, cum spunem noi ardelenii, exista cacalau!

In plus, naravul vechi al PSD, pasivul istoric, continua sa explodeze. Doar dupa manualul lui Adrian Nastase si Ion Iliescu a promovat PDL bacalauratul si a capatat licenta cum laudae, nu?

Ce ma mira este slaba calitate a noilor specialisti adusi de social-democrati la smantana! N-as fi crezut ca din cel mai consistent bazin de cadre, noua stanga nu reuseste sa propuna la Educatie, de pilda, unde transpira cel mai recent nefericit aratat cu degetul de trupa lui Boc, o persoana mai presus de orice banuiala!

Pe vremurile cand se inventa capitalul de cumetrie si cleptocratia romaneasca se putea spune orice: ca se fura cu metoda, se jumuleste, se indeasa prin buzunare de la agrafe de birou la zacaminte, dar nu ca pesedistilor le lipseste expertiza!

Cu ministri precum Mang, insa, daca vanam alaturi de Lesotho Nobelul pentru administratie, pierdem precis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta guvern USL, #probleme ministri Guvern Ponta, #Boc PDL Opizitie, #Boc exercitiu imagine , #premier